lørdag den 26. september 2015

Projekter ude og inde

Det bliver ikke til så meget bloggeri for tiden. Fritiden er helt fyldt op af projekter inde og ude. Jeg har det med at få ideer lige pludselig og der er ikke langt fra tanke til handling. Ofte sker der bare det, at projekterne udvikler sig og det kommer til at tage længere tid end forventet. Men man bliver jo glad for resultatet.
Et skift af en kummefryser til en skabsfryser endte i renovering af kælderlokalet som fryseren stod i. Vores udendørs kældernedgang er blevet malet og fået lagt gulv. Nu har jeg tænkt at jeg kan indrette et potteri der. Mere om det i et senere indlæg.

Sneewitchen
 
Ali imens sker der stadig ting og sager i haven. Roserne har samlet sig sammen til en skøn blomstring her i sensommeren. Her er det Sneewitchen, en vidunderlig rose fra Kordes, som jeg gravede op af min barndoms have. Den er dejlig sund som det ses af billedet. Jeg har haft den flyttet 2 gange og den er hver gang bare taget fat på sin nye plads. Nu skal den ikke flyttes mere.

Souvenir de Malmaison
 
En anden skøn rose, der brillierer med blomster på smukkeste vis er Souvenir de Malmaison. Denne skønne Bourbon rose er fremavlet af Jean Beluze i 1843 og opkaldt efter Kejserinde Josephine af Frankrigs landsted, hvor hun havde indrettet en stor rosen have. Den kan være lidt sart mht kulde og vinter, derfor vinter dækker jeg den. Men når man ser blomsten, er det værd alt besværet! 

Claire Austin
 
Claire Austin er også ret flittig her i sensommeren til at blomstre. Den er simpelthen så skøn i form og duft. 
Som jeg skrev i sidste indslag så roder haven i øjeblikket. Det kunne man dog ikke se på billederne. Jeg havde fotograferet udenom. Vi skulle have været i gang med søen, men vi er blevet nødt til først at lave et omfangsdrænet om.

Der bliver gravet
 
Vi havde for flere år siden gravet dræn rundt om huset for at undgå vand i kælderen. Men på et tidspunkt blev der problemer med husets nordside. Vi har derfor besluttet at lave det om og installere sivebrønd og faskine. På billedet set det måske ikke ud af meget men det er gravet ca 1.7 meter ned. Så der står maskiner og ligger jord her og der. Men det er godt at få ordnet så kælderen kan blive helt tør. Jeg kan forhåbentlig så få lavet det bed med forskellige bronzeblad, som jeg drømmer om her. 

Rhapsody in Blue
 
Rhapsody in Blue er også kommet igen med et hav af blomster og knopper, vidunderligt! Den er vokset hurtigt og set dejlig sund ud.

I forbindelse med søen som jeg gerne vil have anlagt, skal det være en udsigtsbænk. Den har jeg fundet. Det er en svensk bænk, som hedder Aggenberg. Den er fra første halvdel af 1900 tallet.

Aggenberg havebænk

Som det ses er der lidt af et projekt i at få den sandblæst og malet. Den skal nok blive fin ved søen. Man sidder ihvertfald godt i den. 

Lady Emma Hamilton
 
Lady Emma Hamilton fra Austin, producerer de mest vidunderlige abrikosfarvede blomster med eventyrlig duft. 
The Pilgrim
 
Det samme gælder Austin rosen the Pilgrim. 

Figentræet
 
Figentræet er vokset helt ustyrligt og bærer masser af figner. Jeg har dog ikke træet på grund af frugterne men på grund af de flotte blade. Jeg tænker, at jeg vil opstamme den for at give lidt luft til bedene ved siden af. 
Indgangspartiet
 
Krukkerne ved indgangspartiet er opdateret med lidt lyng. I krukken er ligeledes plantet en klematis John Paul II, som der er store knopper i for første gang nogen siden. Så jeg er naturligvis spændt på at se blomsten. 
I morgen står den på afslutning af kælderprojektet, plantning af løg i haven og lidt generel oprydning inden den står på klassisk koncert om eftermiddagen.

God have søndag derude!

22 kommentarer :

 1. Hej Tina
  Ja I har da gang i lidt af hvert hos jer. God idé med omfangsdræn, det lyder til at være nødvendigt.
  Fine roser du har i blomst, min Malmason er ikke meget for at blomstre igen, Claire Austin står med store knopper, men er ikke i gang endnu.
  God markedsdag i Lyngby
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Lisbeth, ja vi håber, at der denne gang lykkes at holde kælderen tør. Første gang Malmaison blomstrede var det 1 blomst med kraftig brune kanter, så denne gang nyder jeg dem ;-). Min Claire synes at få flere knopper her i sensommeren, hvilket jeg ikke klager over. Dejligt, at der også er gang i din. Den er virkelig en gevinst den rose. Jeg nåede ikke til plantemarked i Lyngby, grundet jeg skulle slutte mit kælderprojekt og plantet planter fra Amagermarked sidste weekend. Men det ser ud til at de havde en dejlig dag. Kh Tina

   Slet
 2. Kære Tina, dine roser er fortryllende - du har fotograferet dem så smukt. Det bliver dejligt, når I er færdig med faskine og sivebrønd og slipper for at tænke på en kælder med vand. Her er der kun én rose tilbage nu - en lyserød klatrerose.
  God koncerttur og rigtig god søndag! Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte Tusinde tak, komplimenten suger jeg fluks til mig. Du har og er altid en inspiration med dine vidunderlige billeder. Ja, nu er jeg træt af soppebassin i kælderen ;-) så forhåbentlig hjælper det. En lyserød rose er da bare det bedste her i sensommeren, lyder som et på gensyn til forsommer. Koncerten var et brag af en oplevelse! Kh Tina

   Slet
 3. Sikke mange projekter! Jeg kender godt det der med at det ene fører det andet med sig. Dine roser er fantastiske, og så er jeg ret vild med at I lige laver en sø :-)
  God søndag! Godt du skal til koncert så du kan sidde ned og hvile dig lidt!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana Tusinde tak, ja der er gang i den i øjeblikket. Jeg elsker også når roserne blomstrer for mig ;-). Glæder mig også så meget til vandet og alle de dyr, der følger med. Det var så skønt blot at sidde og lukke øjnene og nyde musikken! Kh Tina

   Slet
 4. Hej Tina!
  Smukke rosenbilleder, og lækre farver har længe kigget på et par stykker af dem eller tre..
  Sjovt at renden er 1,7 meter dyb, for da jeg så det tænkte jeg først det var ikke meget dræn.
  Vi boede i en villa med fuld kælder engang, og den dag vi skulle Vies og have gæster hjemme, oversvømmede det hele, dagen efter stod vi i mudder til halsen for at grave dræn, men det virkede. Elsker en god tør kælder, rigtig god fornøjelse med jeres!
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusinde tak, der er altid en rose eller to man har kig på, gudskelov løber man aldrig tør. Billedet af drænet snyder noget men det er ganske vist, at der skulle være rigelig dybt. Øv hvor surt med med oversvømmelse på bryllupsdagen. Men så er der noget at skrive om i sangen til sølvbryllupet :-) kh Tina

   Slet
 5. Hej Tina.Kan da godt forstå at du ikke havde tid til plantemarked i Lyngby med alle jeres projekter..................men godt at i får en tør kælder.Og et pottested kan man da slet ikke undvære.
  Smukke roser har du stadig.........................og kan se at din figen står i jorden.Min står i en stor krukke der kommer i drivhuset om vinteren.
  Og smuk bænk du har anskaffet dig.
  Det var et godt plantemarked....................og vejret var jo med os.
  Viser mine indkøb i mit indlæg.
  Rigtig god aften Knus Jette.................skal nok sende min adr i aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Tusinde tak, ja der er lidt meget om ørerne for tiden. Det var jo dejligt vejr I havde til plante marked, hvor skønt for jer! Ja vi glæder os også til at slippe for vand i kælderen og et pottested kan man ikke undvære. Jeg skal ind og se dine indkøb :-) sender planten til dig en af de nærmeste dage. Kh Tina

   Slet
 6. Sikke mange projekter du har gang i, men kender det godt, det ene tager det andet med sig :-)
  Fantastisk flot gammel bænk, den bliver du glad for.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusinde tak synes også, at bænken er så fin. Ja de projekter de har en tendens til at gribe om sig. Kh Tina

   Slet
 7. Jamen hold da op, dine projekter står da i kø, kan da godt forstå at der ikke er tid til at blogge ret meget lige nu, men det kommer nok igen. Men dine projekter lyder alle dejlige, så det skal nok ende med at blive godt, Alt det indvendige skal vi jo også huske på, der lever vi jo. Glæder mig til at se søen :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margit Tusinde tak , ja det er i hvert fald projekter hvor man bliver glad for resultatet :-). Det er også med at udnytte at ånden er over en. Du har så ret, det er en daglig glæde, at det spiller indendørs. Glæder mig også vildt til søen. Kh Tina

   Slet
  2. Kære Tina.


   Dejligt med skønne og forskønnende projekter. Det bliver en befrielse, at slippe for flere nervepirrende stunder, når der varsles kraftig regn eller skybrud på Amager.

   Pragtfulde rosenbilleder, du har fanget i det blide, bløde efterårslys. Man bliver så taknemmelig over hver en ekstra rosenblomstring på denne årstid. Hver eneste rose i blomst føles som en gave.
   Her er remonteringen også godt igang. Det er sent, men bedre sent end aldrig. Påskønnelsen er måske ekstra stor iår, da den kolde og våde for- og højsommer gjorde det besværligt, at være rose.

   Glæder mig stort til at følge med i jeres projekter. Kender godt det der tankemylder, man kan have i hovedet, når ideerne står i kø, for at blive realiserede.
   Håber ikke I har mere travlt, end at I nyder processen.Snart kan I sidde på jeres pragtfulde nyerhvervede scoop af en bænk, og nyde resultatet af veloverstået arbejde.

   Fuldmåneskinsgule knus fra Sleepless in Flatty Hills

   Slet
  3. Kære Jytte Tusinde tak, ja det er skønt med projekter, især når de er afsluttet ;-) Nej jeg kan godt lide at arbejde og se det skrider frem. Men lige nu har jeg fået malersyndrom, efter at jeg har malet 2 stuer, 1 køkken, 2 værelser, 1 terasse, 1 trappe, 1 kælderskakt samt 1 kælderrum. Nu trænges til en pause. Men jeg har svinget arm musklerne så meget, at jeg klarer optrækning af en flaske vin med et snuptag. Der er vel fordele ved alt :-).
   Du har ret med roserne, det er ligesom, deres svanesang kommer nu, håber du får det vidunderligste flor.

   Det varer lidt inden dette efterårs projekter er helt på plads, da der blandt andet er noget kommunal godkendelse indblandet og andre ting, der skal koordineres.

   Jeg sender lidt ekstra lam, så der også er nogen du kan tælle når du ikke kan sove. Knus fra det flade Amagerland.

   Slet
 8. Søde Tina.

  Tusind tusind tak fordi du linker til min bog. Det påskønner jeg meget.
  Jeg lever jo i Juratiden, og er rent teknologiudviklingsmæssigt et tilbagestående væsen:o)
  Nærmest en amøbe. Så af hjertet tak for omtalen.
  De sociale medier er der, hvor det sner idag.

  Røgsignaler fra Dinosaurus Botanicus :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvtak søde Jytte, det ville være en skam hvis der var have elskere, som gik glip af din bog. Knus Tina

   Slet
 9. Det er da vildt som der stadig er roser igang hos dig. Jeg må indrømme at jeg nyder efterårsløvet allermest lige nu. En masse løg er på vejen i jorden, og jeg har været meeega heldig at få tulipaner i fødselsdagsgave så der er nok at gøre her i det lille hjem. Hav det nu godt og held og lykke med drænet, - forstår godt omfanget af arbejdsindsatsen. Håber du har tid at smække stængerne lidt op og nyde nogle gode bøger også. For det skal der til. ;)

  knus
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eva Tusinde tak, det er så skønt at have fødselsdag på denne tid. For ikke alene er der stor chance for skønt vejr men det er også en luksus frodighedsmåned og så er det oplagt at få løg i fødselsdagsgave. Jeg taler nemlig af erfaring ;-). Jeg fik altid løg af min far. Men nu da han er gået bort, giver jeg mig selv den gave. Jeg har 300 løg derude som er på vej i jorden.
   Jeg glæder mig til foråret allerede til at se dem også dine for du forstår om nogen, at finde de mest vidunderlige af slagsen.
   Du kan tro jeg får stængerne lidt op, har nemlig din bog blandt andre som fast inventar i Orangeriet. :-) knus Tina

   Slet
 10. Jeg kender godt det der med at få en ide og så er der ikke langt fra tanke til handling. Det lyder lidt ligesom mig selv.
  Sikke skønne roser du har endnu i din have. Her har de alle fået stråleplet og ser ikke for kønne ud.
  Håber du nyder det fine vejr vi har for tiden.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lonni Tusinde tak, ja jeg har jo set på din blog, at du heller ikke kan holde dig i ro men gerne tager 1 projekt eller 2 ;-). Mine roser har også stråleplet da der ikke sprøjtes her, men gudskelov kommer det ikke på blomsterne. Jeg prøver at holde det nede med en naturlig blanding som jeg eksperimenterer med. Åh, du kan tro det flotte vejr nydes. Kh Tina

   Slet