tirsdag den 30. juni 2015

Heaven, I'm in heaven.....

Sådan lyder første linje i Irving Berlins sang cheek to cheek, skrevet til Filmen Tophat fra 1935. Det var præcis sådan jeg havde det denne weekend.

Efter vores dejlige tur til Høneballehaven på Samsø gik turen til Århus, hvor vi dagen efter skulle besøge Claus Dalbys smukke have i Risskov.

  Jeg har altid næret et stort ønske om at se hans have, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle deltage i lodtrækning/udvælgelse, da det blev annonceret. Der var vanvittig mange der deltog, så mine forhåbninger var ikke de største. Ydermere har jeg ikke held i den slags men i kærlighed, især ifølge min mand :-). 
Så stor var min glæde, da jeg en lørdag formiddag så, at der var mail fra Claus Dalby.
Vi ankom til Østre Skovvej lidt før kl. 14 og præcis på slaget gik portene op. Huset kunne man jo se udefra, stort, flot og hvidt med det skønne sortglaseret tegl. Det er flot på billeder men slår ikke virkeligheden. Inde foran det fine havetempel tog Claus imod, bød velkommen og snakkede lidt om sine tanker om haven, historie mm.

Derefter var det bare om at gå på opdagelse, nyde, tage billeder, beundre, snuse og kigge. Det kan man sagtens få, de to timer vi havde, til at gå med.
Mange, der også har besøgt haven i denne weekend har blandt andet postet information om det på Facebook. Der er der nogen,  som kommenterer, at det have rummene er for meget, for rodet og man ville løbe skrigende derfra.

Smag og behag er jo som bekendt forskelligt og individuelt, men det er jo netop når man pirres, på den ene eller anden måde, at man bliver inspireret til at se, at lige hint er hvad man selv kun bruge eller slet ikke vil bruge. Det er da vidunderligt! 
Og vidunderligt er det, at Claus sådan åbner sin private have, så mange af os havenisser kan få lov at blive pirret og inspireret.
Jeg var fortryllet, jeg har studeret hans bøger, der omhandler hans have mindst 10 gange både forfra og bagfra. Ikke fordi jeg vil kopiere haven for jeg har en lidt anden stil i min have. Men jeg får helt sikkert rykket mine havegrænser, hvilket jeg også gjorde ved besøg i Tante Grøns have samt i Høneballe haven. Jeg er dem dybt taknemmelig for også at åbne haverne op for have interesserede.
Glad blev min mand og jeg tillige, da der udenfor, da vi ventede blev råbt: Amager. Det var selvfølgelig den søde Tante Grøn ( Jytte ) og Syrenprinsen ( John ). Vi fik en munter snak og blev samtidig introduceret til andre søde have interesserede blandet andet Eliane og hendes mand John samt Cendie. 
Jeg har ikke kommenteret havebillederne, for jeg synes, at billederne taler for sig selv. Dog vil jeg fremhæve the sunken garden, hvis noget skal siges, at være bare en lille bitte smule mere lækker end alle de andre lækre haverum.
 Jeg ved Claus har skrevet, at han sidder og skriver i det rum, der vender ud mod denne del af haven. Jeg må sige, at han har en af verdens bedste kontor udsigter.
Det hele var bare så elegant sat sammen i grønne, grå og hvide nuancer. Hvis himmerige ser således ud, kan man nok godt forlige sig med en dag at skulle herfra ;-)
Claus var i haven hele tiden og der var rift om ham. Han er en populær herre, men det lykkedes mig til slut at få hilst på ham. En dejligt sympatisk herre med et glimt i øjet.
Sikke en weekend, sikke mange vidunderlige haveindtryk.

Der blev godt nok fyldt på positiv kontoen. Når man selv skal spare op er det som Tante Grøn sagde, er der noget der nager: Det skal plantes væk :-)

17 kommentarer :

 1. Tak for de skønne billeder! Ja, man kan blive helt rundtosset af indtryk i CDs have, men absolut på den gode måde - det er en oplevelse med masser af inspiration.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvtak Frede, ja det er vist den rigtige måde at forklare det på, jeg var vist også lidt rundtosset bagefter. Kh Tina

   Slet
 2. Tak for alle de inspirerende og smukke fotos! - Dejligt at I havde en rigtig god dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvtak Bente, det var en fantastisk dag! kh Tina

   Slet
 3. Hej Tina.Tusind tak for alle de skønne billeder fra CDs vidunderlige have.
  Man kommer bare hjem fyldt helt op at alle de indtryk.
  Var der selv i august,hvor dahlia stod i fuldt flor.
  Dejligt at komme ud og opleve andre haver.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvtak Jette det var i høj grad en inspirationsrig dag og weekend i det hele taget. Må have været vidunderligt med alle de Dahlia. Kh Tina

   Slet
 4. Hej Tina, åh, hvor er du heldig at have fået mulighed for at besøge Claus Dalbys have! Sikke nogle skønne billeder du viser her. Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte Jeg følte mig også virkelig privilegeret, det var så stor en oplevelse! Tusinde tak, jeg prøver nu med datterens kamera for at prøve at få lidt bedre billeder. Hvis jeg bare en dag kan blive halvt så god som dig, vil jeg være overlykkelig ;-) kh Tina

   Slet
 5. Kære Tina!
  Jeg nyder i den grad både at læse dine skriv og se dine smukke billeder fra dine haveoplevelser, det er en fornøjelse! Dejligt du var en af de heldige i år!
  Kærlig hilsen Anette
  PS Den afsluttende sætning, den må jeg huske:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusinde tak jeg følte mig også bare så priviligeret. Det var så fantastisk at være på den side af hegnet. ;-) ja den sidste sætning må blive til have blog nissernes valgsprog ;-) kh Tina

   Slet
 6. Hej Tina, hvor var det godt at se dine smukke billeder fra Claus Dalbys have - den er jo et paradis på jord og man kan gå rundt i timevis og det varer noget inden sådan et besøg "sætter sig". Det er godt at have plus på positivkontoen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla tusinde tak . Det var en paradis tur og som du skriver der er godt med plus på positiv kontoen efter den tid. God weekend. Kh Tina

   Slet
 7. Hej Tina, hvor er det dejligt at se i havde en god oplevelse og hvor er det skønne billeder du har taget. Jeg må prøve om ikke jeg kan vinde en tur til CD have, når roserne blomstre og ekstra dejligt er det når man bliver overrasket (og genkendt).
  Skøn sætning du fik med der af tanten :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda Tusinde tak, ja det var helt igennem en skøn dag, ligesom dagen før var det ;-). Ja det er nok lidt bedre at komme i haven ved den tid end i august , når der er mere knald på roserne. Det var skønt at møde rare folk man kender og Tanten og hendes mand er altid så friske, søde og hyggelige at møde. Kh Tina kram til Alma.

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 8. Hej Tina. Jeg kan ikke være mere enig, CD´s have er fantastisk, et slags utopia, for meget ...måske, Men jeg ser en ekstraordinær forståelse for planter og sammensætninger, haven er jo nærmest et bombardament af sanserne, især ved første besøg. Nu har jeg selv været der 2 gange, og havde denne gang mere tid til at sætte mig ned og tage haven ind, føle mere på planterne. Haven er i særklasse, for de som skriver andet, synes jeg blot jeg vil minde om lidt takt og tone. Har man ikke noget pænt at sige, så lad være. Men især på nettet hersker der en lidt nedgørende tendens, især på FB, her i blogland for havefolket oplever jeg heldigvis høfligheden i højsædet, den da det forsvinder er jeg logget af.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Henrik Tak for din kommentar. Jeg er så enig med dig! Blogfolkene og dens verden er bare vidunderlig. Jeg har ikke mødt andet en positive og søde folk. Det er en skøn verden at suse ind I og når man så også kan være så heldig at kunne besøge Claus's vidunderlige have, ja så bliver det ikke bedre. kh Tina

   Slet