tirsdag den 10. november 2015

Travlhed i julehaven

 

 
Juletravlheden har indfundet sig her i haven. Det lyder nok tidligt for de fleste, men jeg skal være klar til mit åbne julehave arrangement, så jeg er ikke startet dag for tidligt. Det kan nemlig være lidt af udfordring at nå det hele for når jeg kommer hjem fra arbejde, er der ikke meget dagslys tilbage. Men sådanne udfordringer er heldigvis af de gode. Jeg elsker nemlig julen og dens pynt.
 

Potterne ved terrasse trappen har fået mos juletræer. De er ret enkle at lave. Hønsenet er foldet som et kræmmerhus og sat på en tilpas tyk stamme. Det er derefter beklædt med mos som er fæstnet med romernåle og vindseltråd. Jeg blev inspireret af Marianne med bloggen Bag Bøgehækken . Hun har lavet det flotteste mos juletræ til sit indgangsparti. Indlægget fra Marianne kan ses her.
 

 
Den står ellers på produktion af juledekorationer. I år lader jeg mine fund bestemme farver og udtryk. Jeg er lidt vild med den sorte farve i år. 
 

 
Jeg synes, at den er ret elegant sammen med naturpynten. I år har jeg været særlig heldig af finde mange frugter fra eg og bøg. 
 

Men den hvide farve med lidt sølv hører bestemt også julen til. Her en kraftig gren fundet i skoven som er beklædt med lys, lav, agern og sølvkugler. 
 

Men også traditionelle dekorationer med gran og naturpynt er at finde.


En anden ting jeg hygger mig meget med er at lave juletræer ud af mos beklædte grene og pynte dem med bog og agern. Det er vidunderligt at sådan kunne forme nedfald fra træerne til noget dekorativt. Julelygter laves ud af sylteglas. Her er de dekoreret med blondekant i toppen og påsat lidt kogler og glimmerkugler. Lidt dekorationssten er lagt i for bedre at kunne holde fyrfadslyset stabilt.

Alle tingene pånær mine juletræer på billede 1, som hører til julehavens udsmykning vil være til salg på mine åbne julemarkedsdage den 28 november samt 6 december. Se yderligere indslag her. 

God aften derude i november mørket. 


20 kommentarer :

 1. Ja der er travlhed, når julehaven skal stå færdig til en bestemt dato, og uha så skal du også passe dit job. Godt at nogle af dekorationerne kan laves indendørs. Her er pandelampen flittigt i brug om aftenen :-) Men nu er det lige om lidt min julehave åbner, nemlig på lørdag, og der er liiiige en masse småting og rengøring jeg mangler endnu, men jeg skal nok nå det :-)
  Ønsker dig en god og velbesøgt julehave, det er så dejligt at dele glæden.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette, ja der mangler nogle timer i døgnet pt ;-). Dog har jeg ikke så mange kvm som du har, godt du har hjælp af søde Merle. Det med pandelampe det er en god ide, det må jeg havde anskaffet mig. Held og lykke med at nå det hele og rigtig god julehave til dig. Håber snart, at jeg også kan komme forbi din have. Kh Tina

   Slet
 2. Kære Tina.Ja !!! med alt det du har i gang, i kan jeg da godt forstå at der ikke bliver så meget tid til bloggen for tiden.
  Flotte ting du har lavet.................er vild med dine mostræer.
  Satser stadig på at besøge din julehave d.6/12
  Godnat herfra knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Tusinde tak ja der blogges ikke så meget lige pt. Al fritid efter arbejde går til juleriet, men jeg elsker det. Ja mostræerne blev ikke så tosset. Uh jeg glæder mig endelig til at møde dig. Knus Tina

   Slet
 3. Nu tabte jeg helt underkæben... SÅ mange smukke ting, du har lavet og SELV lavet - hvor er du dygtig. Dine mostræer pynter rigtigt fint ved trappen.

  Ønsker dig et rigtigt godt besøg i din julehave, desværre er det for langt væk for mig.

  Knus, Ulla

  PS. læste også lige tilbage til dine forrige indlæg - sikken dejlig reportage fra Berlin, det er virkelig et besøg værd og står også på min rejse-ønske-liste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Ulla, hvor er jeg glad for, at du synes om tingene så kan det ikke helt galt med at solgt lidt ;-). Ja der er noget langt for dig, blot for et julehavebesøg.
   Tak, ja Berlin er en spændende by, og der er masser af hoteller samt tit gode tilbud. Knus Tina

   Slet
 4. Kære Tina
  Det er fine ting, du laver, dejligt at være så kreativ.
  Håber du får mange besøgende.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Tusinde tak! Ja her elsker vi at være kreative, det er så godt for hjernen :-) . Ja vi håber, at der kommer lidt besøgende eller får jeg farligt mange dekorationer i huset til jul ;-) kh Tina

   Slet
 5. Hej Tina hvor er dine Mosjuletræer altså flotte, og hvor er krukkerne de står i altså også skønne. Jeg kunne da godt tænke mig at besøge dig når du har jule åbent i din Julehave :o) jeg kan desværre ikke den weekend der hedder d 6/12..har du åbent alle weekenderne op til Jul.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda Tusinde tak, jeg holder åbent 2 dage, foruden den 6 december holder jeg også åbent den 28 november. Hvis dagene ikke passer kan du altid maile til mig så finder vi en anden dag. Kh Tina

   Slet
 6. Kære Tina, hvor er det smukke ting du har lavet - jeg er bl.a. vild med den kraftige gren fra skoven beklædt med lys, lav, agern og sølvkugler. Grenen ligner næsten drivtømmer fra en strand. Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte Tusinde tak, jeg tænkte også lidt på stranden da dekorationen blev lavet. Faktisk har jeg lavet en for et par år siden hvor jeg tillige brugte østers skaller. Den kan ses på det allerførste indlæg jeg lavede på denne blog ;-). Kh Tina

   Slet
 7. Utrolig flotte ting du laver, og jeg synes slet ikke at du er begyndt for tidligt, for jeg holder også af denne tid med de forskellige forberedelse og pyntehalløj jeg kan lave, og jeg har endda ikke åben julehave, men gør det bare for mig selv så der er noget dejligt at kigge på.
  Så jeg er glad for at se på dine flotte billeder.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten Tusinde tak, dejligt at få endnu en jule elsker mere ombord ;-). Det er bare den bedste tid pynte mæssigt, man kan bare rigtig give den gas! Kh Tina

   Slet
 8. Kære Tina!
  Det er sådan en skøn tid, hvor kreativiteten blomstre, og ideerne danner kø;-)
  Fine ting du har lavet, men falder alligevel ekstra for dine mostræer som er meget lækre, og det samme med de grentræer, kan godt være jeg hapser og omsætter lidt af den ide:-)
  Pyntede også trærødder for et par sæsoner siden, havde helt glemt det igen, må se om det bliver til sådanne i år, i dag er dagen hvor jeg begynder på dekorationerne, det er altid spændende at komme i gang med den slags igen.
  Dejlig dag til dig og rigtig god fornøjelse i dit binderi!
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusind tak, ja det er den bedste tid hvad det angår, altså pynteriet. Du hapser bare alt det du vil. :-) . Jeg har nu lavet træerne i 3 størrelser, jeg er blevet lidt bidt af det, samler grene op alle steder fra. Folk tror jeg er tosset ;-) selv min mand kommer hjem med grene når han går med hunden. Glæder mig til at se dine dekorationer. Knus Tina

   Slet
 9. Smukke ting du har lavet. Jeg er også vild med dine grentræer jo alt hvad der er lavet af naturmaterialer.
  Held og lykke med julehaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Rita, den står på pyntning af haven idag så der bliver travlt ;-). God weekend. Kh Tina

   Slet
 10. God aften Tina
  Hvor er det sødt af dig at nævne mig og min blog <3 Hvor er de fine dine træer <3 En anden måde at lave dem på. Så igår hvor en viste et billede hvor der var gran forneden og en laaang tynd top på.. Må se om jeg får lavet sådan et også ;)
  Skønne billeder af alle dine kreative projekter.. Glæder mig til at se dem live <3
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marianne Velbekommen, dit træ er bare så fint, det bliver flot med et træ på hver side af din trappe. Ja man kan lave mange dejlige varianter af træerne, kun fantasien sætter grænsen. Det bliver hyggeligt at se dig IRL kh Tina

   Slet