søndag den 31. juli 2016

Åben have på regnfuld dag og Dahlia update

 
Igår havde jeg for første gang åben sommerhave. Som de af jer ved, der følger min blog så holder jeg gerne et arrangement til jul med salg af juledekorationer. Men jeg tænkte, at det kunne være sjovt tillige at åbne sommerhaven. 

 
Jeg er selv ret begejstret for at komme ud og se andres haver. Det giver så megen glæde og inspiration til egen have. For nøj: kan det også gøres på den måde og kan man også sætte de planter sammen? Det har været nogle af de impulser jeg selv har fået ved at besøge andre haver.
Jeg havde nok ikke så hurtigt fået tilføjet disse skønne kvan Angelica havde det ikke været for have besøg. Jeg fik dem til et blogtræf på Samsø for et år siden. Det er en af de skønneste gaver som jeg har fået. Der er et mylder af små bier omkring den. Jeg beder blot til, at det er Vicars Mead da denne er en staude og dermed kommer igen hvert år. 

 
Formiddagen lovede ret godt vejrmæssigt, så det var vejr til at gøre haven klar. Jeg var ellers bekymret, da TV2 vejret havde lovet regn med opklaring først efter kl 17. Her ses vores Orangeri med terrassen Oasen i baggrunden og mit Casa Rosen bed opad orangeriet. Linda, hvis du kigger med så kan jeg fortælle dig om en overraskelse. Der er blomst i den Lupin Blossom jeg fik af dig. Det havde jeg ikke forventet allerede samme år, fantastisk. 
 

Alt blev klart, kaffe og the brygget samt kager sat frem. Det er jo altid spændende om der dukker nogen op. Men det gjorde der. Der kom søde folk som jeg følger på Instagram, veninder fra barndommen og Facebook. Midt i det hele begyndte det desværre at plaske ned fra oven så kaffe og the måtte flyttes. Det blev så indtaget i orangeriet. 
Men det gjorde ikke så meget for så kunne vi sidde og få en hyggelig havesludder.
Tak til jer alle som kom forbi! 
 

Der var jo heldigvis god plads i orangeriet da alle citrus træer er ude på "græs". Her er det Chinotto som er det italienske navn. Den hedder oprindelig Citrus Myrtifolia eller myrte citron. 
Det er en lidt bitter frugt som er god i drinks. I Italien bliver den brugt til aroma i sodavand. Den står fint mellem rosen Augusta Louise og den hvide sporebaldrian. Ellers er det Dahlia, der er i højsædet pt. Her Lesotho, en vidunderlig kaktus Dahlia.


Lesotho


Mr Frants med skøn orange abrikos farve. 
 


Cafe au Lait som bare vokser og vokser i et væk. Der er en grund til, at den er blevet så populær. Cafe au Lait i nærbillede. 
 

Wizard of Oz er en skøn sart rosa Dahlia. 


Denne er købt som Worton Blue Streak, men den er knap  så lilla som forventet. Men fin er den.


Preference en skøn kaktus Dahlia. 


Klassikeren Eveline


White Asters og det er ikke en asters men en skøn kugleformet Dahlia. 


Jeg slutter af med Night Queen, der her ved søen lyser flot op med sin knaldrøde farve.

Håber ikke I er helt stået af med alle de billeder . Jeg ønsker jer en rigtig god uge. 

14 kommentarer :

 1. Kære Tina.Hvor er det dejligt at høre at der kom folk til din åben have.
  Og der ser jo også dejligt ud.Kunne desværre ikke komme.Kan se at alle dine dahlia også trives godt.Så ikke et billede for meget.
  Har aldrig selv haft SÅ store og flotte før.
  Jeg ved ikke om du har set at du har vundet frø af den db.rosa valmue.
  Har skrevet det i slutningen af mit nye indlæg.............men har jo din adr.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Håber, at I havde et dejligt arrangement. Ja der er stor Dahlia fest det er skønt! Er det ikke bare skønt at de er så store og flotte? Jeg glæder mig rigtig meget til at modtage frøene de er virkelig smukke. Knus Tina

   Slet
 2. Fantastisk Tina at have åben have og der så kommer gæster.
  Smuk smuk have du har.
  Det er først i år det er begyndt at interessere mig. Tror det er fordi jeg er begyndt at følge så mange af jer med have ideer. Elsker det simpelthen.
  For jeg er ikke en ørn i haven og kan få så mange gode ideer af jer.
  Så klø endelig på. Jeg er med hele vejen. Selv om det ikke er fysisk :)

  Rigtig skøn aften
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte Tusinde tak det var en hyggelig dag på trods af regnen. Tak for din ros. Pas på når man først er blevet havebidt griber det om sig ;-) og man behøver ikke være en ørn, en fin solsort kan også udrette mirakler. Jeg er ikke så god til kager og den slags så elsker dine indlæg om samme. Dejlig uge til dig Knus Tina

   Slet
 3. Hej Tina, Åhhh er der blomst i Blossom. Det glæder mig :o) jeg kommer snart ind og ser til den og dig :o) Desværre kunne jeg ikke komme til din åben have, men hvor var det godt der kom nogen forbi og så hvor smuk den er.
  Min Dahlier er slet ikke nær så langt i blomstring som dine. Cafe au Lait har kun lige fået en enkelt lille blomst, så jeg glæder mig til den rigtigt går igang.
  Masser af tanker og Hilner fra Din Rosenfe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda Ja det er sørme blomst i !!! Det var så dejligt at der dukkede folk op på trods af regnen. Du kan rigtig glæde dig til når først Cafe au Lait folder sig ud. Den er bare pragtfuld. Knus og kram Tina

   Slet
 4. Kære Tina.
  Tak for alle de dejlige billeder. Der er slet ikke for mange. Det er dejligt, at der kom så mange til din Åben Have, så kunne du jo også vise alle dine fine engelske ting frem. Ja, dahlia er skønne. Vi har kun 7 i år, men der er nok til buketter hele tiden. Sidste år havde vi over 20, men de gør nu lykke i en anden have. Med ønsket om lidt sommer og kærlig hilsen fra Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane Selvtak og tak fordi du kiggede med. Man kan bare ikke lade være med at vise Dahlia, de er nu fantastiske de som sneglene ikke æder. Så længe at der er nok til buketter er der ingen problemer ;-)Rigtig dejlig weekend. Knus og hilse John. Kram Tina

   Slet
 5. Dejlige billeder fra en smuk have:) Skønne dahliaer, og jeg må sige at Café au Lait er noget særligt - den må jeg have:)Lidt ærgerligt med regnvejr på en åben have dag, men godt i kunne søge tørvejr i orangeriet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne Tusinde tak, ja den Cafe au Lait den er et must i enhver have. Helt vidunderligt. Ja det gik godt på trods af regnvejret. Rigtig god weekend. Knus Tina

   Slet
 6. Kære Tina, sikke mange skønne ting i din have og selvfølgelig skal du da vise det frem i Åben Have, det var dejligt at folk kom og at I kunne være i orangeriet. Tillykke med forhandlingen af Haddonstones, det er da også modigt. Det er flotte sager! Jeg er også helt pjattet med Cafe au Lait, den er straks røget på listen, du ved - den der ongoing indkøbsliste... Dejligt at din kvan blomstrer så smukt. Det er såvidt jeg ved en to-årig plante, så ikke sikkert at den kommer med store planter næste år, men den vil helt sikkert være med småplanter og så om to år har du samme flir igen.
  Tak for de smukke billeder fra Paris, det ser ud til at have været en dejlig og solrig ferie for jer og I har jo set meget. Ja, vi må prøve ikke at lade os skræmme af terror.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla Tusinde tak for alle de smukke ord og lykønskninger. Ja du må altså få Cafe au Lait det vil du ikke fortryde. Jeg er blevet så pjattet med den kvan, hvis den dør må det være en gigas. Kan du huske det?
   Det var en skøn tur til Paris, især for det er første gang i 25 år at Hans besøger en storby. Det er ikke noget for ham. Men han blev lokket da jeg og datteren havde talt så meget om byen Paris. Han forstod hvad vi mente :-) Håber I havde en god ferie. Knus Tina

   Slet
 7. Kære Tina.
  Jeg ved til fulde hvor dejligt og inspirende det er at åbne sin have, for andre haveelskere. Det er så givende og inspirende, for snakken går og ideer og gode råd udveksles.
  Hvor er dine dahliaer smukke.
  Så fik jeg endelig rettet linket til din blog :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Ja jeg er så enig med dig, det er en lykke at have besøg. Tak for ros til Dahlia, jeg tror, at de er kommet for at blive :-)De er godt nok vidunderlige. Tak for at rette linket. Knus Tina

   Slet