lørdag den 16. juli 2016

Vive la France

Jeg havde lovet at vise lidt billedet fra Paris. Vi tog en lille sommerferie tur dertil. Nogle havde spurgt min mand om det nu var ok og sikkert at tage dertil. Folk tænker nok i terror frygt. Selvfølgelig tænker jeg over det. Det kan ikke undgås. Når man er de meget turistprægede steder og i metro kan tanken godt strejke en. Men det var kun en kort tanke. For hvis frygten får overtaget kan man ikke leve. 


Paris var præget af Europa mesterskabet i fodbold . Hele Champ du Mars bag Eiffel tårnet var omdannet til fodbold studie. Vi var ude i byen da finalen blev spillet, byen gik helt amok. Men der blev lidt stille da de tabte. 
 

Vi kom også forbi Montmarte og Sacre Coeur kirken. Den var fantastisk, tænk den blev færdig så sent som i 1919. Jeg troede egentlig, at den var ældre. Den ligger på toppen 125 meter af Paris med den mest vidunderlige udsigt. 
Udsigten ud over Paris er strålende herfra. Datteren fotograferer godt nok den anden vej :-) .

Turen bød også en tur forbi Seinen, hvor denne skønne dame overvåger det hele fra Aleksander den 3 broen. 

 

Den skønne Notre Dame kirke, hvor Napoleon d 1 udråbte sig selv til kejser i 1804.. 

 

Marked på Bastille plads bød også på blomster i lange baner blandt alle madvarerne.Point de Vues i Tuillerihaven.Og smukke krukker. 

Og bede.
Der er stil over det i Frankrig. For ikke at tale om maden. Vi fik den fineste mad på små hyggelige lokale restauranter. Der er skønt i Frankrig, lad os ikke skræmmes til at føle det anderledes. 
Vive la France!! 

.

12 kommentarer :

 1. Det er trist, at man skal være bange for at besøge en af Europas smukkeste byer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie, du har helt ret, det burde ikke være således. Men vi må og skal alle trodse frygten. Knus Tina

   Slet
 2. Ja...Sacre Coeur er supersmuk...men jeg mindes stadig med gru alle trappetrinene...de er ikke sjove når man har bøvl med knæet...men smukt deroppefra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther Der er langt op, men vi var lidt uartige og tog vespa scooter og Taxi derop. :-) Så var der overskud til at gå rundt. Knus Tina

   Slet
 3. Kære Tina.Smukke billeder fra det skønne Paris.Bliver helt nostalgisk når jeg ser alle de kendte steder.
  Som jeg skrev i dit forrige indlæg har jeg selv været der rigtig mange gange da jeg bla. lavede tøj.
  Var i ikke i den smukke Luxemburg have? et af mine ynglingssteder i Paris.
  Og man skal helt sikker ikke lade sig skræmme til at rejse ud.
  Det kunne jo også have sket i London som jeg jo lige har været i.
  Dejligt at høre at har nydt turen..........og håber da på lidt flere billeder fra Paris.Har selv masser af billeder fra Hampton og London.
  Rigtig dejlig weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Tak, jeg kan godt huske, at du før har nævnt, at du var så heldig at komme så tit i byernes by. Åh, det må have været vidunderligt. Vi var ikke i Luxembourg denne gang, men kun på den anden side af Seinen. Vi havde en vidunderlig tur, men tror ikke manden kunne magte at blive trukket mere rundt :-) Du har så ret, vi lader os heller ikke skræmme. Må se om jeg kan finde lidt flere pariser billeder. Glæder mig til at se dit indslag. Knus Tina

   Slet
 4. Kære Tina.
  Tak for dejlige billeder fra Paris. Notre Dame er særlig smuk. Den stil er der ofte bygget kirker i både i Frankrig og Spanien. Ja, de franske markeder er noget ganske særligt.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane Selvtak, ja den kirke er så smuk, men hold da op hvor var der mange folk. Vi var helt kede af, at vi ikke havde lejet lejlighed, så vi kunne købe ind på markedet og lave mad selv. Så lækre fødevarer var der. De kan noget med råvarer i Frankrig. Hils John mange gange. Knus Tina

   Slet
 5. Kære Tina!
  Sikke en fantastisk tur du lige har givet et glimt af, jeg er vild med det jeg ser, storhed, og storslåethed- og labber det i mig!
  Er absolut ikke særlig berejst- har aldrig været i Frankrig- lysten til at tage på sådan en ferie pibler frem med dine billeder:-))
  Ha en dejlig søndag
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusinde tak, er glad for, at du kunne lide indslaget. Vi har næsten udelukkende rejst i Frankrig i de 25 år vi har været sammen. Vi har været mange forskellige steder i landet fra syd til nord. Da børnene var små var det på camping plader hvor man kunne leje mobilehomes. Vi har været rigtig glades for at holde ferie i Frankrig. Altid mødt lutter søde folk. Paris har jeg kun været i alene og med yngste datteren. Manden er ikke til storbyer, men i år lykkedes det :-)
   Knus Tina

   Slet
 6. Så smukt Tina og du har helt ret. Lad os vedblive at elske Frankrig, lad os ikke skræmme. Længe leve et smukt land.

  Rigtig god dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Charlotte og du har så ret, vi klør på uanset hvad. Knus Tina

   Slet