mandag den 17. februar 2014

Mormors kiksedåse

Da min mand og jeg blev gift i 91 fik vi en kiksedåse af hans moster ( som i marts bliver 102 år, hun har siddet i Frøslev lejren, da hun var aktiv under 2 verdenskrig , husede blandt andet Flammen og Citronen. ) Den havde stået i hendes og min svigermors barndomshjem i Faxe Ladeplads. Jeg blev lidt inspireret af blomsterudvalget i dag hos plantecenteret til at bruge den gamle søde kiksedåse.


Jeg har bundet en buket af hvide franske anemoner, limegrønne chrysantmum, gule roser og bordeaux eucaluptus. Her er de flankeret af fyrfadslys fra Anne Flohr,  købt hos Drømmegaven. Jeg synes de er så fantastiske.


Igår fik jeg sået en masse frø som forhåbentlig bliver til planter der skal ud i mine skærebede her i foråret. Ombygningen af køkkenet pågør stadig. Vi venter på bordplader og døre/vinduer. Døren skal erstatte køkkenvindue så vi kan komme ned på den nye østvendte terrasse. Men mere om det senere.
Fortsat god mandag aften!

24 kommentarer :

 1. Wow Tina - hvor er den fin, din kiksespand :-) Og smuk buket, du har sat i den! - God aften!

  SvarSlet
 2. Sikke en yndig kiksedåse! Ja, Anne Flohrs fyrfadsstager er helt vidunderlige, og det er så smukt som du blander gammelt og nyt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Madame, er glad for at du kan lide sammensætningen. :-)

   Slet
 3. Smukt som du forstår at inspirer :-) fine ting og sager du har dig - lyder dejligt med den dør :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for din tilbagemelding,synes også det er fantastisk det du formår med dit med dit strikkeri på trods af dine rygproblemer

   Slet
 4. Tusinde tak Bente, og god aften til dig :-)

  SvarSlet
 5. Ja her blev jeg mest imponeret over moster, som bliver 102 år, jeg håber, hun er glad for det. Min mor er "kun" 91 og ikke glad for livet mere, hun kan heller ikke noget selv, det kan moster måske? Tænk at blive så gammel, når man har været i Frøslevlejren. Ja ja kiksedåsen er da rigtig flot og buketten med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Moster er ikke så meget med som hun har været, men hun har været aktiv længe. Prøv at Google Elisabeth Bomhoff. Men det er en længere historie, min svigermor som er lillesøster til Lis har levet et ligeså bemærkeselsværdigt liv, moren døde ved en fejl operation da hun var 10 og storesøster Lis på 22 var flyttet hjemmefra. . Svigermor blev damen i huset som 10 årig. Det er utroligt hvad de har været igennem, derfor betyder kikse dåsen noget specielt for os.

   Slet
 6. Hej Tina
  Tankevækkende at ha' en moster som bliver 102 år, og som du beskriver, har hun da virkelig oplevet lidt af hvert i sit lange liv. Det må være spændende, at høre hendes fortællinger om stort og småt gennem de102 år. Flot kiksedåse med et dejligt minde om din moster.
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anita ja heldigvis har moster indspillet bånd , som vi har fået med hendes historie. Om hvordan hun husket bumpene af flammens hoved der af tyskerne blev trukket ned af trapperne efter han havde taget gift. Om tiden i Vestre fængsel inden hun kom i Frøslev lejren, hvor hun fik stukket pistoler op i ansigtet. Jo man sætter pris på det man har af frihed og det skal man værne om.

   Slet
 7. Hej Tina!
  Hvor er det en smuk den kiksedåse, og sikke en spændende historie med din gamle moster.Skøn og appetitlig opstilling du har lavet.
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette, jeg er glad for at du kan lide indslaget og opstillingen.

   Slet
 8. Rigtig dejligt med en ny velduftende kreation i huset mor <3 xx

  SvarSlet
 9. Hvor er det fint at du har og bruger Mosters kiksedåse! Og sjovt som farverne på lysestagerne matcher fuldstændig. Jeg er glad for at du er glad for dine fyrfadsstager!

  God tirsdag til dig, Tina :-)

  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana tak og ja er det ikke morsomt hvor fyrfadstagerne lige passede i farverne til kiksedåsen? Jeg er rigtig glade for stagerne. De er bare så fine.

   Slet
 10. Hej Tina.Din smukke kiksedåse og de fine fyrfadsstager passer bare perfekt sammen...........og så med de dejlige blomster i..........det er da lige til t blive glad af.
  Spændende historie om din gamle moster..............hun har da oplevet noget i sit lange liv.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, ja jeg synes også farverne var fine sammen. Jeg er rigtig glad for at du kunne lide det hele. :-)

   Slet
 11. Sikken da en historie du fortæller, tænk din moster har oplevet alt det tragiske og så alligevel et langt liv, fælder li! en tåre........det med blomsterne er sødt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Grethe, Ja moster har haft lidt af et liv, jeg tror højdepunktet for hende var da hun ved premieren af Flammen og Citroen mødte Mary og Frederik.

   Slet
 12. Smuk kikse spand. Jeg fik en del gamle ting fra min farmor, da hun var levende. . Der fulgte altid en lille historie med...
  Ting jeg i dag passer på.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne tak, ja det er dejligt at have den slags minder, ting med en historie.

   Slet
 13. Det var dog en herlig historie. Tænk at få sådan en fin gave. Smuk buket du har lavet til den.
  Det bliver godt med køkkenet, så det er værd at vente på :-)

  SvarSlet
 14. Tak Anette ja min mand er også rigtig glad for kiksedåsen, han har nemlig ikke så meget efter sin morfar og mormor. Ja idag kom bordplader så nu varer det ikke længe...

  SvarSlet