tirsdag den 3. november 2015

Projekt Potterum og lidt have update

 
Jeg har længe spekuleret over hvor jeg kunne have et potterum. Men det har ikke lige været et naturligt sted i haven indtil videre.
Men så tænkte jeg at vores rigtig grimme kældernedgang måtte da kunne bruges til noget sådant.


I den tid vi har boet i huset har vi ikke fået sat kældernedgangen i stand. Det ses tydeligt. Men jeg tænkte at et lille potte sted måtte kunne indrettes.


Jeg fik malet det i samme farve som vinduer og døre har.  Man kan nemlig få al maling indfarvet i præcis den nuance man har andre steder, såfremt man kender koden., nemlig RAL nummer som farverne kan kategoriseres under.


Der er ikke megen plads men fik sat et bord og hyldet op af plader og bjælker, der stammer fra et gammelt skab og fra kasserede gulvplanker. 


Gulvet er et dejligt plastik gulv, som er stødabsorberende og skønt at gå på. Det var en rest manden fik fra sit arbejde. Endelig er der en fordel ved at være en bette skid ;-) Nu skal der indrettes.
Der er ikke megen plads men jeg synes det er en god måde at udnytte pladsen i den lille kælder skakt.
 

Her er lidt fra haven, chokolade blomsten står skønt og blomstrer flittigt. Rart med lidt inden julekrukkerne skal frem. 


Søjlekirsebær Amanogawa står med smukke efterårsfarver. Der står en på hver side af en blodbøg. Men den, der stod i baggrunden voksede lige pludselig ikke som den i forgrunden, den tabte bladene og udviklede næsten ingen blomster. Efter et par år på denne måde og ihærdig søgen på nettet, besluttede jeg at fælde det og sætte et nyt. Det har jeg så gjort. 
Så håber jeg, at det lille ny vokser sig stort og stærkt.


Klematisen Johannes Paul II er også i efterårshumør , så skønt når man tænker på hvor lidt heldig jeg har været med klematis, skønt jeg elsker dem. 
Jeg håber, at  mine omplantninger med fjer fra en gammel dyne, kompost blade vil hjælpe til sunde vidunderlige planter med skøn blomstring.


Her uddrag af Tante Grøn bedene ved den østvendte terasse. Jeg er så glad for Tantens anbefaling med at sætte morgenfruer i bedet. Det er virkelig en gevinst når bedet ikke er så gammelt, at det er vokset til. De har blomstret flittigt hele sommeren og efteråret.


Her er morgenfrue i skøn forening med Heuchera/Alunrod Obsidian den mørkeste Alunrod som jeg har set. 


Tilslut,  endelig er Austin rosen Jude the Obscure kommet i blomst. Den var også tynd og spinkel da den kom, håber at den kommer sig til næste år. 

Hav en god uge! 

18 kommentarer :

 1. Det er da det fineste potterum, du har fået, Tina!
  Og morgenfruerne, ved du hvad? De dufter altså helt ud i min stue :-)
  Tak, og god uge til dig!
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak søde Nana, det lille potterum skal nok blive fint når det først bliver indrettet. De morgenfruer er ikke at kimse af. Trofaste og fantastiske i blomstring. Hav en vidunderlige uge. Knus Tina

   Slet
 2. Hej Tina
  Det var en supergod idé at lave potterum der! Sikke fint det er blevet - og det er dejlige billeder du viser! Her har vi nu kun morgenfruer, der stadig blomstrer. Kh og en god uge til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte Tusinde tak bare vent til jeg får indrettet det ( bare jeg kan være der bagefter :-)) skønt I også har morgenfruer, dem bliver man glad for ikke sandt? Kh Tina og god uge.

   Slet
 3. HejTina
  Sikken et flot potterum du fik lavet, det må da være rigtig hyggeligt at stå der i læ for vind og vejr.
  Flot rose, min Jude er for længst holdt op med at blomstre, den blev desværre lidt træls til sidst, så den skal helt ned til foråret.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Lisbeth ja der er ganske stille og lunt nede i hakket :-) kan ikke vente med at flytte potterne ind. Min Jude har også en del pletter, der må lidt ekstra guf til næste år for at holde de sygdomme fra døren. Knus Tina

   Slet
 4. Hej Tina.Tillykke med dit lille potterum......................det er jeg sikker på at du bliver rigtig glad for.
  Selv om der ikke r meget plads.Så kan lidt knager og måske flere hylder helt sikkert fungere godt.
  Et lille råd kunne være en af Ikeas metalspande med låg til jord...................den er jeg rigtig glad for.
  Og dejligt at kunne nyde de sidste blomster inder der skal julepyntes.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette Tusinde tak, jeg er allerede glad for det. Du har ret der skal lidt knager op og ideen med spanden var god. Den ide vil jeg huske. Hav en dejlig uge. Knus Tina

   Slet
 5. Tina det var da en vidunderlig tanke du fik der med et potterum bare ordet lyder dejligt...og et lille lys så er der hyggeligt....smadder godt set....tillykke med det....
  Kh.grethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Grethe ja jeg synes også, at det var en god ide, for ellers bliver denne lille plads nok ellers altid brugt til skrammel. Kh Tina

   Slet
 6. Hej Tina
  Hvor er dit lille potterum blevet skønt. Fin måde at bruge overskudspladsen i kældernedgangen på ;)
  Smuk rose du viser ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi Tusinde tak, ja det skal nok blive et dejligt lille hyggerum. Det er skønt stadigvæk at have roser. Kh Tina

   Slet
 7. Sikke en lækker lille plads du fik lavet! Smukt med lanternen som ekstra hygge. Jeg pusler med at få lukket kolonihaven nu, men mit løgmisbrug holder mig stadig beskæftiget - jeg lærer det aldrig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Cendie tusinde tak , ja det er ikke sådan med dit misbrug ;-) men tænk hvor lækkert det bliver til foråret så vil du kke fortryde din afhængighed. - knus Tina

   Slet
 8. Hej Tina. Det var vel nok en god idé, du fik dér. Det ser rigtig hyggeligt ud. Jeg håber, du kommer til at bruge det tit. Det ser godt ud med hylden med lanternen, det skaber meget hygge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Birgitte , håber vejret arter sig lidt imorgen så jeg kan få det indrettet og skabe lidt mere hygge dernede. God weekend kh Tina

   Slet
 9. Hej Tina. Sikke et skønt potterum og genial måde at bruge kælderskakten på . Hvor ser det hyggeligt ud med hylde og lanterne . Hyggeligt kik i din have. Det er utroligt at chokoladeblomsten stadig er igang. Sikke en fin austin rose. Den er nyindkøbt her i haven. Synes tit at de roser er noget skrøbelige det første år, men man siger jo også at man skal forvente de først er "voksne " som 3 årige . God dag til dig .. Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Marianne, jeg har lige fået sat lidt ekstra ting ned i weekenden og det potterum tegner rigtig godt. Det er jeg allerede blevet glad for. Ja, chokoladeblomsten er helt overdådig, håber jeg kan få den til at overleve vinteren. Du har så ret med Austin roserne, de skal have nogle år på bagen. Mine er 1-2 år gamle og mangler stadig at vokse til. Nogle er bedre til det end andre. Min Claire Austin har derimod flere år på bagen, den har været helt vidunderlig kraftig og blomstrende i år. Står stadig med store knopper. Kh Tina

   Slet