onsdag den 12. februar 2014

Paris og kultur

Vel ankommet til Paris, er jagten på de vidunderlige steder kunst og landskabsmæssigt gået ind. Vi har set kunstværker af store malere på Musee D'Orsay og L'Orangerie og landskabsarkitektur i Tuilerihaven, Place de Vosges og Luxembourghaven.


Maleri fra Musee D'Orsay og indgangsportal til Tuillleri haven. Som I kan se var der til formiddag strålende solskin og blå himmel.


Stemningsbilleder fra Tuillerihaven, Eiffeltårnet ses i baggrunden.

 I Tuillerhaven ligger et stort Orangeri som er indrettet som museum. Her er Monets væg store åkande billeder udstiller, imponerende at se disse billeder fylde fra væg til væg. Jeg har desværre ikke billeder af dem da man ikke måtte fotografere. I haven var der utrolig mange Nyserod, store var de.Place de Vosges, det var en fantastisk oplevelse. Jeg har tidligere læst, at det skulle være Paris smukkeste plads og rygtet talte sandt. Det er ikke kun pladsen men også bygningerne omkring der er vidunderlige. Skønt den kun ligger et stenkast fra Bastille pladsen med al sin larm, er det helt stille på Place de Vosges. Den var i gamle dage kendt som Place Royale, det var her i nærheden, at Henri d II kom til skade under en turnering og døde. Derefter forlod hans Dronning Catharine de Medici det nærliggende Tournelle og flyttede ind på Louvre.


Place de Vosges.

Den type hus i ser i baggrunden omkranser pladsen i en smuk firkant. De er bygget helt tilbage i 1612. På pladsen er rytterstatuen af Louis XIII omkranset af plæner, fontæner og smukke træer. Ved brylluppet mellem samme Louis og Anne af Østrig ( ja, det er dem fra de tre musketerer)  var der sat en karrusell op for at fejre det. Man mærker virkelig historien rigtig gamle vingesus her.

Flere pariser billeder er på vej de nærmeste dage.

6 kommentarer :

 1. Det er dejligt at høre nyt fra dig allerede, mens du er i Paris! Sikke nogle skønne oplevelser og tænk at se Monets store åkandebilleder fra væg til væg. Rigtig god ferie videre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame, man kan ikke lade være med at give lyd fra sig, Paris er i den grad fantastisk. Det var helt fantastisk at se væg til væg åkander! Tak for gode ferie ønsker.

   Slet
 2. Skønne billeder fra Paris - den dejlige by! - Håber, I fortsat får en god ferie :-)

  SvarSlet
 3. Tak Bente for dine gode ferie ønsker .

  SvarSlet
 4. Hej Tina.ÅH! hvor jeg misunder dig...........på den gode måde.Dejlige billeder fra byernes by.Har selvfølgelig været alle de steder du viser.Er også meget begejstret for Place de Vosges...........og har spist på en af den mage restaurenter der ligger i arkaden.
  D`Orsey er mit ynglingsmuseum...........men har også set Monets i orangeriet.
  Er spændt på at se flere billeder fra Paris..........det er næsten som at være der selv.Har i været i Notre Dame?
  Fortsat god ferie.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe tak for hilsen. Ja det er fantastisk at være i Paris. Vi har ikke været i Notre Dame denne gang, det var vi sidst, denne gang skulle vi på Bastille pladsen og Place de Vosges i stedet. Men vi sejlede forbi da vi tog en kanal Cruise med middag forleden aften.

   Slet