søndag den 24. januar 2016

Snerester og bed planer

ÉSå kom tøvejret. Jeg havde ellers intet imod frostvejret. Har hygget mig med at bruge formene som jeg har lavet beton figurer med til at fremstille isfigurer. Billederne her er taget igår inden tøvejret satte ind.


Her en lille fugl, som idag har mistet næbbet. 


Her kogler. Men det var sjovt sålænge, at det varede. Måske vender frosten tilbage, så kan jeg altid lave nye figurer, såfremt, der er stemning for det. Nu er der snart kun en måned til, at den første forårsmåned starter. Så fritids syslerne går nok mere i retning af  frøsåning og planlægning af nye og eksisterende bede. 


I fredags kom mine nye havesøjler hjem. Den ene er sat nede ved siden af Høneballebedet. Den anden står på den anden side af orangeriet i det lysegule "lille gods" bed og skal være point de vue helt nede fra forhaven. Nu skal jeg blot have fundet nogle ting kan sættes på søjlerne.


Her langs nordsiden af huset har vi fået lavet gangsti efter at vi fik lavet nyt dræn, pumpe og faskine. Jeg har tidligere omtalt hvad jeg påtænker, at plante på begge sider af gangstien. Det tidligere indlæg kan ses her og her. Der havde vi lidt talt lidt om Berberis. Den er ikke populær hos alle. Men jeg kunne ikke glemme den. Jeg havde godt nok tænkt på alle mulige forskellige alternativer. Nogle blev forslået men droppet da der er skyggefuldt her på nordsiden. Men jeg lyttede lidt til Vivi med bloggen Mit grønne univers for jeg sætter grønt som vægge, der skal dække lidt til. Jeg har et par cypresser som står på vores store terrasse i potter. De har det ikke så godt, tror de mangler plads. Jeg vil prøve at sætte dem som hække.
 

Men nu har jeg bestilt planter som bliver leveret i slutningen af marts. Jeg har bestilt 3 Berberis var. Nana, Bronzeblad Chocolate Wings samt Hosta Royal Standard og Golden Tiara. Det bliver spændende at se om det bliver som jeg har forestillet mig. Berberisen kommer ikke som hæk men vil blive klippet til som tre små kugler.
 
Indendørs nyder jeg den smukke Amaryllis Lemon lime, som jeg viser billede af. Den er rigtig fin i øjeblikket og skønt er det, at den ikke bliver så høj. Så tipper den ikke omkuld. 

Kan I have en rigtig dejlig uge derude. 


19 kommentarer :

 1. Hej Tina.Dejligt at bruge tiden til at lægge planer og bestille planter og frø.
  Og flotte er dine søjler.
  Sjovt at du både har et Høneballebed som mig........og også et lille gods bed.
  Jeg har valgt at lave mit søndagsindlæg med at vise ture ud af huset.
  Så ikke flere snebilleder herfra.
  Jeg har også den kogleform........men vil hellere lave nogle i beton.
  Er spændt på hvad du vælger at sætte på dine havesøjler.
  På nordsiden af mit hus har jeg langs huset en hel række hosta............tror der er 16.Og det fungerer rigtig godt.
  Fik en hvid amaryllis til jul.Og den tildede forleden dag.Den var blevet alt for høj.........og havde tre grene med blomster.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Al den forberedelse er lidt det der holder en oppe, planerne og drømmene. Ja, jeg syntes at min nye bed skulle opkaldes efter dig, da det var de frø af dine lysegule lupiner jeg fik, der startede og gav ideen til lille gods bedet. Når det hedder lille gods er der og klippet buksbom og en søjle måtte være på plads. Jeg selv er også lidt spændt på hvad der kommer på søjlerne. Jeg ved du tidligere har nævnt hosta på nordsiden, derfor blev de et af mine valg. Eliane havde også anbefalet dem og Enemærkets hostahave. Håber at du har fået første hjælp til din Amaryllis så du kan nye den resterende blomstring. Hav en fantastisk uge, glæder mig til at læse dit indlæg. Knus Tina

   Slet
 2. Også en god uge til dig. Ja nu varer det ikke længe før vi kan begynde at 'lugte' foråret forude. Nu må vi se om vi skal have en omgang mere i februar også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita Ja, det er ikke til at sige hvad det bliver til, men foråret skal nok komme. Mon du finder på nogle forårskranse eller bliver der for travlt i plante riget.? Knus Tina

   Slet
 3. Kære Tina
  Dine to søjler står rigtig flot der, og jeg er spændt på hvad du finder på der skal stå oven på.
  Ja lige om lidt skal der planlægges nyt i haven, kartofler skal lægges til forspirring og der skal nydes alt der kommer frem i de næste uger vintergækker, krokus, påskeklokkeblomst der springer mere ud, lidt påsketing/pynt skal der sikkert også til og alt det sjove som begynder at komme igen. Og så har jeg slet ikke tænkt på det kedelige, men det behøver vi vel heller ikke nu :-)
  Også god start på ny uge til dig
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten Jagten er gået ind på pyntelige dimser til søjlerne. Det er altid spændende med den slags jagt. ;-). Som du skriver det er så skønt at tænke på, alle de dejlige løg, der ligger under overfladen. Snart påskepynt, ih det bliver så dejligt. God uge til dig og Jack. Knus Tina

   Slet
 4. Det var nogle flotte isfigurer, du har lavet, det er anderledes end det, vi plejer at se.
  Det bliver spændende at se dit nye bed, ingen tvivl om at det er godt for cypresserne at komme i jorden og ud af potterne.
  Smuk amaryllis og dejlig uge til dig med.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Tak, isfigurerne er nu smeltet skønt jeg var begyndt at holde af frosten. Jeg kan ikke vente på at se mine nye bede folde sig ud? Jeg har plantet meget. Men jeg glæder mig også til at se den torskemund og de Geranium som jeg fik med fra jeres have. Jeg tror også at det er godt for cypresserne at komme ud og lufte fødderne lidt. Tak og en fantastisk uge til dig. Knus Tina

   Slet
 5. Hej Tina. Det da smart de kogler der - jeg har godt nok en silikoneform liggende men har kun tænkt i beton...så tak for det nu ved jeg så det. ja lige om lidt er der nok fuld knald på igen med have planerne...
  god AFTEN.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Grethe Tak lad os håbe at der kommer lidt mere frost så vi kan bruge formene igen. Men hvis den står på forårstemperaturer så tager vi det med ;-). Så kan kan vi måske udføre haveplanerne hurtigere ;-) knus Tina

   Slet
 6. Sjov ide at bruge beton formene til isfigurer, de er blevet rigtig fine. Det er nogle fine søjler du har fået hjem, jeg er spændt på hvad du sætter på dem

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jeannett Tak det var også skønt med isfigurerne sålænge det varede.
   Jagten til pynt på søjler er gået ind. Tager gerne imod forslag
   Knus Tina

   Slet
 7. Kære Tina!
  Tillykke med de lækre søjler:-) og hvor bliver det spændende at se jeres nye gangsti i år.
  Vi er vist mere end et par stykker der spirer og blomstre endnu mere lystigt efter mødet med haveblog verdenen;-) jeg visualisere også meget have i tiden, hi hi.
  Flotte isting du har lavet, den afdeling har jeg ikke afprøvet endnu.
  Også en skøn ny uge til dig
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tak du skulle vel ikke have noget i butikken der kunne passe på søjlerne ? Det ville være super! Intet ville være mere fint end at få et indslag af dig her. Jeg er sikker på at komme till Jylland i
   Forår 2016 så intet problem med at hente effekter. Knus Tina

   Slet
  2. Kære Tina!
   Hyggeligt med en Jyllandstur. Sådan lige første tanke, så har jeg ikke noget egnet til de flotte søjler, af krukker/pokaler eller figurer.
   Dog har jeg nogle jern kurve i rundjern med hank, højden med hank er 61 cm, og selve kurvedelen er 42 cm i diameter, med smallere bund, men kan sende dig et billede hvis du er interesseret, for det er ret svært for mig at bedømme om det stikker helt af, om det er fast nok i sit udtryk.
   Knus fra Anette

   Slet
 8. Hej Tina. Tillykke med søjlerne. Det bliver spændende med dine nye planter. Jeg glæder mig til at følge med i dit bed. Jeg kan også godt lide dine isfigurer. Men nu smelter de nok, der er blevet ret mildt, det er jeg glad for. Her er sneen næsten væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte Tak jeg var så glad for isfigurerne
   Men det var hurtigt slut. Men jeg glæder mig til at din forår og sommerhave.knus Tina

   Slet
 9. Kære Tina.
  Det var en sjov idé at lave isfigurer, det har garanteret set godt ud.
  Din amaryllis ser også godt ud. Vi havde en hvid der kom med tre stilke med 4 blomster på hver.
  Jeg er også vild med berberis, de har så smukke farver. Glæder mig til at se dit bed til sommer. Rigtig god weekend til dig og din mand.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eliane.Bruger lige Tinas blog........håber det er i orden.
   Håber i har det godt begge to og er kommet godt ind i det nye år.
   Nu nærmer foråret sig jo,og de små blomster er begyndt at vise sig.Og vil da også lige sige at jeg viser et billede af dig og John.
   Og jeg fik også en hvid amaryllis af Gitte til jul med tre stilke.
   Rigtig god dag til jer begge Knus Jette

   Slet