tirsdag den 23. juni 2015

Sankt Hans roser

Så nåede vi til Sankt Hans og vejret ser ud til at arte sig nogenlunde. I hvert fald på Amager, håber det holder tørt over hele landet denne festdag.

I haven kæmper roserne en kamp for at springe ud, regn og kulde har gjort det bedste for at forsinke det. Men det har ikke i længden kunne holde havens dronning tilbage.


Her er det Queen of Sweden ( Austin rose), det er første gang den blomstrer. Købte den i opstammet version i efteråret.


Redoute er også sprunget ud for første gang. Den er sat i en havekrukke indtil videre, den kom i indkøbskurven ved en tilfældighed, så den rette plads skal findes. Men den er så fin og sart i farven.


Fra det historiske rosenbed er her Dronningen af Danmark, Alba rose, 


Maidens Blush, Alba rose,


Louise Odier, Boubon rose, 


Rose de Resht, Damascener rose,


Ombre Parfaite, Centifolia rose,

Et par nye roser i bedet er :


Claire Austin, 


Rhapsody in Blue med smukt følgeskab af storkenæb Rosemoor. Så der er ikke længere kun historiske roser i bedet. På den måde forlænges rosensæsonen lidt.

I det østvendte terasse bed, hvor der fortrinsvis er Austin roser, er festen også begyndt.


Her Crownprincess Margareta,


Golden Celebration og ikke mindst Den vidunderlige Alchymist.


Der er så mange pragtfulde blomster i .


Her Alchymist i nærbillede.

Jeg vil afslutte med at vise nogle skønne kager som min datter glædede mig med igår.


De smagte skønt de musselmalet solbærsnitter :-) Sikke en dejlig overraskelse!
Rigtig dejlig Sankt Hans aften til jer alle derude i sommerlandet.

16 kommentarer :

 1. Godaften Tina.Skønne-skønne roser du viser.Jeg viser selv mine nye fire roser.....................men de er jo ikke i blomst endnu.Men min Gertrud Jekyll og min Alfred roser blomstre.
  Jeg har også både Queen of Sweden og Rose de Rescht......................og de er lige på trapperne.
  Er lidt varm på den smukke Alchymist...............skøn farve og facon.
  Ja!! roser er bare skønne.Og det er kagerne fra din datter også.
  Rigtig god sankt hans aften til dig og din familie.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Mange tak, ja jeg er pjattet med roser. Jeg glæder mig til at se dit indlæg. Alchymist den må du have. Du vil ikke fortryde det! Den er så fantastisk. Håber du og familien har haft en dejlig Sankt Hans. Kh Tina

   Slet
 2. Sikken et kunstværk din datter har leveret, de må smage ekstra godt :-). Dejligt at se dine roser komme igang, det har ladet vente på sig og hos os venter vi stadig, men vi har da noget godt til gode. Jeg har stadig narcisser i haven, mærkeligt, men kønt da :-). Rigtig god Sankt Hans til dig også :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak kære Margit, jeg blev rigtig glad for kagerne, heldigvis elsker hun at bage. Jeg har også bare spejdet hver dag i haven efter udspring og endelig kom det. Håber snart de starter hos dig. Helt vildt, at du har narcisser endnu. Håber du og dine har haft en skøn Sankt Hans. Kh Tina

   Slet
 3. Smukke roser og fine kager din datter har lavet. Sjovt nok er min Queen of Sweden slet ikke klar til blomstring endnu.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Mange tak, jeg lever jo nu da roserne er sprunget ud. Min Queen of Sweden står op ad en sydvendt mur måske er det derfor der er sprunget ud allerede. Skal lige høre dig, jeg var bekymret over om det var den rigtige jeg havde fået, da knoppen var klar abrikos. Er det noget som du kan genkende? Kh Tina

   Slet
 4. Hvor vidunderligt at din rosensæson er i fuld gang og sikken en start :) Hvor er de smukke alle sammen. Rhapsody og Rosemoor er et flot match, må jeg sige. Mousselmalet kage som gave, så kreativt og må have smagt skønt.
  De lysegule iris du sendte sidste år, har jo blomstret over al forventning i min have, 9 blomster bliver det til! De er utroligt smukke og jeg er meget glad for dem, tusinde tak igen :)
  Rigtig god midsommer.
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rose Tusinde tak ja endelig kom rosensæsonen igang ;-) jeg synes også, at det lilla og det blå ser flot ud. Kagerne var skønne :-). Ej hvor det glæder mig, at du har fået så mange blomster i iris i år. Kh Tina

   Slet
 5. Hvor er det dog nogle smukke roser, du har, Tina! Jeg har ikke rigtigt held med mine. Skønt billede også af de fine kager, din datter har lavet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte Tusinde tak , jeg kæler også for de smukke damer roserne. Hvad sker der med dine? Står de for skyggefuldt eller? Tak solbærsnitterne smagte også dejligt. god weekend kh Tina

   Slet
 6. Sikke mange flotte roser, du har - det er bare dejligt at se. Jeg tror det bliver et stort rosenår i år med al den vand som roserne har fået indtil nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla Tusinde tak - ja vi satser på, at det bliver alletiders rosenår :-). Tak for hyggeligt samvær idag i Høneballehaven og tusinde tak for planterne. Jeg glæder mig rigtig meget til at plante dem alle. Kh Tina

   Slet
 7. Så fine og flotte billeder du viser af dine smukke roser. Mine er kun i knop endnu, men det kan ikke vare længe får de også står i blomst. Så sød og dygtig en datter du har. Jeg gad godt sætte tænderne i sådan en flot kage.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lonni Tusinde tak for din søde kommentar. Jeg har Gået og spejdet hver dag efter blomst i roserne og endelig er begyndt deres blomstring. Ja datterens kager var ikke kun fine at se på og dejlige at sætte tænderne i. God weekend. Kh Tina

   Slet
 8. Hej Tina
  Så fandt jeg din blog :o) hvor har du mange smukke roser. Tak for i dag, jeg glæder mig til at følge dig og haven herinde.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda Tusinde tak. Roser er min favorit så der kommer hele tiden flere til. Velkommen til. Kh Tina

   Slet