onsdag den 28. oktober 2015

Auf wiedersehen Berlin

Hvis man går og bliver lidt deprimeret her i efteråret, måske uden en egentlig grun, for man disse tanker jaget på flugt efter en tur til Berlin.


Det er ikke just fordi, at det er den smukkeste by i Europa eller mest spændende. Her på billedet er det det kendte varemærke: radiotårnet. Det praktiske er, at det kan ses næsten ligegyldig hvor i Berlin man er. Det er jo ganske praktisk når man skal finde vej. Vi boede nemlig tæt ved. 


Nej, man bliver taknemmelig for når man ser på de steder, der hvor der stadig står rester af muren og tænker  på hvordan de mennesker havde det dengang muren var intakt. Det må have været deprimerende at være lukket inde, kunne se huse på den anden side uden at kunne komme dertil.
Her ovenover er det, det berømte checkpoint Charlie, som var kontrollen (efter 2 verdenskrig), ind til den amerikanske zone. Berlin blev opdelt i zoner mellem de allierede efter krigen sluttede.


Jeg var i Berlin første gang i 1978 da muren var intakt, vi boede i Vestberlin men vi var en tur i Østberlin. Der var vanvittig stor forskel på bydelene. Arkitekturen i øst var ikke noget at skrive hjem om og det præger stadig bydelen. Den er meget østeuropæisk uden krummelyrer og pynt. Brandenburger Tor var ikke lige til at passere. Men det er nu muligt efter muren er fjernet. På billedet ses den fra østsiden. Den aften vi var der, var der senere musik og lysshow på byporten. Den er den eneste bevarede byport i Berlin og blev et samlingspunkt og frihedssymbol efter murens fald i 1989. Den aften vi var der fornemmede man den stemning da berlinerne strømmede til for at se lysshowet og høre musikken.


Men nu er det jo en blomsterblog så lidt grønt eller gult må der til. Ved Brandenburger Tor er der på hver side et stort springvand. Begge er omgivet af en krans af hosta. Det så meget imponerende ud.


Lige ved vores hotel var der en dejlig park. 
 
 
Der var de skønneste begyndende efterårsfarver 
 

Og figurer. Det var dejligt at gå og nyde det dejlige vejr vi oplevede. Jeg havde jo planlagt at skulle have loppefund med hjem. Men skønt jeg var på 2 store loppemarkeder fandt jeg ikke rigtig noget andet en denne skønne løve til hoveddøren. Men skønt var det at være afsted igen, sidst vi var på ferie var i sommeren 2012, så vi nød det! 
14 kommentarer :

 1. Hej Tina
  Det er altid dejligt at komme ud og opleve, og historiens vingesus er jo virkelig noget af det man oplever i Berlin. Utrolig dejlig by der bare har det hele.
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anita, ja historien rykker virkelig tæt på. Det fornemmer man helt klart i Berlin. God weekend. Kh Tina

   Slet
 2. Hej Tina.Det var da en skøn tur du har været på.Jeg er selv glad for Berlin.................og har besøgt byen 6 gange.
  Har travet byen tynd.Og var der første gang et år efter murens fald.
  Flot løvehoved du fik med dig hjem.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Jette, det er jo også særlig nemt for os at tage dertil, tager næsten ingen tid med fly eller bil. Har lige fundet en plade som løvens ring kan banke på, så nu kommer den snart op ;-). God weekend. Kh Tina

   Slet
 3. Hej Tina
  Ja mange er glade for at komme til Berlin, det skulle være meget spændende. Jeg har aldrig været der, og har ikke lyst, næ jeg holder mig til Samsø :) Men det var bestemt rart at se dine billeder, du sætter ikke bare billeder ind, men forklarer lidt om dem. Tak for det.
  Synd der ikke var noget på de loppemarkeder, men løvehovedet er bestemt flot.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Lisbeth. Jeg kan nu godt forstå dig ;-). Jeg var også glad for at komme hjem igen til haven. Men det er godt for man er sammen på en anden måde, Når man ikke skal lave dagligdagens pligter. Men dem savnede jeg også, så ude godt men hjemme bedst. Jeg er glad for at du kunne lide tekst og billeder. Sådan et løvehoved har jeg altid ønsket mig. God weekend. Kh Tina

   Slet
 4. Hej Tina. Velkommen hjem. Det ser flot ud med hostakransen. Jeg har også været i Berlin, men det er efterhånden mange år siden. Jeg kunne godt tænke mig, at komme derned igen. Det er nogle flotte motiver, du har valgt at tage billeder af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Birgitte Ja den hosta krans må være et skønt også om sommeren! Foruden historiens vingesus, er det heller ikke så dyrt, at spise på restaurant og køre taxi. God weekend kh Tina

   Slet
 5. Hej Tina, Berlin er bestemt spændende, der er meget at se på. Super flot løvehoved du har fået hjem :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Linda, ja man bliver ikke færdig med Berlin på et par dage. Jeg glæder mig til at få løvehovedet op på døren. God weekend til dig og Alma. Kh Tina

   Slet
 6. Kære Tina!
  Hvor er det spændende at se dine billeder og læse teksten. Jeg har kun hørt andre fortælle levende omkring oplevelserne af at se øst og vest Berlin. Godt i fik jer en ferie, for genkender at det savnes, men også glæden når man endelig kommer afsted, det føles så forfriskende:-)
  Troede man kunne svælge i loppefund, men nej så.
  Dit løvehoved er flot!
  Ha en god dag kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette, ja det var skønt med en ferie på oplevelseskontoen ;-). Jeg troede også, at det var let at finde loppefund men måske jeg var på de forkerte (for mig) min mand fandt en del. Han interesserer sig for motorcykler og fik motorbriller, kørehandsker og gamle bulgariske nummerplader med hjem og datteren fik østeuropæiske emblemer til tøjet. Men der er mange loppemarkeder, problemet er at de alle er der om søndagen og man kan ikke nå alle. God weekend kh Tina

   Slet
 7. Hej Tina.. Sikke skønne billeder fra Berlin. Har aldrig været der, men vi snakker jævnligt om sådan en tur. Må være specielt både at have set byen før og efter murensfald. Lidt øv med loppemarkederne, men sådan er det og det er da en fin løve du har fået med dig hjem.
  Tusind tak for dine søde kommentarer på min blog .
  God aften til dig kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Marianne, det er ikke så tosset med Berlin, det tager nemlig ikke så lang tid, at tage derned. Det er noget særligt at have være der inden murens fald, bare det at køre igennem Tyskland i tog som dengang var Østtyskland, blive vækket med skinnende lys og en stemme der skriger: Pass kontrolle!
   Mærkeligt at tænke på i dag.
   Velbekomme, det er skønt at følge din blog. kh Tina

   Slet