mandag den 30. december 2013

Mit vidunderlige mandarin træ

Idag skal i se mit mandarin træ. Det er dagens anledning kommet ud i haven for at blive fotograferet. Det har så mange blomster som det ikke har haft før. Det skyldes sikkert den gode sommer. De dufter så skønt. Jeg har bestøvet alle blomster i dag med en pensel og Amaryllis støv , håber det gør, at jeg får Mandariner.
 

Jeg er sikker på, at træet glæder sig til at flytte ind i Orangeriet, ligeså meget som jeg gør. Det skal ihvertfald få sig en ny flot keramik potte.

5 kommentarer :

 1. Hej Tina
  Så har jeg også meldt mig som fast læser hos dig, men det virker ikke helt, at du har meldt dig hos mig, jeg har ikke fået flere :)
  Sådan et fint mandarintræ du har, sådan noget kan jeg desværre ikke have, jeg har ikke frostfrit i min pavillion.

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Velkommen til, nej der var vist gået noget galt med min tilmeldning til din blog. Men nu skulle den være der. Jeg har i de år jeg har haft mit mandarin træ, haft det til at overvintre i min kælder, som ikke helt er så varm som resten af huset. Men det er nok en tand for varmt. Jeg har derfor heller ikke haft mange frugter på træet. Det bliver nok bedre når jeg får opført mit Orangeri. Så lige på et af dine smukke rosen portrætter et tulipan træ. Hvor gammelt og højt er det? Har du haft blomst i det?
  God første Nytårsdag

  SvarSlet
 3. Hej Tina
  Ja nu er du med hos mig.
  Mit tulipantræ er omkring ved 10 år gammelt, og nej det har ikke blomstret endnu. Jeg tror, det er ca. 6-7 meter højt nu. Det er faktisk vokset pænt hurtigt, synes jeg, men mit kejsertræ vokser hurtigere, og der er for første gang ansats til blomster i, det glæder jeg mig meget til.
  Tak i lige måde.

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth Hvor spændende, jeg har set Tulipan træet i Frankrig i blomst og forelskede mig i det. Jeg købte det til haven men mande kom desværre til at køre det over med græs slå maskine da det var lille. ( han er nu forment adgang til at slå græsset) . Jeg har så aldrig fået købt et nyt. Det bliver spændende med Kejser træet. Er det ikke det som bærer lilla blomster i foråret? Håber du vil vise billeder af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor ærgerligt med dit tulipantræ, nogen gange bliver de mere hærdet af at blive kørt over med plæneklipperen, men det må nu have været meget lille, da han jordede det. Mit var vel godt en meter, da det blev plantet.
   Jo kejsertræet (Paulownia Tomentosa) er det, der bærer lilla blomster i foråret. Du kan tro, jeg skal nok vise billeder, jeg kan jo ikke lade være :)

   Slet