søndag den 26. januar 2014

Sommerdrømme

Idag er det bidende koldt på Amager, vinden fra øst bed godt på under løbeturen idag. Snedrys er begyndt at dale ned, spændende hvormeget sne der kommer?
Under løbeturen, tænkte jeg på min sommerhave og jeg har fundet nogle billeder fra sommeren 2012.


Her er mit rosenbed med fortrinsvis historiske roser og geranium. Det er holdt i rosa og blå nuancer. Mange af bedets roser er vist tæt på,  på min fane roser. Tidligt forår er det et mylder af vintergækker, narcisser, erantis, kejserkrone, hyacinter og påskeliljer der præger bedet. Men tidligt på sommeren skifter det til de rosa og blå nuancer.
 

Ved siden af bedet står min Alchymist og spreder sine smukke blomster og farver det meste af sommeren. Den skal flyttes i forbindelse med anlægningen af morgen terassen og Orangeriet. Jeg krydser alt hvad jeg har for, at den overlever flytningen.

God søndag til alle. Nu kalder en 92 års fødselsdag.

14 kommentarer :

 1. Hej Tina.Sikke dejlige sommerbilleder du viser i dag.Kan næsten ikke vente på når roserne springer ud.
  Har selv valgt at lægge hvide blomster på i dag.
  Også en god søndag til dig og god fødselsdag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette Ja man kan næsten ikke vente på, at skønhederne springer ud. Har været inde og lure på dine smukke hvide skønheder. :-)

   Slet
 2. Hvor ser det deljigt ud! Og i virkeligheden varer det jo ikke så længe, før det er sommer og rosentid igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana, nej heldigvis er der ikke så længe til og forventningens glæde er jo som bekendt den største. 😉

   Slet
 3. Sikke nogle dejlige billeder! Her i Nordsjælland har vi ikke fået sne - alt er gråt i gråt - men nu er det snart forår og rosentid :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, de har truet med sne imorgen, men lad os se hvad det bliver til.heldigvis ved vi det er snart forår som du skriver ☺️

   Slet
 4. Fine billeder du viser af dine rosenbede, jeg har været inde på fanen og kigge også. Clair Austin ønsker jeg mig, den jeg fik i foråret var desværre ikke så sund, at den klarede sommeren. Fik dog en erstatningsrose, men Clair var udsolgt. I stedet fik jeg Wallertons old hall, jeg nåede at se et par blomster i den, de var smukke. Håber den klarer vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth Tak, jeg er ikke helt færdig med min rose fane. Det er ikke alle jeg har fået lagt, da det driller lidt. Jeg har også ind imellem fået roser der ikke har overlevet, men efter jeg er begyndt at købe hos Rosenposten har jeg ikke haft problemer. Jeg plejer at give alle mine nye roser en dyne af halm. ( det har vi altid, da vi har kaniner :-))

   Slet
 5. Det ser ud til du har en stor have, dejlige billeder altid godt at se sommer billeder.Vi håber din Alcymist overlever jeg har et bed med den dejlige rose så flot den er, men synd den kun blomster en gang...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe ja sommerbilleder kan vi altid bruge, ikke sandt. Ja det ville skønt om Alchymist kunne remontere og ikke kun blomstre een gang. Men når den blomstrer.......😱

   Slet
 6. Tror det har været ligeså koldt herovre vestpå i dag. Men godt med tøj på, er det nu friskt.
  Skønne sommerbede og så lige i mine yndlingsfarver, det er da ren balsam for sjælen på sådan en kold aften.

  SvarSlet
 7. Hej Anette det er om at pakke sig godt ind, ja jeg blev også lidt glad da jeg genså mine sommerbilleder. Hurra for fotografiet :-)

  SvarSlet
 8. Dejlige sommerbilleder - og flot at du kom ud at løbe i det vejr :-)

  SvarSlet
 9. Hej Bente, tak det holdt ellers hårdt, men det gik efter et fald ned af kælderen trappen forrige torsdag,ikke haft så ondt før. men er back on track, man skal være i smerten ikke flygte fra den. Det er ok nu.

  SvarSlet