fredag den 24. juli 2015

Bernstoff slot



 
Idag efter en tur til Louisiana kunstmuseum fik jeg overtalt familien til at køre forbi Bernstoff slot på hjemvejen. Bernstoff slot er opkaldt efter J. H. E. Bernstoff, som var udenrigsminister under Christian d. 7. ( ham med Caroline Mathilde og Struensee)
Slottet ,der er bygget i 1759  - 1765  af Jardin som arkitekt er det ældste i nyklassisistisk stil vi har i Danmark.

Rosenhaven er er opdelt i bede med den smukke heliotrop som bunddække.


Det blev sidenhen  bolig for Christian d. 9 og Dronning Louise (Europas svigerforældre) som kronprinspar indtil de som kongepar benyttede Fredensborg slot.


 
Dronning Louise opførte en rosenhave ved et gæstehus i slotshaven. Det forgik og  blev genskabt i år 2000 efter fotografier og tegninger. 




Som det kan ses på billederne er det en utroliglig smukt indrettet rosenhave. Roserne er opstammet med bund af Heliotrop.  



Det var dog ikke Heliotrop bund dække i alle bede og der blev ikke nippet hoveder af roserne. Men det var et flot skue trods alt.
God weekend!



14 kommentarer :

  1. Tak for historien og ikke tit jeg kommer på de kanter, så inspirerede at se, flotte bede blandt andet blålilla grønt...
    God weekend.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak Grethe, det var en fantastisk kombination af roser, heliotrop og buksbom. En rigtig lille perle. Kh Tina

      Slet
  2. er kørt forbi mange gange, så flot at skue

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak for kommentar, ja der er rigtig fint. Kh Tina

      Slet
  3. Hvor er det dog smukt - jeg var slet ikke klar over, at man kan komme ind og se dette skønne sted. Kh

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak Gitte, nej de skilter heller ikke med det. Vi måtte spørge om vej. Det ligger lidt fra slottet. Kh Tina

      Slet
  4. Jeg er kommet meget i Bernstorffsparken, og der er dejligt. Men efter at en stor del af parken er blevet forbudt for løse hunde, er det ikke så ofte jeg kommer der ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak Nana, jeg tænkte faktisk på, at jeg kunne huske du har haft en indlæg derfra.
      Der var ellers ikke andet end løse hunde i parken igår.
      Problemet er nok at nogen ikke har styr på deres hunde pg lader dem løbe hvor de vil. Der kom en stor hund mod os da den fik øje på os. Ejerne kaldte den ikke til sig. Når man ikke kender hunden er det ikke rart. Så jeg kommer der heller ikke igen med eller uden vores hund. :-) kh Tina

      Slet
  5. Tak for et dejligt indlæg. Stedet ligger i mit nærområde, men det er lang tid siden, at jeg har været der. Sådan har det ikke altid været, for i en lang årrække gik jeg dagligt meget lange ture i parken med min lille hund. Jeg kendte næsten hvert et træ, busk og blomst. Det var før jeg blev haveinteresseret. Hunde måtte løbe frit overalt. Undtagen i rosenhaven. Der var mange løse hunde, men det var aldrig et problem. Jeg er afgjort hundedame og ikke bange for fremmede hunde. Har på et tidspunkt trænet eliteklasse med en af mine små hunde og klasse III med min sidste nu afdøde hund. Jeg nappede altid et lille skud af lavendlerne i æblelunden, som jeg nulrede mellem fingrene og puttede i lommen. Du har givet mig lyst til at gå min gamle tur i parken - så måske i morgen. Uden hund.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak Nette, jeg kan godt forstå, at du ofte har brugt parken. Den er vidunderlig. Jeg er bare bange for store hunde når de løber direkte imod mig og ejerne ikke gør noget. Jeg kan bedre med små hunde som vores egen Mops. Der var også en æblelund med forskellige danske æblesorter lige inden rosenhaven, var det mon der der var lavendler? Lørdag og søndag serveres der the i huset ved rosenhaven. Det så rigtig hyggeligt ud. God weekend til dig og hunden. Kh Tina

      Slet
    2. Nej, Tina, Nok ikke. Den æblelund du taler om er nok den, der ligger ligesom oppe "bag ved". Jeg tvivler på, at de lange fede rækker med lavendler som kantede stien er væk. Jeg må op og kigge. Æblelunden med lavendler ligger til højre for rosenhaven, så vidt jeg husker.

      Slet
    3. Jeg håber, at de stadig er der. Det lyder så skønt! ;-)

      Slet
  6. Kære Tina.Tusinde tak for dejlige billeder af slottet og den skønne have.Har været der for en del år siden til en udstilling.
    Og kan huske en masse store rhodoer.Men havde faktisk helt glemt stedet.
    Så nu er der da endnu et sted på vores udflugtsliste.
    Rigtig god søndag knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak Jette jeg havde hørt om det for en del år siden men aldrig været der. Endelig lykkedes det. Rosenhaven var smuk værd et besøg, selvom det kildede i fingrene for at få lov at klippe afblomstrede blomster af. Kh Tina

      Slet