onsdag den 6. januar 2016

Så er nedtællingen gået i gang

Ja, man skulle ikke tro det når man er udenfor, men her på matriklen er nedtællingen til forår begyndt. Godt nok er det koldt og slet ikke forårstemperaturer. Men solen har vist sig med dejlige stråler og dagen er allerede tiltaget med næsten 15 min.
 

Det er da sikre tegn, ikke sandt? Selvom, at der her på Amager ligger lidt puddersne og det er -4 grader så er der en vidunderlig sol. Her på buksbomen foran Orangeriet.


Solen prøvede også at snige sig ned på Høneballe bedet, som i øjeblikket har en fin hvid dyne på. Jeg har set, at der er knopper i mine 2 specielle dobbelte påskeklokker. Det blive en fest at se dem, ih hvor jeg glæder mig. 


Toppen af roserne fik også kys af solen som en forsmag på, hvad der er i vente. Snart skal Alchymisten tæmmes dvs have bundet grenene ned og ind, så der kommer endnu flere skud og knopper.


Hurra for de dejlige stedsegrønne, her laurbærkirsebær med "lys" på. De er fuldstændig uundværlig dekorative i denne tid, hvor vi venter på forårets eksplotion af blomster og farver.
 

Der er ikke tegn på beboere i fuglehuset, endnu, men jeg håber at nogen vil flytte ind i år.

Håber I kan holde varme derude. Fortsat god uge. 


23 kommentarer :

 1. Godaften Tina.Ja !!! koldt er der derude.........så holder mig til sofaen med dejlig varme fra brændeovnen,og laver årskavalkade til bloggen.Lige nu øver jeg mig på at lave flotte collager.
  Og de stedsegrønne er da slet ikke til at undvære........viser også mine fine buskbom
  kugler.
  Men laurbærbusken er også dejlig i haven.
  Nu kan vi bare drømme om når solen skinner og roserne blomstre.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Det lyder bare så hyggeligt hjemmehold dig. Jeg kan lige se dig for mig hygge med billeder og indslag samt levende ild. Jeg tror du er en af dem der gav mig et skub mht de stedsegrønne. Jeg elskede alle dine opstammede og uopstammede stedsegrønne vidunderbørn fra første gang jeg var på din blog. Rigtig godweekend. Knus Tina

   Slet
 2. Jo jo godt med tøj på, så klarer vi den Tina :) Jeg synes godt, vi kan mærke, at dagen er tiltaget med 15 minutter, det var længere lyst her i aften.
  Dejligt med sol i haven, det bliver en fest til foråret.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Det er lige hvad vi gør, os havetosser vi klarer os! Og bevidstheden om , at dagen bare bliver længere er bare helt vidunderligt at tænke på. Det er besluttet vi holder fest til foråret. Kh Tina

   Slet
 3. Åh ja det er dejligt når solen kilder en lidt på næsen, man kan næsten allerede foråret, hvis man da ignorer kulden. Her har solen også skinnet det meste af dagen og der har næsten været vindstille.
  Så man kan hurtig komme i forårsstemning.
  Kh.
  kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten Det er vidunderligt med den slags dage, det gør januar til en ok måned. Som du skriver der er dage hvor det er stille, smukke skyformationer eller stille sne, som er værd at nyde. Kh Tina

   Slet
 4. Det er så skønt, at dagene langsomt men sikkert igen er tiltagende :-)
  Her hos os har det også været mildt i dag, i forhold til de seneste dage, hvor vinden virkelig har bidt i kinderne. Det var rart med en dag, hvor jeg uden problemer kunne arbejde mig til varmen - altså på jobbet.

  På hjemme fronten er jeg endnu ikke kommet i gang i haven her i det nye år.
  Jeg havde håbet på frostfrie dage, så jeg kunne komme ud og vende græs i min kommende blomsterhave og få ryddet op i køkken- og snithaven. Fortsætter frosten, må jeg i stedet i gang med at rydde til lidt mere skovsti, på dage med anstændigt vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vivi Når solen skinner er det ok at arbejde ude. :-) men du har sikkert også sure vejrmæssigt dage. Jeg har også en del jord der skal glattes ud efter vi har fåetgravet faskine ned. Først var det super vådt og nu frost. Men som du skriver der er altid noget vi kan lave i haven sommer eller vinter. Du har nået at få lavet så meget flot i din. Kh Tina

   Slet
 5. Ja dejligt med lidt sol selv om jeg nu ikke fik mig selv overbevist om at jeg skulle ud og gøre noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita Du tager bare revanche, det var også lidt koldt derude. ;-)

   Slet
 6. Her til morgen har mørket ekstremt svært ved at lette - måske er der sne i vente - så foråret virker utroligt langt væk. Vi har også fuglehuse, som er længe om at blive beboet; men pludselig en dag afslører hvide klatter på jorden, at de har fået beboere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marie imorges føltes foråret noget væk her på vejen fra Amager til Roskilde. Heldigvis var der ikke snefygning til eftermiddag da turen gik den anden vej. Men foråret kommer det elsikkerhed og vist gudskelov. Jeg vil kigge efter tegn ved fuglehuset. Kh Tina

   Slet
 7. Helt sikkert en god ide at tælle de ekstra lyse timer (eller minutter som det så kan blive til lige nu...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik Velkommen til. Ja vi må fokusere på alt der giver lys og glæde. Kh Tina

   Slet
 8. Hej. Sikken et dejligt indlæg, det var virkelig opmuntrende at få sat status på hvad vi har i vente. Jeg har også lagt mærke til at der er længere tid lyst om eftermiddagen, men om morgenen, når jeg cykler på arbejde, er det i strid modvind og minusgrader. Nu får vi vist snestorm i morgen tidlig. Det er lidt svært at tænke forår så, men når jeg kommer hjem og skal gøre pilleovnen i orangeriet klar, så bliver jeg rigtig glad, for derinde trives alle mine planter og hvis solen kommer frem er det vidunderligt derude!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte Jeg er glad for at du kunne lide indlægget. Det har ikke været forårsagtigt her i dag. Sikke en snestorm her til morgen. Jeg har også skruet ekstra op for ovnen i orangeriet. Men godt er det at nyde solskinsdagene her i januar. Knus Tina

   Slet
 9. Det er dejligt lyset er på vej tilbage, og sikke meget der er at glæde sig til.
  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Det er så dejligt, nu kommer lyset igen og ...foråret . Tusinde tak og god weekend til dig. Kh Tina

   Slet
 10. Hej Tina!
  Man kan godt mærke at dagene er blevet længere, og når der ikke er sne, og solen titter frem får jeg altså også forårsfornemmelser. Må altså lige give dig skylden for det der nu ligger på mit bord;-) Tante Grøns have, fordi du sagde du var i gang med at læse den for 3.gang. Og om få dage tager vi på en lille ferie, og glæder mig til at tage den med til fordybelse og forkælelse, den rummer sådan en skøn følelse.
  Ha en skøn dag kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusinde tak Anette, ja vi kan mærke foråret her og der. Gudskelov :-) . Tillykke med bogen , den vil du ikke blive ked af. Den er inderligt og underholdende skrevet, med stor kærlighed til naturen. Den er god terapi når man har en OFF dag. Derudover er Tanten et af de mest sociale intelligente mennesker jeg har mødt. Hun gør verdenen grønnere, . Er spændt på at høre hvor I skal hen på ferie, men om jeg får det alvidende eller ej, rigtig god ferie. Knus Tina

   Slet
  2. Kære Tina!
   1000 tak, har selvfølgelig læst lidt i bogen, og den skal for mit vedkommende læses langsomt, for den hylder en ind i varme og nærvær. 1000 tak igen, vi har lejet et sommerhus i Bønnerup tæt ved vandet og med den mest fantastisk udsigt, yderligere er der verdens bedste fiskehandler ikke så langt derfra, glæder mig til at tage afsted i dag:-)
   Dejlig dag til dig knus fra Anette

   Slet
  3. Kære Anette Er det på Djursland? I givet fald der har jeg været og vi spiste fisk hele ferien fra den bedste fiskehandler i havnen. Vi fik rokker, jomfruhummer, spætter mm. Rigtig god ferie. knus Tina

   Slet
 11. Det var en skøn ferie, er lige kommet hjem, og ja det er på Djursland, og med fiskehandler på havnen, rå og naturlig, alt i flamingokasser og skøn duft hvis man er til fisk-lækkert med det i fik:-P kram

  SvarSlet