mandag den 10. marts 2014

Nu begynder det at ligne noget..

Vi er tæt ved at være færdig med køkkenet, der var blot lidt gulv, der skulle sættes et par propper i og vægkanter, som skal pudses. Nu er der fuld speed på rens af mursten af de sten, som vi river ned fra gården. Det er hårdt, for man gjorde det ordentlig i gamle dage. Der er tale om dobbelt mur, pyha.
 
Der er nok snart nok til gulvet i Orangeriet, men det tager tid. Hver sten bliver banket og skrubbet på en metal rist. Pokkers til arbejde, men det bliver godt!

Den nye terassedør er på plads.


Så skal der blot bygges en trappe ned til den øst vendte terasse, hvor forenden Orangeriet skal ligge! Nederst ved siden af døren, kan man se det ny murede. Det falder godt ind for mureren har muret i samme mønster , som blev brugt i 1925, da huset blev bygget.

Men der skal også være plads til lidt blomster, jeg fotograferede Crocus Cream Beauty, i haven samme dag.
18 kommentarer :

 1. hvor bliver det bare lækkert :-) jeg har krokus i haven, men anede ikke de havde navne :-) Jeg skal have 3 nye roser til mit rosenbed og vil gerne have nogen der kan plukkes ind som ikke dufter

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, ja det bliver skønt. Dejligt at høre du har haft lidt tid til at plante roser, hvilke har du valgt? Jeg kan heller ikke navnene på alle mine krokus, kun dem jeg selv har sat :-).

   Slet
  2. Ohh jeg har blot fået fjernet ukrudt i rosenbedet - det fulgte med huset - mere højtflyvende var det ikke. Og jeg har så fået sat lidt flere da jeg sidste år flyttede ind, og kunne så her forleden øjne 1 var gået ud og der forsat lige var lidt huller så vil have 3 mere :-)

   Slet
  3. Det skal nok blive godt dit rosenbed :-)

   Slet
 2. Hej Tina.Du har da meget at se til lige nu..........men det bliver bare så godt når i får bygget jeres orangeri.
  Jeg nyder haven rigtig meget i dette skønne vejr vi har for tiden.
  Har lige plantet en ny lille pil..............og kommet igennem alle bedene.
  Har også fået de fleste af mine 50 krukker ud i den friske luft.
  Er vild med krokus.............har dem i flere farver.............men ikke den fine du viser..
  Har du selv været med til til at rense alle stenene?
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette ja jeg keder mig ikke, mangler tid :-) dejligt med alt det du har nået, så er du og haven klar til foråret. Er det en hængepil du har sat? Jeg må tilstå jeg kun har renset få, der har været så meget rengøring indendørs, så det har mest været min mand og vores kammerat, der har taget de fleste. Men jeg skal hjælpe til for garagen der skal ned er der et mylder i sten i.

   Slet
  2. Hej Igen.Ja!!! det er en lille hængepil............du kan se den i mit nye indlæg.
   Vi synes ikke vi vil have flere store træer.
   Det er da klaret at du ikke kan nå det hele..............kan godt huske da vi skiftede alle vinduer/døre- fik nyt køkken og et nyt gasfyr...........det var lidt af en omgang.
   Håber du må få en god dag knus Jette

   Slet
  3. Tak Jette må fluks ind og se dit indlæg :-)

   Slet
 3. Smuk krokus - og sikken et arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth ja vi bliver ikke arbejdsløse foreløbig. :-)

   Slet
 4. Hvor er det spænende, Tina - dejligt at arbejdet skrider frem. Jeg er spændt på fortsættelsen. Her har vi også krokus i blomst og nyder de fine farver. Vi har dog ikke den, du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame ja det er spændende, vi glæder os nu til at blive færdige, selvom vi ikke skal klage. Det er luksus endelig at have mulighed for at renovere. Krokus er bare en vidunderlig forårsbebuder.

   Slet
 5. Dit murstensgulv af de gamle sten bliver bare så lækkert! God arbejdslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, ja jeg håber at murstenene kommer til at passe ind efter det store rense arbejde som slet ikke er slut endnu.

   Slet
 6. I er da ikke kede af det - først køkken og nye vinduer og døre og nu orangeri - fortsat god arbejdslyst - det skal nok bliver supergodt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frede nej det er vi ikke , vi er også rigtig glade og taknemmelige over der er mulighed for at renovere den gamle dame, som vores hus er.

   Slet
 7. Jeg er sikker på at det bliver et rigtig fint murstensgulv. Vi har også tidligere renset mursten, som blev genbrugt til vægge. Et stort arbejde, men det blev flot.
  Fin terrassedør, det bliver dejligt med direkte adgang til terrassen fra køkkenet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette ja jeg håber det kommer tilsat blive fint. Vi har lidt travlt nu da nedtællingen til at Orangeriet kommer er gået i gang og der er mange mursten der skal ordnes. Ja jeg glæder mig meget til morgen terassen og udgang fra køkkenet!

   Slet