søndag den 5. juli 2015

Rosenfest del 1

Så er festen for alvor startet, altså rosenfesten. Det er en forrygende fest i denne varme. Gæsterne bliver hurtigere trætte og går tidligere hjem. Men når de er der, stråler de det bedste, som de kan.
Jeg lokker dem til at blive lidt længere med rigeligt af vand.

Fra mit nyeste rosenbed ved den østvendte terasse er det de gule, abrikos og orange nuancer, der er i højsæde. Alle disse nye roser er Austin roser.

Her viser jeg nogle af de roser, som er sprunget ud.
Her den skønne Pilgrim. Den blomstrer simpelthen så flittigt med de mest vidunderlige sart gule blomster, skøn duft samt lyse grønne blade. Virkelig værd at anskaffe til rosen haven.
 
Her er det Pat Austin. Den er opkaldt efter David Austins kone. Den har en vidunderlig orangegul farve, som er vanvittig smuk i solen. I baggrunden ses det, at det nu begynder at hjælpe med fyldet mellem roserne.
 
I øjeblikket står rølliken Paprika så flot. Den kan godt lide solens stråler. Den er så fantastisk fin og skarp i farven. Jeg er blevet så glad for røllikerne, at jeg fornylig har købt, den der hedder Terracotta. Den har en fin brændt gul farve.

En af de mest mørkorange Austin roser er Summer song. Den er en langstrakt rose med de mest vidunderlige blomster og skøn duft.
 
Lady Emma Hamilton ( opkaldt efter Søhelten Lord Nelsons elskerinde. Navngivet ved 200 året for slaget ved Trafalgar)  har de fineste silkeagtige kronblade i skøn abrikos som går over i rosa ved afblomstring. Den har lange løse grene  og blade som er rødlige. 

For enden af det ene bed af Austin roser, står den vidunderlige Alchymist. Dette er ikke en Austin rose men en rose forædlet af Kordes i Tyskland 1956, 

Her kan den ses fra første salen. Den er fyldt med blomster overalt. I år har den fået Bilkas Claus Dalby topdressing. Derudover har jeg bundet dens lange stængler ned i buer ved hjælp af kraftige plante pinde. Indslaget om rosen tæmmeri kan ses her.


At binde ned i buer gør simpelthen, at den skyder med langt flere skud, der danner blomster. Det er et vidunderligt skue og sikke en duft. Den er kraftig vane dannede.
 
Der er flere roser i det østvendte bed, men de er ikke i blomst pt. de må komme i et senere indslag. Der er nye roser imellem, som jeg endnu ikke har set i blomst. Det er jo altid spændende.

Jeg slutter af med en lille diskret rosen dekoration af de roser, som jeg viser i mit næste indslag.
Det er roser fra det historiske rosenbed.
Den flotte tyske opsats har jeg lige fået af manden. Den passer smukt ind i orangeriet.
 


Hvor er jeg bare taknemmelig over der findes roser. <3 Hav en dejlig uge derude. 

11 kommentarer :

 1. Wauw nogle skønne roser du har dig :-). De er da helt vidunderlige. Og så er jeg også ret vild med dit drivhus. Også god uge til dig. Ps. Håber ikke roserne har taget skade af nattens regn. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mette Tusinde tak for din kommentar. Jeg elsket også mine roser, de er som mine børn, næsten. De hang en del efter regnvejret igår aftes.. Men så må jeg stramme op om støtten. Drivhuset eller orangeriet blev opført sidste år, elsker det simpelthen, den bedste investering. Hav en god uge . Kh Tina

   Slet
 2. Det var bare en dejlig fest at være med til, her på sidelinjen. De lysegule gæster er de smukkeste, synes jeg, selvom Pat Austin også er meget smuk. (Den har jeg købt selv her i foråret og glæder mig til den bliver ligeså smuk som din).
  Det er rigtigt med nedbindingen, at det giver mange flere blomster, ret smart :)
  God uge til dig, knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla Tusinde tak, ja du har ret selvom jeg ikke vil vælge mellem mine dejlige gæster. Den lys gule Pilgrim har og er aldeles vidunderlig.Jeg er sikker på at Pat bliver en vidunderlig gæst hos dig. Ja, nedbindingen har virkelig hjulpet. Kh Tina

   Slet
 3. Hej Tina.Ja !!! sikke en fest du har i haven.....................og den vil jeg da gerne deltage i.Både The Pilgrim og Alcymist har jeg lige oplevet i rosenhaven på Fredensborg.
  Det er da lidt af et lager af krukker du har i dit orangeri.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Du er så velkommen! Jeg elsker også denne rosenfest. Pilgrim og Alchymist kan bare anbefales, man bliver ikke skuffet. Jeg har købt en del terracotta krukker, da jeg skulle bruge en del i haven. Men der var rigtig mange så jeg har solgt ud af dem via Den blå avis. Du er velkommen i haven med eller uden interesser i krukker. Kh Tina

   Slet
 4. Du holder da gilde så det er en fryd. Tak fordi vi måtte være med allersødeste Tina :)
  Knus og glade rosentanker til dig her fra Grevinden :)

  SvarSlet
 5. Tusinde tak søde grevinde, du er altid velkommen til festen på Amager. Bare sig til ;-) kh Tina

  SvarSlet
 6. Hvor er det dog smukt at se billederne af dine roser, Tina! Du er dygtig at kunne holde haven så utrolig flot.
  Jeg har planer om at besøge Gerlev Rosenhave ved Frederikssund, som jeg netop har hørt om. Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte Tisinde tak. Jeg har også brugt en del tid det sidste stykke tid. Der er megen rosen headcap aktivitet, men så oplever man dem også tæt på og kan samtidig give dem en lille kompliment med på vejen :-). Lyder spændende med Gerlev Rosenhave, håber der kommer billeder derfra ? Hav en dejlig dag. Kh Tina

   Slet
 7. Hej Tina, sikken en Kgl. opsats du har...smuk og dine roser er vidunderlige god læsestof omkring roserne...ja de har en historie ikke at forglemme..

  SvarSlet