tirsdag den 17. november 2015

Julerier part 1

Der bindes og dekoreres i et væk. Så snart jeg har et ledigt øjeblik, laves der noget juledekorativt.
Der er snart kun 10 dage til min første åbningsdag i julehaven. Så spurten er sat ind.
Her kræmmerhus af mos, fyldt med kogler, gran og grene. Alle materialer på nær bånd og hønsenet er fundet i naturen.
Der er helt gået sport i at finde ting i naturen og omsætte det til noget julet. Her er det nedfaldne birkegrene, der er foldet som en kringle. Jeg blev frygtelig inspireret af Rita med bloggen Blomstertøsens have. Hun havde et indlæg med den mest vidunderlige kringle hun havde fremtryllet. 
Poppelgrene kan også med fordel benyttes til at lave krans af. Her hvor jeg bor er der en række med gamle poppeltræer ved et offentlig anlæg. De er ved at blive strynet og afklippet er efterladt på græsset. Det kunne jeg ikke stå for. Kransen er pyntet lærkekogler og bark.
 
  
Der laves træer ud af nedfaldsgrene, lærkekogler, bog og agern. Der tilsættes  et lille lag guld glimmer, som får dem til at glimte.

Der laves adventskranse i natur og
og kobber...
samt zink. 

Der bliver pyntet med lys udenfor. 
Sidste år købte jeg et cedertræ som juletræ. Jeg havde håbet, at kunne bruge igen iår. Men skønt, at det stod i jord og potte tabte det alle nålene. Det skød ikke med nåle igen desværre. 
Men jeg gemte træet og nu har det fået lidt sølvglimmer og en ny lyskæde fra Claus Dalbys serie, Scandinavian Christmas. Jeg synes, at den er superflot og anderledes med dens istapper. 
Ved siden af cedertræet står en potte medet græskar, som aldrig nåede at blive skåret til ved Halloween. Men så er det, da bare blevet til et julegræskar. Det er blevet sprøjtet med blank sølvspray. Det ser nu ganske imponerende ud ved aften tide. 
Men om dagen stråler det nu også ;-).
Nå men jeg kan vist lige nå en krans mere inden hunden skal luftes.

Rigtig god aften derude! 


16 kommentarer :

 1. Skøn skøn julekreativitet, kan lige forestille mig hvordan det bobler og summer i dit hoved med alle de ideer der kommer ud :-) Hvor er det fine sager du får lavet.
  Du skal nok nå at blive færdig til din julehave, det er ligesom om man når rigtig meget mere end ellers, når der er en deadline :-)
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusinde tak, ja kasketten er ved helt at lette på tidspunkter ;-) men det gør ikke noget når det er pga sådanne ting. Ja det med deadline er ligesom i skolen, ikke sandt? Håber mange kommer forbi din skønne have med alle de flotte dekorationer. Knus Tina

   Slet
 2. Kære Tina
  Du har godt nok haft travlt, hvor ser det godt ud. Sådan et cedertræ købte jeg i april 2013, det har det fint, da det står ude i et bed. Flere planter har det ikke godt med at stå i potter vinteren over, så måske er det det.
  Den fine krukke jeg fik af dig, da I var herovre, er den frostsikker? Jeg har lige pyntet den med lidt forskellige grene i dag. Det er en meget flot krukke, sådan en fin en har jeg aldrig haft før, jeg har jo ikke så mange krukker.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Tusinde tak, ja der er lidt travlt med det er en skøn måde at have travlt på. Skønt at lave det man allermest holder af. Jeg havde cedertræet indenfor med pynt på, det dryssede af Pommern til skønt jeg vandede det. Det kunne nok ikke lide varmen. Lidt øv da det ikke var helt billigt.
   Krukken er ikke 100% frostsikker da den ikke er brændt ved så høje grader. Men hvis den står lidt beskyttet så kan det gå an. Jeg har dog flyttet de fleste af mine ind i orangeriet. Det glæder mig, at du synes om den. Jeg kan forestille mig, at den er fin med grene i. Kh Tina

   Slet
 3. Kære Tina.
  Hvor det bare flot det du har fået. Dejligt at du bruger alle de forskellige naturmaterialer du finder omkring. Grene er rigtig godt at bruge og man kan få så meget flot ud af grene.
  En skam med dit træ, men en fantastisk god ide at bruge det sådan. Godt du ikke fik smidt det ud.
  Der er heldigvis flere dage til at du har åben julehave - godt for os andre - for så kommer der sikkert en part 2, part 3 ... og det kan jeg godt lide. Dejligt at se når andre også boltre sig med juleforberedelser.
  Tak fordi jeg måtte kigge med i part 1.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten Tusinde tak. Ja der er gået total genbrug i den, det er blevet en hel sport. Ceder træet er nu kommet til ære igen, så det er ikke tosset. Du har ret, der kommer et par afsnit mere ;-) . Gudskelov er det lidt tid endnu, jeg synes, at jeg er godt med, men det er alligevel meget der skal nås. Kh Tina

   Slet
 4. Kære Tina.Ja !!! du har da godt nok travlt for tiden og flotte ting du viser.
  Jeg har også købt hønsenet til dekorationer...............og en rigtig god ide med kræmmerhuset.
  Ellekogler er også min ynglingskogle.Den er bare så fin i næsten alle dekorationer................og fin med en gren i en vase.Jeg viser stadig lidt fra haven................men det er vist ved at være sidste udkald for i år.
  Også en god ide med at spraye dir græskar.Og jeg har da også et liggende så jeg stjæler da lige din ide.
  Fortsat god arbejdslyst Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Tusinde tak. Det hønsenet kan bruges til mangt og meget, der er flere ting i støbeskeen. Jeg elsker også ellekogler men har ikke fundet nogen endnu, så dem jeg har brugt her er lærkekogler. Jeg har fundet det mest fantastiske sted nær mit arbejde, hvor der nærmest er en skov af dem.
   Jeg har lige smugkigget hos dig men skal over igen og studere nærmere. Der var nemlig så mange fine billeder, at jeg ikke blev færdig.
   Ja, men en god spray bliver græskarret helt eventyrligt ! Vis endelig billede af dit, når du får det lavet. Tak i lige måde. Knus Tina

   Slet
 5. Dejlige ting du har fået lavet og jeg er da lidt stolt over at andre kan bruge min ide med kringlen...som jo slet ikke var min ide men en veninde som lige slyngede ud...kan man lave en kringle i gran. Ja det kan man sikkert i mange materialer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita Tusinde tak. Uanset hvad det med en kringle var en knippel god ide. Kærlig hilsen Tina

   Slet
 6. Hej Tina!
  Skønne skønne dekorationer du viser:-) og til din kommentar til mig på dit sidste indlæg kunne jeg ikke lade være med at smile, tænk at din mand også samler lækre grene til dig.
  I går var vi til svigermors 70 års fødselsdag, en times kørsel herfra, på det stræk udså jeg mig mange steder, som vi på hjemvejen holdt ind på og fik samlet guf og guld, iført pænt tøj, den var ikke helt gennemtænkt;-)
  Ha en skøn dag, og fortsat god fornøjelse med det hele!
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusinde tak, ja jeg driller også manden med, at der er en gammel julenisse gemt i ham ;-). Jeg kom godt nok til at smile, kunne se dig for mig i fuld skrud på skatte jagt. Ja, sådan en chance for at samle skønne ting skal man ikke gå fra sig. Godt i kunne gøre det på hjemvejen :-) . Dejlig dag til dig med og i lige måde med dekorationerne. Glæder mig til billeder. Kh Tina

   Slet
 7. Kære Tina, hvor er det skønne billeder - jeg er vild med ideen om at finde ting i naturen og omsætte det til noget julet. Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte Tusinde tak, jeg er også blevet helt optaget af det, men der sniger sig også lidt kugler, bånd og glitter indimellem. Kh Tina

   Slet
 8. Hej Tina. Hold op hvor du hygger dig med div dekorationer og hvor er de flotte . Er vild med din kringle , ja og de små juletræer af " tabte " natur ting <3
  Øv med træet, for de er jo ikke billige . Jeg vil også så gerne have sådan et træ. Kunne være så fint indenfor, men for det første, så jeg at prisen blev sat op med 250 kr - 300 kr, 1 Nov og så min kære landmand . Han siger at det ikke kan tåle at stå indenfor, nærmest lige meget hvor meget vand jeg giver det . Undre mig så over alle de billeder vi ser med det indenfor, men måske de bor i kolde huse :D
  God dag og weekend til dig
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Marianne, ja det er skønt at have mulighed for at udleve ens kreative juledrømme. ;-) Din mand har så ret, cederen gik fuldkommen død. Det var rimelig dyrt. Men jeg troede, at jeg kunne bruge det år efter år men ak nej. Men tror jeg gemmer det til udendørs pynte træ. Dem vi ser på billeder de står sikkert kun inde når billedet tages, mon ikke ;-). God weekend knus Tina

   Slet