fredag den 1. januar 2016

Godt Nyt Have År!

Så skriver vi 2016 og et helt nyt haveår kan begynde. Jeg håber I alle har haft en dejlig nytårsaften.


Her på Amager kom vi stille og roligt ind i det nye år i selskab af gode venner, dejlig mad, champagne samt glitter og stads.
2015 var dejligt haveår for mig. I det hele taget får jeg lavet mere i haven efter jeg er begyndt at blogge. Det findes nemlig så megen positiv energi og inspiration i denne skønne verden. Når man bliver inspireret, opstår nye ideer man kan fokusere på. Jeg ved fra mit professionelle liv, at det hvor der bliver fokuseret, det er der det rykker.Det har rykket en del i min have i år. Jeg har fået lavet mit skyggebed også kaldet Høneballebedet. Det er opkaldt efter Lisbeth og Bent fra Samsøs skønne have på Høneballevej. Dem besøgte min mand og jeg i slutningen af juni. Det var en skøn inspirationstur, hvor vi også mødte andre bloggere. Det er så hyggeligt at mødes in real life. Jeg fik også planter med hjem, så jeg har evige minder fra Høneballehaven. 

I samme weekend gik turen også til Claus Dalbys have i Risskov. Jeg havde været så heldig at vinde en entrébillet til besøg i hans vidunderlige have. Det var jeg så glad for da det i al den tid jeg har kendt til Claus har haft dette ønske. 


Det en vidunderlig inspiration, dejlig oplevelse at se haven og møde Claus, som er et utrolig gæstfrit, varmt og sødt have menneske.
Et andet vidunderligt besøg gik til Tante Grøn og Syrenprinsen i Flade på det skønne Mors. Det var som jeg beskrev i mit indlæg som at træde ind i Aladdins hule. Haven er så spændende og anderledes. Man bliver hele tiden forundret og overrasket over hvad man ser . Det skyldes nok det kuperede terræn.
Alle blomster i haven er smukke, men den allersmukkeste blomst er Tante Grøn alias Jytte. Sikke en varm velkomst man får og Jytte er ikke bleg for at dele ud af sin haveerfaring og så har hun de mest finurlige men samtidig ligeud måde at sige tingene på. Det kan blandt andet erfares i hendes bog: Tante Grøns have. 
Jeg læser den i øjeblikket for nok tredie gang. 


Jeg fik tillige så mange forslag og inspiration af Jytte til mine østvendte terassebede, at bedene er tilegnet den rare Tante. 
Haven betyder så meget for mig, at en dag ikke helt er rigtig hvis jeg ikke lige har været en tur rundt i den.
Det kan nogen gange være svært med fuldtidsarbejde, især om vinteren. Men haven er min energibooster.  Den er der kraftigt behov for når man som jeg til dagligt har med strategisk indkøb at gøre.  Dette job  handler mest om tørre tal og juridiske kontakter. Så det mærkes helt tydeligt, at der er energi og vitaminer i jorden.
 

Jeg glæder til haveåret 2016 hvor jeg håber, at kunne få besøgt flere havebloggere eller mødes med dem på havemarkeder rundt om i landet. Jeg glæder mig også til at se alt det nye vokse frem, som i år er plantet i haven. Aldrig før har jeg sat så meget nyt i jorden som jeg har gjort iår. 
Det er blevet til 13 nye roser, 350 forårsløg, 1 magnolietræ, 6 buksbom af pæn størrelse, 2 syrener, 2 syriske roser, 1 Hortensie Limelight, 15 hosta, 2 clematis og mindst 70 blandede stauder.
Så I kan nok forstå, at jeg glæder mig til at se det hele skyde frem og blomstre. Men, der kommer helt sikkert mere til. Nordsiden af huset hvor der er lavet dræn og flisegang skal tilplantes og så er jeg endnu ikke kommet igang men min sø. Godt man ikke løber tør for havearbejde .....
 
Tak for i år og rigtig godt (have) nytår til jer alle!

30 kommentarer :

 1. Kære Tina.Dejligt at høre at i kom godt ind i det nye år.Her var vi kun os selv i år.
  Manden har hoste en del så det var rart med en stille og rolig aften med lidt god mad.
  Glæder mig også sådan til et nyt haveår med nye tiltag i haven.Og sjovt at vi begge har et Høneballebed.Har jo været på Samsø 2 gange sammen med en masse dejlige bloggere........rigtig hyggeligt.Og jeg faldt jo pladask for det skønne nordbed.
  Har jo også besøgt både CD og dejlige Tante Grøn.På samme tur besøgte vi også Fru Pedersens skønne have.........og ikke at forglemme haven i Hune.
  Det er bare skønt at komme rundt i landet og besøge dejlige haver og blive inspireret.Og du er da godt nok gået all in med planter.........det må blive et skønt syn når det hele blomstre.Vil ønske dig et rigtig godt haveår 2016 Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak kære Jette håber, at manden snart får det bedre. Ønsk ham endelig god bedring. Sådan en hoste er irriterende. Men håber I trods det havde en hyggelig aften. Det bliver så dejligt at komme igang i haven og Fru Pedersen, Anettes have, Bruuns have og haven i Hune står på min ønskeliste. Nu må vi se hvad det bliver til. Ja, jeg glæder mig rigtig til at se alt det nye. ;-) Godt Nytår Knus Tina

   Slet
 2. Kæreste Tina.
  Også godt nytår til dig. Dejligt at læse at I kom ind i det nye.
  Ja det er en vidunderlig verden at være i den her blog verden. det er fællesskab hvor man kan dele sorger og glæde omkring vejr, vind, sne, sol og varme og tørke og vand :-)
  Jeg er glad for at jeg har fundet din og andres blogge, for som du skriver giver det inspiration og energi at se over hækken til andre.
  Så jeg glæder mig også til dette år, med alle de vidunderlige indslag der kommer over ugerne
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten Alt gik fint selv for hunden, katten var dog ikke så glad for fyrværkeriet. Håber Jack tog det i stiv arm. Jeg glæder mig også til at følge dig og Jack i det nye år. Som du så rigtigt skriver, der er så megen vidunderlig inspiration. Godt nytår Knus Tina

   Slet
 3. Hej Tina. Rigtig godt nytår til dig og dine og hvor har du nået meget i din have i 2015. Jeg kan godt forstå, du glæder dig til at se det hele vokse op. Jeg synes, det var hyggeligt at møde dig og din mand hos fru Høneballe og synes også, det er meget inspirerende at komme ud og se andres haver. Jeg glæder mig til at følge dig og din have med alt det nye, der er i gang og håber vi får et rigtigt godt haveår i 2016.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte Tusinde tak og i lige måde. Ja, der er sket en del i 2015 og jeg har besluttet, at i 2016 skal der ske ligeså meget. Jeg tror næsten, at jeg så er kommet hele haven igennem. Så kan man jo starte forfra ;-). Det var så hyggeligt at møde dig og din mand. Det giver lige en tand mere når man har mødtes personligt. Jeg glæder mig også til at følge dig og din skønne have. Kram Tina

   Slet
 4. Hej Tina
  Ja det er godt at komme ud og lade sig inspirere og ikke mindst at lade sig inspirere på bloggene først.
  Du og Hans har været flittige til at komme rundt i landet. I er velkomne igen her i år, hvis I får tid og lyst.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Tusinde tak, jeg håber også jeg kan lokke Hans ud i år. Kunne godt tænke mig en tur til Samsø igen, villevære vidunderligt i Rhodendendron blomstringstiden. Tak for invitationen ;-) Håber Bent er kommet sig ovenpå arbejdet med vandmasserne. kh Tina

   Slet
 5. Det lyder, som om har været og også i 2016 fortsat vil være grøde i dit haveliv. Det vil jeg glæde mig til at læse mere om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marie Det vil jeg i hvert fald gøre alt for , at det bliver et frugtbart haveår. Du er så velkommen. Godt nytår til dig og dine kære. Kram Tina

   Slet
 6. Kære Tina. Også godt nytår til dig. Jeg ser frem til at læse flere indlæg her på din blog i 2016. Du har helt ret, haveblogverden er et dejligt sted med masser af inspiration og venlige mennesker - ret rart i en verden, som er præget af en del væmmelige ting. Haven er også min lise, det er skønt at få renset hovedet derude, når man kommer hjem fra arbejdet. Jeg glæder mig til den første fulde sæson med drivhuset og etablering af nyt bed. Jeg var så heldig i går i fødselsdagsgave at få penge af min far til nye blomster - skønt ik? Og så må jeg vist også hellere få gang i den blog, skal nok sige til :-). God aften til dig. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mette Tusinde tak og tillykke med fødselsdagen. Det var en skøn gave at få, det plejede jeg også at få af min far hvert år til min fødselsdag. Da jeg har fødselsdag i september blev det altid til en masse løg. ;-). Det ville være spændende at rådig ind i blogverdenen så vi kan følge dit arbejde med bed og drivhus. Godt Nytår. Knus Tina

   Slet
 7. Godt nytår til dig og dine og et rigtig godt have-år til dig. Skulle i komme til det midtjyske er i selvfølgelig velkomne her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita Tusinde tak og i lige måde. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at besøge din skønne have. Tak for invitationen. Kram Tina

   Slet
 8. Godt nytår til dig og dine :-) - Ja, haveblogverdenen er et rart sted at være, og jeg vil forsøge at være mere på i 2016. God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente Tusinde tak og i lige måde. Dejligt at høre fra dig igen. Du har været savnet. Knus Tina

   Slet
 9. Kære Tina godt nytår til dig og dine kære.
  Du er sandeligt struktureret menneske wow med planter kan godt forstå du glæder dig til at se haven. Åh ja at møde skønne have entusiaster er stadig hos mig på to do listen....da jeg læser dit indlæg kan jeg se du også arbejder på det. Lad os håbe 2016 bliver et mødens år.
  Kh. Grethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Grethe, ønsker alt godt for dig og dine kære. Nu ser vi frem mod foråret mens vi nyder januar og februar så stille. God ide,jeg synes også at 2016 skal dedikeret som mødets år. Lad os håbe vi er mange, der mødes på kryds og tværs. Kh Tins

   Slet
 10. Kære Tina.
  Rigtig godt nyt haveår, med masser af haveglæde. Hvor bliver det spændende at følge alle de nye planter, se de nye bede vokse til, plus hvad der eller kommer til at ske :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusinde tak og i lige måde. Jeg tror på et vidunderligt 2016 haveår hvor alle nye haveplanter vil blomstre og vokse til glæde for alle os amatør gartnere. Ønsker også et godt år for dig, dine kære og din vidunderlige have. Kh Tina

   Slet
 11. Kære Tina!
  Vidunderligt sprudlende indlæg, og skønne havebesøg du har været på, af dem du nævner mangler jeg at se Tante Grøns have, samt at læse hendes bog, det bliver næste havebog jeg ønsker mig<3. For mig er det også sådan at haven har taget et kvantespring sammen med mig, siden jeg opdagede alle de fantastiske blogge. Sikke en verden af blomstrende mennesker vi er iblandt:-) Og hvor bliver det spændende at se alle de nye planter du har plantet.
  Rigtig godt nytår til dig og dine, og måske vi mødes et sted i 2016
  Nytårshilsner og kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusinde tak, Tante Grøns have må du besøge, den er ganske særlig og bogen sætter altid en i godt humør. Ja inspirationen i blogverdenen skubber bare en frem mod indkøb af alt mulig forskelligt grønt og blomstrende til haven. ;-). Jeg glæder mig også stort til den kommende sæson. Jeg håber, at der bliver mulighed for at mødes i år Anette. Godt nytår til dig og dine kære. Knus Tina

   Slet
 12. Hold da helt op, så mange ting du har fået plantet i din have det seneste år. Det må virkelig gøre en forskel i den kommende havesæson :-)
  Godt nyt haveår til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Vivi, håber du er kommet godt ind i det nye år. Rigtig godt Nytår til dig og dine kære. Det bliver så spændende at se hvordan alt det nye tager sig ud i haven. kh Tina

   Slet
 13. Godt nytår til dig Tina - det bliver endnu et spændende haveår- jeg glæder mig til at følge med!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak og godt nytår til dig, bondemanden og dine skønne piger. Jeg glæder mig også til at følge dig i år. Kram Tina

   Slet
 14. Sikke et skønt indlæg og gennemgang af året. lige med undtagelse af Høneballe haven som jeg endnu har til gode, så kan jeg se at vi har besøgt de samme skønne haver sidste år, og ja det kunne være hyggeligt hvis vi i år kunne besøge en have samme tid så vi også kunne få hilst på hinanden. Skønt nytårsbord, jeg glæder mig til fortsat af følge bloggen, men lige en lille ting her til sidst. Når jeg følger linket fra dit navn i et af dine kommentarer inde hos fx mig, så kommer jeg ind på din Googel+ profil der er der ingen videre link til din blog, det er da lidt ærgerligt for hvis man nu ikke kender din skønne blog så kan man ikke finde den. Bare lige en note, og jeg bliver da lige helt i tvivl om det samme gælder for mig også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jeannett Tusinde tak . Jeg er ved at så småt at planlægge en tur til Samsø og det jyske. Men det skal jo lige passe med haveejerne. Kunne du evt sende mig en mail på lailaerik1@gmail.com så kan vi skrive sammen om det. Det kunne være hyggeligt at mødes ;-). Jeg er glad for, at du kunne lide nytårsbordet. Tak for information omkring linket, det vil jeg lige undersøge. Kh Tina

   Slet
 15. Kære Tina.
  Jeg glæder mig til at se alle dine nyindkøbte planter, du viser altid så dejlige billeder af dem. Dine roser er skønne, men jeg glæder mig også til at se dine hosta. Vi har 6-7 stk i krukker og jeg er spændt på, om de kan klare vinteren, nu vi ikke har dem i teltet i år. Vi synes, de er for store til at komme i højbedene.
  Tak for det hyggelige møde i Claus Dalbys smukke have, dejligt at møde dig og din mand og andre bloggere.
  John og jeg ønsker dig og Hans et dejligt nyt haveår, hvor planterne vil gro og I vil trives. Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane Tusinde tak for din søde besked. Jeg glæder mig også så meget til at se alle de nye hosta. Men der går jo et par år færde er fuldvoksne. Men jeg er glad for at du sendte mig linket til Enemærkets hostahave. Jeg har gennem mange år haft potter med hosta udenfor og det er gået rigtig fint. Jeg krydser fingre for dine. Selvtak, ja det var så hyggeligt at mødes hos Claus. Tak for dejlige have hilsner, Hans og jeg sender de samme til dig og John. Kh Tina

   Slet