fredag den 28. februar 2014

Orangeri indretning

Her i midt i alt mit byggerod, sidder jeg og drømmer om indretningen af mit Orangeri. Jeg har købt møblerne og en lysekrone. Lysekronen kan ses i dette indlæg: Helios, drømmen om Orangeriet. I Orangeriet der råder jeg, så det skal indrettes i Louis Seize stil. Jeg er vild med den stil. Jeg fandt de smukkeste stole og sofa med æblegrøn silke. Så pyt med, at møblerne skal tages ind om vinteren.


Jeg er ved at lave et par puder som skal være i møblerne. Jeg har købt færdige engelske stramaj sæt i Sommerfuglen, en håndarbejdsbutik i København. Jeg synes, at det er så hyggeligt og afstressede at sidde og nørkle med stramaj og englænderne laver de mest vidunderlige motiver. Jeg har naturligvis valgt blomster motiver. Det første er ved at være færdigt. Jeg skal blot have monteret puden. Det klarer de ligeledes i Sommerfuglen. Jeg har fundet det mest vidunderlige møbel stof og guldtrense på nettet, som skal udgøre bagside og pynt.


Denne første pude er med blandede blomster, den anden jeg skal i gang med er med historiske roser, hvoraf jeg har de fleste i haven.

En af de lokale blomsterhandlere havde i dag dejlige tulipan og fresia bundter nedsat meget rimelige penge. Så med Orangeriet i tankerne kreerede jeg denne blomsterskov....
Ønsker alle en rigtig god weekend end.

17 kommentarer :

 1. Ih, altså, Tina, hvor bliver det bare originalt og fint i dit (jeres?) orangeri! Og hvor er du bare klar til at indrette det :-) Jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat (men det gør du nok også!).
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Nana, ja jeg føler mig næsten helt som barn igen, :-) det bliver så godt.

   Slet
 2. Sikke en fin stol ... og puder... Det bliver spændende at se.... Flotte farver
  God weekend....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Susanne, jeg er også godt tilfreds med valget so far :-)

   Slet
 3. Hej Tina, det ser rigtig spændende ud, det glæder jeg mig vildt meget til at se. Elsker når nogen ikke går den lige vej, hold fast i din ide, det bliver bare så godt :-).
  Kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Margit, jeg holder fast , det kam du stole på. :-) men der er ikke kun mine drømme jeg har tænkt men også gøre så haven hænger sammen med huset, da der bliver en terrasse som fører ned til Orangeriet. Før var der en slidt gård og garage som skyggede for udsigt til baghave. Så helheden bliver meget bedre.

   Slet
 4. Jeg glæder mig meget til at se dit færdige orangeri - fyldt med personlighed og alt det, der er dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Madame, ja det bliver min personlighed der slår igennem, skønt manden driller med ting han vil have derind. :-)

   Slet
 5. Også god weekend til dig, Tina :-) - Jeg siger også som Madame, at jeg glæder mig til at se dit færdige orangeri - fyldt med dine idéer og personlighed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Bente, jeg skal nok vise det færdige resultat. Jeg tænker også at holde åben have, så I kunne komme og besøge haven. :-)

   Slet
  2. Ja, det kunne være hyggeligt :-)

   Slet
 6. Hej Tina.Det bliver da vildt spændende at indrette dit orangeri.............glæder mig meget til at se det færdige resultat.Jeg holder også meget af at brodere............men jeg brodere det lidt "finere" stramaj.Har lavet et indlæg sidste år hvor jeg viser hvad jeg har broderet.
  Også en rigtig god weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette Tusinde tak jeg skal nok vise det hele. :-) spændende at du også broderer , jeg må lige ind og se dit indlæg.

   Slet
 7. Bevar mig vel! Hvor er du skøn, Tina! Tæk at indrette sit orangeri i Louis seize stil! Det er der da format over, og du bliver helt sikker glad for resultatet. Mit orangeri er husets mest populære rum, hvor jeg allerede i en lille uges tid har nydt ca 16 grader i et par timer hver dag. Hos mig er der ikke damaskbetrukne møbler og lysekrone, men såkaldt moderne kurvemøbler, en stor 'flyvende tallerken' i loftet og en flyder af en sofa med et storblomstret 'throw', så jeg kan smide mig med gummistøvler og arbejdstøj, når jeg kommer ind fra haven for at hvile. Nå ja, og planter om vinteren selvfølgelig så som citron- og oliventæer, nerier osv. Desuden nogle abstrakte malerier og skulpturer, som er min orangeriluksus.
  Hvor er vi heldige, at vi har sådan et rum at berige tilværelsen med og sidde at brodere i, når regnen trommer på alle ruderne. Jeg handlede også i Sommerfuglen for nogle år siden og broderede to puder à la Isphahan kakler, men min datter blev så glad for dem, at hun fik lov til at tage dem med hjem til Florida,hvor hun bor, og hvor de passer bedre ind.
  Rigtig god fornøjelse
  med orangeriet og broderiet
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Velkommen til Jytte, hvor er det dejligt at høre om dine Orangeri oplevelser, jeg forudser det samme hos os . at det bliver vildt populært. Kender godt de puder du har broderet, de er smukke, dejligt at de passer ind hos din datter. En dejlig personlig ting at have, som sikkert minder om hende om sin mor.

  SvarSlet
 9. Hvor ser det lækkert og smukt ud, du er skiseme bare go:-) Glæder mig som de andre til at se mere. Ha også en skøn søndag. Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette, det er altså bare alletiders med så mange rare, dejlige og positive blogvenner! God søndag til dig også. :-)

   Slet