tirsdag den 21. januar 2014

Drømme om morgenterassen

I disse dage drømmer jeg om min morgen terrasse. Der skal være de gule og de orangerøde farver , tænker jeg, ligesom Aurora morgenrøde. Jeg fik mine øjne op for gule roser efter at have læst Claus Dalbys Levende Haver, hvor Austin roser beskrives. Jeg bed især mærke i Golden Celebration. Nu er det bare spørgsmålet, skal jeg udelukkende plante en sort eller skal jeg blande flere gule og orange røde roser fra Austin. Jeg  hælder nu nok til det sidste, men hvormange og hvordan?  Jeg havde tænkt mig to halvmåne bede i terassen. De ville danne fin synergi med min Alchymist som jeg har beskrevet i bloggen den 22-11-2013. Den skal nok skal få den skønneste rosenbue af alle. ( Håber den overlever flytning.) Vil gerne have en anden rosenbue med Glorie de Dijon. Her er på min amatør tegning over hvorledes jeg tænker mig umiddelbart det skal se ud. Nok temmelig proportionalt forkert, det ved jeg...men ideen er der.
Jeg er sikker på det bliver fantastisk for os, bare det at få en morgenterasse...

Men først skal redskabs skuret sættes op og garagen rives ned, men det bliver så fantastisk. her over er billede af tulipan løg jeg købte . Den hedder Flair, synes den er ganske skøn med dens livsbekræftende farver.

10 kommentarer :

 1. Hej Tina
  Jeg har to rosenbede, et med kølige farver og et med varme. Jeg har i det gyldne bed blandet mange forskellige - også Austin roser. Der anbefales altid tre af hver slags, det har jeg ikke, jeg vil prøve så mange som muligt, derfor gror de forskellige ud og ind mellem hinanden, jeg synes, det ser rigtig godt ud, så længe de har samme farvetone og passer sammen. Du kan evt. kigge på min fane med roser, så kan du se hvilke jeg har. Held og lykke med projektet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth tak for uvurderlig råd, jeg vil lure lidt på din rosen fane :-)

   Slet
 2. Hej Tina
  Kæmpe projekt i skal i gang med, og selve planlægningsfasen er bare så udfordrende men også utrolig dejlig. Det bliver spændende at følge projektets fremfærd her på bloggen. Mht til valg af farver er der jo altid mange meninger, men min erfaring siger mig, at man skal passe på at det ikke bliver for monotomt, jeg synes forskelligheden faktisk kan fremhæve den enkelte plante.
  God dag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita tak for uvurderligt råd fra dig også. Jeg er faktisk glad for du siger sådant, ( ligesom Lisbeth) det er nemlig også det mit hjerte helst vil. :-)

   Slet
 3. Hej Tina.Det lyder da til et spændende projekt du skal i gang med.Jeg hælder også til at blande lidt forskellige farver for at give lidt liv.
  Mår jeg ser din tegning ,har jeg et lille forslag.Synes det kunne være rigtig flot med en lille pergola fra orangeriet og ned med roser.Lavede selv en sidste år til vores morgenterrasse..........du kan se den på min blog under populære indlæg.God dag knus Jette
  .

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette Ja det er rigtig spændende, jeg glæder mig så meget. Har savnet en morgen terasse. Tak for dit lige så uvurderlige råd. Jeg vil sætte en pergola op til min Alchymist. Havde tænkt om jeg i den anden side af pergolaen kunne sætte en Glorie de Dijon. Der går det vel også an og blande.

   Slet
 4. Du da godt igang med drømmeriet Tina,det ser godt ud din skitse, kan sagtens se hvad det er du tænker på, kan også se det som Jette siger en pergola som indgangsportal til dit fremragende orangeri.......uh, hvor bliver det godt.
  Stort arbejde i har for jer, men dejligt. drøm bare videre.......;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe ja tak der drømmes på livet løs, det er så skønt!

   Slet
 5. Det kan kun blive godt :-) Drømme og tegninger er noget af det bedste.

  SvarSlet
 6. Ja det er det og du kan tro der drømmes på Amager i øjeblikket :-)

  SvarSlet