torsdag den 24. december 2015

Glædelig jul

Så oprandt dagen, den 24. december, juleaften.  Der er sikkert mange børn, der synes at tiden er gået langsomt. Men vi andre, der ikke er børn længere, synes ofte at tiden går så stærkt.  Jeg synes i hvert fald,  at december er strøget afsted.
Men nu er det nu, maden er sat over og bordet dækket.
I år er det dækket med lidt utraditionelle farver. 


Jeg havde tænkt i brune varme farver, og blev yderligere inspireret i Bilka igår. De havde masser af afskårne blomster og disse orange roser kunne jeg ikke stå for. De var der i to forskellige nuancer, derudover købte jeg grøn skimmia og nogle røde bær.
 

Roserne er arrangeret i Old English skålen fra Calus Dalby og Holmegaard. Jeg har for at gøre den julet, stukket sorte kogler, bronze og sorte glimmer kugler samt lidt bronzesprayet lærkegrene og friske cederkviste. 


Bordkort har datteren stået for. Blot lidt karton og glimmerlim, gør det festligt.
 

Servietterne er foldet som juletræer.
 

I lamperne er hængt bronzefarvet agern. 


Lysene er nyindkøbte lanterner fra Bahne i bronze. 
 

Dugen er sort velour og pynten ved siden af er vedbend, pigeoner og kogler, som alle har fået bronzespray.


Her ses pynten oppefra.


Pigeoner og vedbend.
 

I nærbillede.


Hele bordet. Jeg synes egentlig, at sort og orange også kan være julet og ikke kun Halloween farver. 

Jeg vil takke alle dem, der læser med på min blog, som følger mig og lægger kommentarer. 
Tusinde tak, uden jer ville det være kedeligt. 

Jeg vil ønske jer alle en rigtig glædelig jul sammen med jeres kære! 


14 kommentarer :

 1. Glædelig jul kære Tina. Juleaften er veloverstået, maden er spist, maverne fyldt og alle gaverne er pakket ud og har skabt glæde ved giver og modtager. 1. Juledag er det allerede og jeg sidder og nyder stilheden efter en god og hyggelig dg og aften med snak, grin og morskab. Alle de andre er kravlet i seng. Selv Jack ligger i sin kurv som en lille glad og tilfreds hund.
  Jeg håber at du har haft en god juleaften sammen med dine kære. Buketten er flot i de brændte orange farver, og jeg synes det passer alt sammen med service, bronze farver.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten Tusinde tak og i lige måde. Det var en dejlig juleaften og skøn afslappende 1 juledag med spadseretur ved Amager Strand. Tror luften havde godt af os ;-).
   Alt er godt når selv hundene er tilfredse, vores Zeus nød også et par julegodbidder. Tak for komplimenten af bordet, det blev anderledes men ganske fint. Juleknus Tina

   Slet
 2. Kære Tina.Nu er mine julegæster taget hjem til Jylland........Og så er der lidt tid på bloggen.Her er der dejlig fredeligt,for vores TV stod af i går efter Disney Show.
  Men håber du har haft en rigtig dejlig juleaften med din familie.
  Juleknus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Håber I havde en rigtig dejlig jul med familien. Ikke så tosset med lidt tv fred, så er der tid til lidt Armchairgardening ;-). Vi havde en dejlig aften. Julekram Tina

   Slet
 3. Kære Tina
  Du ønskes en glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.
  Flot bord du har kreeret det er virkelig gennemført.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anita Dejligt at høre fra dig. Også rigtig glædelig jul til dig og din familie. Tusinde tak, jeg elsker jo at pynte borde og udfordre farverne lidt. Juleknus Tina

   Slet
 4. Kære Tina.

  Sikke et smukt julebord. Det er jo lige så det gløder af (hjerte)varme og intensitet.
  Jeg er vild med juletræsservietterne. Jeg er selv et fjols til servietfoldning. Kender kun een model:o)

  Nå, man har nok været hos Bahne i Fields???:o)

  Måske du har taget udgangspunkt i de smukke tallerkener med guldkant, da du valgte farvetema? Det er ihvertfald et rigtig fint match. Du har det i dig, søde. Et talentfuldt pyntegen, altså.

  Her raser influenzaen stadig, og vil bare ikke slippe sit tag i The Justesen Family.

  Dejligt at du stadigvæk blogger på livet løs. Rigtig mange går over til Instagram. Det er også dejligt med alle de inspirerende billeder, men til os, der også elsker ord og fortællinger, er bloguniverset nummer 1.

  Kæmpeknus......smittefarligt men meget velment. Nyd juledagene og lad skuldrene falde heeeeeeelt ned på plads.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante søde Jyt
   Tisinde tak for dine søde ord. Når jeg skal til at planlægge bordet og udsmykning som jeg går meget op i ved jeg ikke hvor det kommer fra. Jeg blev inspireret af Katinka Raabymagle som på sin blog havde sprøjtet vedbend med guld. Jeg havde i sommers købt en vidunderlig bronze spray som jeg tænkte at bruge, så blev det til bordet med lanterner fra Fields rigtig gættet. :-)
   Mine Offenbach tallerkner fra Bing og Grøndahl var også med, da der spiller em speciel rolle. Dem har mine forældre nemlig foræret mig.
   Jeg vil aldrig stoppe på bloggen til fordel for Instagram, det er 2 forskellige verdener. Håber I så snart kommer ovenpå og får bekæmpet den møg virus!
   Dejligt med knus smittefarlige eller ej. Juleknus Tina

   Slet
 5. Kære Tina.
  Hvor er det et både anderledes, gennemført og smukt bord du har dækket. En rigtig god idé at spray bronze på grene, æbler og kogler. Du har virkelig øje for detaljerne.
  Kærlig hilsen til dig og din familie, Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane Tusinde tak, jeg har altid været vild med at pynte borde og kan lide at blive inspireret og finde på nyt. Glædelig jul til dig og John. Knus Tina

   Slet
 6. Hvor er det et flot bord - og modigt! Jeg har det som dig, det behøver ikke være som, det plejer! Det bliver jo jul alligevel - og det her er virkelig smukt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Frede. Lige præcis, det er sjovt at prøve noget nyt og se om man trods alt kan få det julet. Efter familien at dømme kom de i julestemning. Kram Tina

   Slet
 7. Smukt bord!
  Glædelig (bag)jul til dig og nu snart et godt nytår. Må det blive et fredeligt et.
  Tak for dejlige indlæg fra din side i året der snart er slut.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lonni Tusinde tak og i lige måde, det er altid dejligt at besøge din blog. Håber, også at du og din familie får et fantastisk 2016. Knus Tina

   Slet