onsdag den 12. marts 2014

Skærebede part 3

Jeg har for et par uger siden sået sommerplanterne til min to skærebede, omtalt før her Skærebede og Skærebede, part 2, det blå og det røde. Jeg fandt nogle fantastiske så kasser i Harald Nyborg til rimelig pris. Der er indbygget underskål så det er skønt. Jeg har altid problem med at få underskåle nok. De fungerer fantastisk.


Jeg skal snart til at potte om, så de får bedste betingelser. Jeg har besluttet mig for at få det bedste ud af mine skærebede.


Jeg har luget de to skærebede i weekenden, der er fyldt med Erantis, de får lige lov til at stå. Tulipanerne og i blå og røde farver er godt på vej op.Tilslut vil jeg vise mine klokkeranken, der er fire som er kommet op. Jeg har byttet mig til dem via en sød blogger Rose, fra Mit haves flora...og dyreliv. Håber du ser din børn spire på Amager, fulgte dine anvisninger Rose :-). Disse klokkeranker skal få den mest vidunderlige potte som skal placeres i Orangeriet.

God aften!

14 kommentarer :

 1. Flotte klokkeranker, så store er mine ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth, så er det første gang Amager er lidt foran Samsø :-)

   Slet
 2. Åh, jeg har altid ønsket mig et skærebed! Men jeg har aldrig fået lavet et ... Nu kan jeg følge dit, og det er heller ikke så dårligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana, men måske kan du finde plads i haven på et tidspunkt? Jeg ved endnu ikke om de bliver gode mine skærebede men jeg håber. :-)

   Slet
 3. Godaften Tina.En skærehave er bare så dejlig at ha.Og når man så sår en masse dejlige sommerblomster
  ja!!!!så bliver der mange blomster til vaserne.
  Flotte klokkeranker.Håber mine bliver ligeså flotte.
  Knus Jette  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Jette, det bliver fantastisk med alle de blomster jeg blot kan plukke af :-)

   Slet
 4. Dine klokkeranker står vel nok flot - og en skærehave er bare skøn. Jeg må se at komme i gang med at så, inden det er for sent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Madame, ja jeg forventer meget af de klokkeranker, tror simpelthen det var et godt trick jeg fik af Rose som har doneret få, så dem i en mælkekarton for de får lange rødder. Du kan sagtens nå at så, jeg var vist lidt tidligt ud :-)

   Slet
 5. Det er skønt med en skærehave - det havde jeg også, da jeg havde køkkenhave - fantastisk at kunne plukke ind i rå mængder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Frede ja jeg glæder mig også , nedlagde du din?

   Slet
 6. Kære Tina
  Skønt at se klokkerankefrøene har spiret så flot! Når der er en fem- seks bladpar, skal du knibe dem, så vil de 'buske' sig og danne flere sideskud. Det kan du gøre flere gange som du ønsker. Og det smarte er at du kan plante det afknibne stykke og derved få dobbelt så mange planter :) Ligesom med Lathyrus planter..
  Kh Rose

  SvarSlet
 7. Tusinde tak kære Rose, ja der er kommet de fineste børn ud af dine frø. Tak for tip om videre håndtering, det skal jeg huske. Hvor mange sætter du i en stor potte?

  SvarSlet
  Svar
  1. Klokkeranker får et stort rodnet så nok ikke mere end et par stykker. Og rigtig god fødselsdagsuge og rejse!

   Slet
  2. Ok tak Rose fortsat god weekend!

   Slet