mandag den 29. juni 2015

På Samsø var en pige....og en mand, to hunde og en vidunderlig have!

Sikke en dejlig oplevelsesrig weekend jeg har haft med manden. Der er rigtig fyldt på positiv kontoen. Lørdag gik turen til Samsø for at besøge Lisbeth og Bent. Lisbeth har bloggen Høneballehaven. Link her.
 
Det har været et ønske længe ikke blot at besøge det skønne Samsø men også besøge Lisbeth og Bents skønne have. På sejlturen over fik vi følgeskab af Linda med bloggen Casa Asti, link her samt Signe med bloggen : haven i bjergene, link herHer tager Lisbeth og Bent imod os fire der fulgtes af på færgen.
 
Og så var der ellers havevandring.  Lisbeths og Bents søde hunde Vicky og Shippo fulgte med i alt hvad der skete. Ulla og Malcolm ( Ulla har bloggen:  Frk. anemone) og Birgitte og Anders ( Birgitte har bloggen : Birgitte på nettet) stødte til. Det var rigtig hyggeligt og dejligt at møde de andre bloggere i virkeligheden.


 
Her Linda og Alma i færd med at fotografere og beundre trælupinen, der duftede aldeles skønt!


 En vidunderlig klematis, som vist nok først var en Xerxes, men som vist er blevet til en Julka. men vidunderlig var den uanset navn. 


Der snakkes have, her Lisbeth, Bent og Signe


Rododendron og mørkløvet træ

Vidunderlige farve kombinationer sås overalt.

Rhododendron

 Vi fik heldigvis set lidt af Lisbeths mange Rododendrons i blomst, foråret har været koldt så blomsterne holdt lidt endnu


Rododendron og valmuer
 Det der var så udsøgt var, at i Høneballehaven har rododendron fået følgeskab af landlige (cottage) planter som valmuer og digitalis. Det er ikke altid man ser den kombination.
 
 
Her vidunderlige valmuer i rosenbedet.
 
 
 
Det vidunderlige tulipantræ Liridendron tulipifera. Der var ikke blomst i det endnu. Det tager en del år, men træet er skønt i sin farve og form.
 
 
Et kig ned mellem de to store rosenbede, som er døbt Jing og Jang, bedene har form som den kendte figur og det ene bed har roser i varme farver og det andet i kolde farver. Elegant plantet.
 
 
 
Igen en vidunderlig kontrast, mørkt løv og hvid digitalis
 
 
Odysse, en vidunderlig rose . Den må skaffes til egen have.
 
 
Flot vandspejl pyntet med de skønneste roser. Et godt element i haven
 
 
 
En af mange iris, vidunderlige ´farver havde de alle
 
 Den dejlige pavillon, hvor vi fik en hyggelig frokost.
 
 Der er sørme også et bed med sten planter.
 
 
Den vidunderlige Pilluu klematis. Ja man kunne blive ved og det gjorde kameraet :-)
 
 
 
Her Birgitte, Ulla med ryggen til, Lisbeth og Linda.
 
 
 
 
 
 
 
 

Efter frokost kørte vi lidt rundt på Samsø, vi kom tilbage til Høneballehaven hvor den stod på kaffe , rabarberkage og lagkage. Min mand snakker stadig om Fru Høneballes rabarberkage, så det var en rigtig dejlig tur. Min mand er nemlig ikke endnu sprunget ud som havenisse, men tog med for at glæde sin kone.
Det gjorde han og tusinde tak til Lisbeth og Bent for gæstfrihed og dejligt selskab. Tak til de søde bloggere vi mødte og tusinde tak Ulla og Malcolm for de vidunderlige planter, som I havde med i bilen, der blev adopteret til Amager.
 
Dagen efter var der et andet besøg som ventede i Risskov, Århus, men mere om det i næste indlæg.

21 kommentarer :

 1. Ja, der ser vidunderligt ud! Jeg elsker al den frodighed der præger Høneballehaven. Jeg håber du har det godt, Tina ...? Det er ved at være et stykke tid siden vi havde kontakt, men nu er jeg med igen :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana Dejligt at høre fra dig igen :-) det går i hvert fald fint efter en sådan weekend. Det var vidunderligt! Jeg er glad for at du er tilbage, du har været savnet. Jeg sender dig en separat mail, håber adressen stadig virker. Kh Tina

   Slet
  2. Mailadressen virker stadig, og nu vil jeg tjekke den grundigt - for jeg glæder mig til at høre fra dig :-)

   Slet
 2. Kære Tina.Tusind tak for dejlige billeder fra Høneballehaven.Har jo selv været der to gange.Først da rhodoerne blomstrede...........og året efter da roserne var på sit højeste.
  Glæder mig også til at gense CDs skønne have.
  Dejligt at møde andre bloggere rundt omkring i landet.Vi har jo meget tilfælles.
  Var specielt optaget af billedet med spejlbassinet........................viser jo mit nye.En fødselsdagsgave fra min veninde.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Ja så ved du præcis hvor vidunderligt, der er i Høneballehaven. Du har lige været der på de rigtige tidspunkter ;-). Spejl bassinet var rigtig fint og smukt pyntet. Tillykke med dagen. Jeg skal også ind og se dit indlæg, skøn gave. God aften kh Tina

   Slet
 3. Kære Tina
  Det ser ud til, at du har oplevet meget i min have, og kunne lide det du så, det er jeg glad for. Jeg er også glad for, at I kom. Altid hyggeligt at møde nye bloggere. Krukken med planterne står lige uden for indgangsdøren, jeg nyder det hele, men især den smukke sorte petunia er jeg helt vild med. Tak for besøget, kom igen en anden gang, så skal jeg nok lave rabarberkage igen til Hans og andre :) Hils ham.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Jeg havde en stor oplevelse! Det var så skønt at se din have og hilse på dig, Bent og hundene.Jeg er glad for at du kunne bruge krukken, de sorte petunia er bare fantastiske. Det kan være jeg tager dig på ordet og kommer igen, nu er der også noget der trækker kraftigt i Hans: din rabarber kage, han var helt rundtosset med den. Jeg skulle hilse igen. Kh Tina

   Slet
 4. Det ser ud til i har haft en skøn tur. Dejligt.
  Har nu lagt mig til som fast læser samt lagt dig på min blogrulle.
  Her vil jeg nemlig gerne følge med.
  God aften.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lonni Velkommen til og tak fordi, at du har indlemmet mig i din blogrulle. Den kan man leve længe på . God aften. Kh Tina

   Slet
 5. .... alle kneb gælder når vi skal have mændene med - her er det så rabarberkage, det skriver jeg mig bag øret, til hvis I kommer på vores kanter engang. Tak for sludderen, det var rigtigt hyggeligt at møde dig og Hans igen.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla Ja , det gælder om at kende knebene ;-) igen tusinde tak for planterne, de overlevede heldigvis en dag i bilen og er ved at finde sine nye pladser. Dejligt at møde dig og Malcolm igen og få lejlighed til at snakke lidt mere. Husk at kigge forbi hvis I kommer til Amager. Håber vi tillige kan kigge forbi jer og se jeres skønne have IRL. Hils kh Tina

   Slet
 6. Ja haven er lige så skøn som Lisbeth selv :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margit Ja kort og godt det er lige præcis sådan det er ;-) kh Tina

   Slet
 7. Hej Tina!
  Skønne skønne Høneballehave du viser, jeg glæder mig utrolig meget til at jeg skal se det hele live. Og jeg blev overrasket over at læse om rosenbedene yin og yang, så godt tænkt!
  Kærlig hilsen og god dag
  Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Ja der var skønt, du kan glæde dig. Du må en tur derover, du vil ikke fortryde det. Jeg kunne også bruge at se rosenbedene når de er helt sprunget ud , der var så mange knopper, så det må være et fantastisk skue. Kh Tina

   Slet
 8. Smukke billeder! Og sjovt at se haven gennem en andens linse - især de 2 rosenbede ser jo fantastiske ud. Det lyder til at have været en skøn tur, men vi har jo flere havebilleder i vente fra den weekend, kan jeg forstå. Det er noget af en mundfuld at kapere både Høneballehaven og Dalbys have på én weekend! Jeg glæder mig til at læse om dit besøg i CDs have!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frede Jeg nyder også altid at se andres billeder fra diverse haver for det er nemlig sjovt at se hvor forskelligt det er det man fanger i linsen. Det var en travl weekend men total luksus så slet ikke så svær at kapere ;-) kh Tina

   Slet
 9. Hej Tina, tak for nogle skønne timer i jeres selskab, og tak for liftet til Samsø :o) Skønne skønne billeder du har fået taget, det er dejligt at genopleve turen gennem jeres andres linser :o) det var da ærgerligt vi ikke fik smagt den rabarber kage :o)
  jeg glæder mig til at høre hvad i syntes om CD.have :o)
  Hilsner til dig og manden :o)
  PS. i er altid Velkommen hvis i skulle komme på de her kanter :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda Selv tak ja det er morsomt at se det man har oplevet gennem andres øjne, egentlig også ganske lærerigt. I gik ikke bare glip af rabarbertærte men også jordbærlagkage. Det blev guffet :-) Tak for invitationen man ved aldrig hvor turen pludselig går hen. Kh Tina

   Slet
 10. Det ser ud til i har haft en rigtig tøse dag og det da skønt med at kende ansigterne på bloggerne. Haven ser skøn ud vel nok også en del år på bagen....hyggeligt ser det ud. Selv har jeg ikke været der endnu....kh Grethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Grethe Det blev ikke alt for tøset, vi havde hele 4 mænd ombord men de var forbavsende stille ;- ) . Lisbeth og Bent har boet der siden 1999 så nogen år har de haft til at skabe haven. Men det er meget de har nået. Jeg kan kraftigt anbefale et besøg, der er skønt på Samsø. Kh Tina

   Slet