fredag den 31. juli 2015

Blomsterfest

Skønt det har været en overall kold juli måned, har blomsterne ikke tabt pusten. Tværtimod, de er kommet, omend noget forsinket.

Blue Moon
 
Her er det en af mine roser fra i år. Jeg har ventet længe på den. Nu er den her og jeg er ikke skuffet.rosen Blue Moon er mere skøn end forventet.
Duften er helt sublim. Blue Moon begrebet betyder, at der i en kalendermåned er to fuldmåner eller bruges om noget der sker sjældent, skønt to fuldmåneder på en måned , men smuk violet og den mest vidunderlige citrus duft. Som det ses er knopperne mørk pink. Absolut værd at anskaffe.


Geranium Rose Clair  og Salvia  Blue Monday
 
Selskabsplanterne til de nye roser Blue Moon, Rhapsody in Blue og de gamle Jaques Cartier og Maidens Blush er Geranium rose Clair og Salvia Blue Monday. Et godt mix.

Lathyrus Anniversary


I år er der i det historiske rosenbed sat to forskellige Lathyrus, ovenover er det Anniversary. En smuk hvid med rosa kant. 

Rhapsody in Blue


Ved siden af Blue Moon er Rhapsody in Blue gået igang med at blomstre igen. Har vist den før, men den er værd at vise igen, synes jeg. 


Lathyrus Hi Scent
 
Den anden Lathyrus er Hi Scent som er hvid med blålilla kant . De passet så fint ind med de andre selskabsblomster og duften er skøn, skønt manden synes de duftet af gammel dameparfume. Men smag og behag er naturligvis forskellig.


Torskemund, Linaria


En anden selskabsplante er torskemund (Lilnaria). Den havde jeg ønsket mig længe. Jeg var så heldig at få et eksemplar hos Lisbeth og Bent i Høneballehaven på Samsø. Den lå et døgn i bilen i Århus og tænkt nu står den og blomstrer på Amager!

Daring Deception
 
For et år siden købte jeg mine første Daglilje: Daring Deception. Troede den var lyserød men den er mere brun. Men det gør ikke noget efter den er flyttet fra baghaven til en plads foran redskabsskuret. Der passet den perfekt ind i farven.

Geum, Mai Täi


I det østvendte rosenbed, er blandt mange af selskabsplanterne Geum, nellikerod . Pt er der sat fem forskellige. Her variant Mai Tai. 


Dahlia, Banting.


Så kom Dahlia festen igang. De er også nye hos mig i større stil, da jeg ikke tidligere har haft god erfaring med dem.
 
Dahlia, Preference.

 
Men i år er jeg blevet overvundet efter endnu et forsøg.

Dahlia, Orange nugget.


Der er kun 1 ud af 8 som ikke rigtig er blevet til noget.. De er alle fra Bilka , Claus Dalby selection

Morgenfrue, Calendula Greenheart Orange
 


I det østvendte rosenbed er der morgenfruer Calendula Greenheart Orange . Det er skønne lette engangsblomstrende planter.
Morgenfrue, (Calendula) Artshades

 
og Morgenfruen , (Calendula)  Artshades som har den mest skønne sarte gule farve.De kan virkelig anbefales som selskabsplanter, nemme at så og plante fra eksisterende planter.

 

 
Frøkenhat ´(Zinnia) Envy
 

Fra mit lime og lysgule bed Zinnia Envy, i år vandt jeg kampen over sneglene!


16 kommentarer :

 1. Hej Tina!
  Lækkert og meget tiltalende bed med de lilla roser, og salvien og det andet, er den blå salvie flerårig? vidste slet ikke at blue moon betød to fuldmåner i en kalendermåned, dejligt med ny viden;-) Jeg fik også torskemund med hjem fra Lisbeth, den er så fin. Flotte dahliaer:-) her blev de indført sidste år, og med sådan en succes at de er kommet for at blive, men i kummer.
  Har en dejlig dag
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette. Salvia er et årig, men den sår sig selv ganske villigt. Men jeg vil i år prøve at tage frø fra den. I år opbrugte jeg resterne i frøposen fra sidste år. Men der kom en del planter op der hvor de stod sidste år. De er så nemme og dekorative. Dejligt med Torskemund og så helt fra Samsø. Dahlia står også udelukkende i krukker her, men tænker om jeg ikke næste år skal have flere og så i bedene. God weekend. Kh Tina

   Slet
 2. Den er nu flot, Blue Moon - hvor gammel er den? Jeg købte et eksemplar i foråret og den står noget tilbage og vil ikke rigtig gro, men måske er den også lidt sart. Det er ellers nogle flotte kombinationer du viser og jeg er imponeret over at du har navnene på alle planter.
  Ja, Dahlia festen er så småt i gang, det er herligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Ulla, jeg havde hørt, at Blue Moon kunne være sart. Jeg købte og satte den i foråret, så den er ikke gammel. Den står beskyttet for blæst men ikke der i rosenbedet hvor der er mest sol. Jeg er også overrasket over hvor godt det er gået med den. Jeg er lidt nørdet med det med navnene. Jeg bliver nødt til at kende de børn jeg har i haven. Har det ikke godt med den ene rose jeg har, som stod i haven i forvejen, at jeg ikke præcis ved hvad det er for en. Det er lidt tosset, men sådan er det. Ja hurra for Dahlia. God weekend. Hils Malcolm. Kh Tina

   Slet
 3. Hej Tina
  Godt linariaen klarede et døgn i bilen, de er ret hårdføre, jeg har dem som du ved overalt. Mange er blevet glade for at få sådan en med sig hjem.
  Min Blue Moon blev væk for et par år siden, men andre finder nok vej til pladsen :)
  Smukke billeder af smukke blomster. Din lathyrus er rigtig fin.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Lisbeth Ja, det er en sej linaria du har og nu gror den mange andre steder i Danmark Det er da herligt! Gik din Blue Moon ud? Er sikker på, at det hul nok skal blive udfyldt :-). Tak det er dejligt at kunne vise lidt sommerblomster skønt det føles som efterår. God weekend og hils Bent. Kh Tina

   Slet
 4. Hej Tina

  Nogle blomster ser faktisk ud til at trives i det kølige vejr:)

  Også hos dig - super at du holder dahlierne fri for snegle!

  Flotte billeder:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 5. Tusinde tak Karsten ja de holder nok lidt bedre og længere i det køligere vejr . Jeg fandt jo ud af, at de små bæster åbentbart klatrer op i krukkerne. Nu bliver det tjekket dagligt. Tak for komplimenten, god weekend. Kh Tina

  SvarSlet
 6. Hej Tina.Hvor har du stadig mange smukke roser........................her er det kun de 4 nye der blomstre.Men håber da at der kommer en genblomstring.
  Men så har vi jo alle de smukke dahlia og hortensia.
  Rose Claire er en rigtig god storkenæb at kombinere med....................den blomstre bare så længe.
  Dejligt med solskin for jeg skal til havefest om nogle timer.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Jette ja det er fantastisk med med de andre dejlige vækster, som kan lyse op med deres blomster.Jeg er også helt forløbet i Rose Clair, da min Rosemoor kun blomstrer en gang. Håber du havde en dejlig havefest. God søndag. Kh Tina

   Slet
 7. Sikke dejlige og skønne blomster du har.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Lonni, dejlig søndag til dig. Kh Tina

   Slet
 8. Kære Tina.
  Undskyld at jeg ikke har svaret dig noget før, jeg har været langt bagud med at læse kommentarerne.
  Ja, selv tak, det var rigtig dejligt at møde dig og din mand.
  Ja, jeg bestilte hosta på Nettet ved Enemærkets Hostahave og de kom hele og smukke frem med posten dagen efter afsendelsen. Og det selv om de var ret store. De to var 30 - 35 cm høje.
  Ude til venstre står der "produkter" og når du vælger en størrelse, kommer du til en prisliste og indkøbsvogn. Og de har SÅ mange smukke, som du aldrig ser i en planteskole.
  Hvor er det smukke billeder du tager af meget smukke blomster. Jeg kan desværre ikke rigtig overkomme at følge med på din blog, men jeg kigger ind en gang imellem for at nyde billederne. Jeg tror du bor helt eventyrligt.
  Mange kærlige hilsner til dig og din mand fra John og Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Eliane for hilsen og information. Jeg skal vist prøve den hostabutik ;-). Du er altid velkommen til blot at kigge billeder, det er sygeligt at vide du er med derude. Jeg prøver i hvertfald at skabe mit eget eventyr herhjemme i haven. Og der er heldigvis nok dronninger og prisesser at invitere ind. :-). Kærlig hilsen til dig Odin mand. Kh Tina

   Slet
 9. Blue Moon, den er da for skøn, den må jeg investere i og sammensætningerne med alle de andre planter passer godt. Jeg er især glad for staudesalvien, den kan man ikke undvære og geranium Rose Clair den smægter sig livligt omkring de andre :-). Dagliljer og geranium bliver du bidt af, er jeg sikker på :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Margit, jeg er selv blevet lidt vild med det blålilla hjørne. Med Blue Moon får du også en fantastisk duft! Du har så ret salvien er aldeles vidunderlig og uundværlig og rose Clair må jeg have flere af. Jeg er blevet bidt allerede ;-) hav en vidunderlig uge. Kh Tina

   Slet