fredag den 27. december 2013

Havedrømme

I dag begyndte arbejdet på min havedrøm. Jeg har gennem 3/4 år arbejdet på en plan for haven. Først store tanker, dernæst lidt mere detaljeret.
Der hvor vores garage er, kommer der en terrasse. Det bliver en østvendt morgen terrasse. Vinduet  som ses over garagetaget erstattes med en dør og en trappe ned til terrassen. Det bliver lidt af et arbejde, da hele garagen og gården mellem garage og hus skal rives ned. Men før det kan komme igang, skal vi have etableret et redskabsskur til cykler og andet der pt bor i garagen. Det arbejde gik i gang idag. Der var en hyld, en syren og en hassel busk, der måtte lade livet. Især hylden er jeg ked af at miste. Men jeg må plante en ny et andet sted, for hyld er ikke til at undvære.


Hyldetræet i sommers.

Men det bedste af det hele er dog, at der for enden af den nye terrasse, der kommer et Orangeri. Det har jeg glædet mig utrolig meget til. Vi har besluttet os for, at det skal være et fra Pavillon Danmark.Orangeriet kommer til at ligge cirka midt på græsplænen. Vi havde forestillet og diskuteret flere ideer med en arkitektkyndig, inden vi fandt den endelige løsning. Det gik ligefra at sætte Orangeriet direkte på huset til at bruge garagen og den eksisterende gård. Men ingen af disse løsninger var optimale. Men det er en rigtig god ide, at diskutere projektet igennem med fagfolk.

Jeg vil løbende fortælle om projektet her på blokken.
2 kommentarer :

 1. Kære Tina,
  Det lyder enormt spændende!
  Jeg glæder mig rigtig meget til, at følge med her på bloggen.
  Mit råd skal her lyde: sørg for at gemme nogle af de gamle byggematerialer fra garagen. Ville det f.eks. ikke være smukt med et gulv i orangeriet lagt af genbrugstegl? Det ville se brandgodt ud til jeres hus, og på den måde skabe en rød tråd og sammenhæng imellem hus og have, tror jeg.
  Men det er jo blot min mening. Jeg sværmer virkelig for de originale detaljer og genbrug især.
  Kh Mathias

  SvarSlet
 2. Kære Mathias tak for kommentar, det er en rigtig god ide med et tegl gulv og du har ret det binder det hele sammen. Kh Tina

  SvarSlet