tirsdag den 7. januar 2014

Helios, drømmen om Orangeriet....


Idag føler jeg, at jeg er kommet et skridt nærmere mit Orangeri. Der er vist snart ikke nogen, som læser min blog som er i tvivl om, at jeg skal opføre et Orangeri her i 2014. Det er langt tid siden jeg har glædet mig så meget til noget. Jeg føler lidt det er ligesom dengang, da jeg var barn og jeg ønskede mig en bestemt dukke i julegave og jeg var næsten sikker på at få den. Men nu er det endnu bedre, jeg ved jeg får det, for jeg bestiller det selv. :-) Idag hentede,jeg den lysekrone, som skal hænge i Orangeriet. Jeg har købt den på Lauritz. Kunne ikke stå for de rosa prismer.
Ellers har jeg købt et lille anretter bord i Louis Seize stil, med brunmeleret marmorplade. Så det bliver i den stil i mit Orangeri. 

Mit Orangeri bliver et Helios fra Pavillon Danmark. Helios, sikke et skønt navnt opkaldt efter den græske solgud, så kan det vel ikke blive mere fantastisk. Jeg så Orangeriet på udstilling i Søborg. Men vi skal have det i sort og selvfølgelig uden indendørs pool. :-)Jeg havde først tænkt sort hvide sten som gulvbelægning. Men jeg fik et forslag af en af mine bloggæster Mathias. Hvorfor ikke bruge de mursten som vi river ned fra garagen i rød tegl? Slet ikke en dum ide, tak Mathias!

14 kommentarer :

 1. Ja det er da en god idé Mathias har fået, og sikken en flot lysekrone, det bliver fantastisk, når solen skinner i den.
  Jeg håber, I får sikret orangeriet godt, der var mange som mistede drivhuse i stormene Allan og Bodil, det ville være ærgerligt, men et orangeri er måske mere sikkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth ,tusinde tak jeg er selv rigtig glad for lysekronen. Vi har købt nogle ordentlige betonpiller
   til vores redskabsskur. De samme vll blive brugt til Orangeriet. Jeg tror intet er sikkert, så derfor er det væsentlig for os at det sikres mod storm. Er helt enig med dig!

   Slet
 2. Kære Tina,
  Jeg er rigtig glad for, at du lytter til os læsere! Det er jo også derfor vi skriver - for at blive hørt altså.
  Hvor er det bare et flot drivhus! Jeg kan virkelig godt forstå, at I vælger at få det i sort. Det havde jeg også selv valgt.
  Med hensyn til møblerne lyder det spændende. Især taget takkerne på taget i betragtning. Man kan jo ligesågodt føre stilen igennem!
  Blot skal mit råd i dag lyde, at du må huske på, at det er planterne der er i fokus. Rokoko bliver ofte lidt svulstigt, men det er jo blot min mening...
  Mange kærlige hilsner fra Mathias

  SvarSlet
 3. Godaften Tina.Har lige læst lidt tilbage på din blog............og hvor er det spændende med dit orangeri.
  Synes også.........som Mathias, at det er en god ide med de gamle tegl som gulv.
  Smukt orangeri...........og selvfølgelig skal de være sort.
  Glæder mig til at følge med fra sidelinien.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Jette, ja jeg tror nok det ender med et tegl gulv. Jeg tager billeder når vi går igang. Vi har jo som du har læst en del der skal ordnes inden. kh Tina

   Slet
 4. Det ser da fortrinligt ud sikker i smagen, stort tillykke og det er da skønt at se frem til, ved selv at forventningens glæde er næsten ikke til at styre. kan da godt forstå du ville have den lysekrone......det har da været en god dag.
  Fortsat lykke til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Grethe, ja jeg er så glad og taknemmelig over jeg har mulighed for at føre min drøm ud i livet.. kh Tina

   Slet
 5. Hej Mathias Det bliver i høj grad et blomster hus det er det alt drejer sig om. De står i kælder og drivhus venter blot på det rigtige sted at flytte ind. Jeg har skrevet opgaver omkring den franske revolution, er derfor lidt bidt af tiden, så det bliver ikke rokoko, men Louis Seize, havde tænkt Empire. Lysekronen er fra 1900 tallet, men jeg mener den kan indgå i Louis Seize tableuet. Så der bliver et bord og et par stole, ikke mere resten, planter. Jeg er så taknemmelig for input, tusinde tak :-)

  SvarSlet
 6. Hvor er det et flot drivhus! - OG lysekrone. Jeg glæder mig til at følge opførelsen af drivhuset :-) kh. Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente Tusinde tak - jeg er også bare så glad og spændt. PS har overført penge til dig igår. Kortene kom og de er superfine, tak for handlen.

   Slet
 7. Skønt orangeri! Sådan et gad jeg godt eje! Og lysekronen bliver garanteret fin derude :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana , det er også en årelang drøm der går i opfyldelse.

   Slet
 8. Den lysekrone kunne ikke være valgt bedre, hvor er den smuk. Tænk hvordan solens stråler vil glimte deri. Jeg kan sagtens forestille mig hvor fantastisk det kommer til at se ud med orangeriet i din have.
  Du kan godt glæde dig, du kommer næsten til at bo derude :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, du har ret jeg bliver ikke til at slæbe ind i huset når Orangeriet kommet på plads,

   Slet