onsdag den 6. juli 2016

Rigtig god sommerferie med lidt blandet landhandel

Så er der dømt sommerferie. Hvilken luksus, at kunne være i haven fra morgen til aften. Det kunne jeg godt venne mig til. Jeg kan få timer til at gå i haven også bare med at lave ingenting. Bare sådan gå rundt og glo og få ideer til omrokeringer samt nye planter. Sommerferie betyder også tid til mere til at tage fotos, så I får en ordentlig omgang fotos denne gang. Så er I advaret. 


I fredags fik jeg nogle længe ventede varer fra England. Jeg havde fra firmaet Haddonstone bestilt en krukke samt en buste af Pan. Jeg har glædet mig så meget, da de har været 6 uger undervejs. 


Pan figuren kunne jeg bare ikke stå for. Han passer så fin ind som Point de Vue i min lille lund ved Høneballebedet tæt på søen. Han skal op på en piedestal, men skal lige have lidt hjælp, da herren vejer 85 kg. 


Den anden ting jeg havde bestilt var en krukke. Det var lidt lettere kun 48 kg. Begge dele er lavet i limestone eller på dansk kalksteen, som naturprodukt i årtier er blevet brugt til figurer og ornamenter. Jeg er begejstret over kvaliteten. 
Lige ved siden af Høneballebedet og Hr Pan ligger Anemonesøen. Her gror planterne godt. Her hvid lilje som jeg fik af Jette med bloggen Mit lille Gods, da vi var på tur til Sanderumgård. 


Her igen med min første åkande, der er sprunget ud . Åkanderne er noget af det jeg har glædet mig allermest til. Jeg har altid elsket dem, ligefra jeg læste eventyret om Tommelise. Jeg synes de er de mest fantastiske vandplanter . Det må være vandets rose. 


Jeg har købt to forskellige hvide åkander, dette er den første i blomst. De to orange dippedutter i vandet er guldfiske mad. Det sørger for, at de beholder deres orange farve. 


Rosen Boule de Neige (Bourbon rose, remonterende) gør det godt langs søbredden med hvid kalla , hvid pompon Dahlia , bregner , brudeslør og pompon asters. Der er godt nok mest hvidt her på billedet , men i samme bed står også roserne Burgundy Ice og Louis XIV, som har violet/ bordeaux blomster. Det er det, der skal til for at skabe Chanel farverne. 


  Ved søen står også denne smukke kalla, som har både det hvide og bordeaux i sig. 


Fra mit historiske rosenbed , et vellykket partnerskab mellem torskemund (som jeg sidste år fik af Lisbeth fra bloggen  Høneballehaven  og haveklinte som jeg fik på samme dag af Ulla og Malcolm fra bloggen Frk Anemone. )

Nu til roserneMorten Korch , en helt og aldeles vidunderlig rose fra 2005 . Sund i blade og med de mest skønne svagt lakse hvide blomster og en uhørt skøn duft. 


Morning mist, en skøn enkel Austin rose , hvor man kan se de skønne gule støvdragere. Den har selvfølgelig fået plads i mit Tante Grøns bede område, hvor de hjertevarme brændte farver dominerer.


Samme sted har Perle D'Or , en vidunderlig Kina rose fået plads . Jeg synes, at den ligner den fineste gaveroset. 


Jeg er blevet lidt pjattet med de lilleblomstens roser efter jeg sidste år fik Bluemoon , så i år er Blue Parfum kommet til. Det er en rose fra Tantau fra 1978. Summer song  fra Austin er skudt i vejret med sin vidunderlige orange brændte farve.


Pilgrim blomster i et væk. Det er en vidunderlig Austin rose, den bliver man ikke skuffet over. 


Golden Celebration , en must have rose. 


Lichfield Angel  også en vidunderlig Austin rose.


Royal Celebration, en Austin rose med den mest fantastisk rosenhoved form. Augusta Louise , rose fra Tantau med de mest fantastiske blomster hoveder , næsten som pudderkvaste. 


Sweet Pretty, en yndig rose med smukke støvdragere. 


Rose de Meaux , den yndigste pompon rose. 

Nu vil jeg ikke belemre jer mere med flere billeder. 

Om et par dage går turen til Paris, men, Zeus, hunden bliver hjemme og passer huset med dem , der passer Zeus. 
God uge til alle derude. Knus

24 kommentarer :

 1. Sikke en masse dejlige roser du har. Jeg har også Augusta Louise, og den er virkelig køn. Sjovt med alle de blomster vi har fået af diverse havebloggere. God tur til Paris, og god sommerferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Gitte, ja den er helt speciel den Augusta Louise, flot størrelse hoveder :-) Jeg elsker de dejlige blomster minder fra de søde bloggere, så dejligt at blomsterne har en historie og fortid. Tak for gode ferie ønsker og i lige måde. Knus Tina

   Slet
 2. Sikke mange skønne blomster du har i haven.
  Jeg ønsker mig en masse roser. Kan slet ikke få nok. Men desværre er de ikke så smukke i år som de plejer......

  Rigtig fantastisk ferie til jer i Paris
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak sødeste, roser kan man ikke få nok af, de første år var mine også lidt triste, men jeg giver dem topdressing, vand og godt med gødning. Tusinde tak her er dejlig varmt og solskin i Paris. Knus Tina

   Slet
 3. Dejlige flotte roser.
  De er da bare flotte de længe ventede ting fra England. De passer rigtig godt i haven.
  Håber at Zeus får en god ferie imens I er i Paris :-) rigtig god tur til den flotte by.
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Kirsten, jeg var også så spændt på at modtage mine nye sager og jeg blev ikke skuffet. Zeus har det rigtig godt med hende der passer hus. Men vi savner ham dog. Der er dog skønt vejr her i Paris . Knus til dig og Jack Tina

   Slet
 4. Kære Tina.
  Tak for alle de dejlige billeder. Din store krukke er meget smuk.
  Rigtig god ferie til dig og din familie.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane Tusinde tak. De engelske varer gør sig rigtig godt, super kvalitet. Vejret er superskønt her i Paris . Hils John Knus Tina

   Slet
 5. Rigtig god tur og hvor er det nogle fine ting du har fået hjem fra England.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita Tusinde tak, jeg er rigtig godt tilfreds med indkøbet. Ønsker dig en dejlig søndag. Knus Tina

   Slet
 6. Kære Tina!
  LÆKRE ting du har fået hjem fra England. Pan er altså ekstra særlig, mon ikke han får lidt snak når en går forbi ham. Ene smukke roser du viser. Min golden er ikke så pæn i år, men mon ikke det kommer nu hvor det gode vejr indfinder sig:-) At gå og glo er godt!
  Rigtig god ferie og tur!
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusinde tak, jo jeg tror jeg skal snakke med Pan hver dag. Måske giver han sig til at spille :-) Lidt godt vejr med sol skulle gerne få Golden til at skinne. Elsker at glo. Tak for gode ferieønsker knus Tina

   Slet
 7. Hej Tina, hvor er det nogle fine ting, som du har fået hjem fra England, tænk at have Pan i sin have :) Dine roser er så smukke og det er dejligt at alting trives så fint hos dig. Og en hvid åkande i Anemonesøen, det er bare så fint.

  Rigtig god tur til Paris - du tager vel lidt billeder til os til en senere lejlighed...:)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla Tusinde tak, ja det er altså nogle fine ting de laver i England
   og Pan han var bare to die fore ;-) Jeg we rimelig tilfreds med rosernes tilstand i år. Men der er også blevet kælet for dem.
   Jeg var så glad for at Anemone søen allerede kunne byde på åkander her i første sæson. Ja der kommer billeder fra Paris der er så skønt her 28 grader, kan ikke forlange det bedre, knus Tina

   Slet
 8. Kære Tina
  Det ser bare godt ud, det må have kostet mange penge at få sendt Pan og krukken med alle de kilo, de vejer. Skønne roser du viser og bedene, det ser fint ud. Det er noget helt særligt, når den første åkande springer ud.
  Rigtig god tur til Paris - jeg kan nu godt forstå, at du nyder at kunne gå og have god tid i haven.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Tusinde tak, fragten var egentlig ikke så gal som frygtet og jeg er ellevild glad for de fine ting. Nu vogter Pan Høneballebedet ;-) Ja jeg var helt ekstatisk da åkanden sprang ud. Jeg har ønsket mig den plante i haven igennem mange år. I disse dage nyder vi 28 grader i Paris, skønt ! Men glæder mig også til at komme hjem til Zeus og haven . Hils Bent mange gange knus Tina

   Slet
 9. Hej Tina.
  Ham Pan, ham glæder jeg mig til at hilse på..med det filurifaks blik han har i øjet, så forstår jeg godt at han måtte hjem og bo i din have :o)
  Hvor er det hvide bed ved Anemone søen altså bare smukt, jeg er totalt vild med den hvide ren farve og Åkanden den er SÅ smuk.
  Du er en værre Rosen Fe lokker, med alle de smukke roser.
  Jeg er sikker på at søde Zeus han bliver møgforkælet men i er i Paris.
  Nyd nu turen og hinanden i kærlighedens by :o)
  Kæmpe knuser fra Rosenfeen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Ja du må forbi en dag og se de nye fine ting jeg har fået. Ja han er lidt fræk kunne heller ikke stå for ham. Den hvide farve ved søen lyser ret flot op og det bliver nu heller ikke tosset med den bordeaux imellem. Jeg glæder mig til at se den anden åkande jeg har købt, den var i knop da vi tog hjemmefra. Du ved roser kan jeg bare ikke få nok af. Zeus er sammen med nogle rigtig søde folk mens vi er væk, så han lider ingen nød. Vi hygger os Big time. Knus til dig og Alma Tina

   Slet
 10. Hej Tina. Det var ene gode billeder og spændende læsning. Havedammen er bare virkelig fin. Dine kalkstensting fra England er meget interessante. Jeg kan især godt lide krukken. Jeg tror, du får rigtig meget fornøjelse af dem. Rigtig god ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte Tusinde tak jeg er også bare så glad for det altsammen. Tingene fra England gør sig i haven det er rigtig god kvalitet. Jeg ved allerede nu, at jeg får stor glæde af dem i haven. Tak for gode ferieønsker knus Tina

   Slet
 11. Sikke nogle dejlige billeder fra en frodig sommerhave :)

  Tillykke med dine nye køb. Jeg er især vild med krukken...men har desværre ikke selv plads til sådanne store "pyntegenstande"...så jeg tror det er klogest at holde mig væk fra Haddonstones hjemmeside. Haha...

  Jeg har også købt en åkande, men indtil videre har den nu blot skudt en del blade op...det varer nok ikke længe før den dækker hele baljen...men så må jeg jo tynde ud i den...skal dog først have læst op på beskæring af vandplanter. Det er jo muligvis lidt anderledes...jeg ved det ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther Tusinde tak, ja det er lidt farligt at se på den hjemmeside. De har også ting der ikke er så store. Tillykke med åkanden det er bare så skønt med den vandplante. Den bliver du glad for. Blomsten skal nok komme op selvom det er blade. Tror ikke du at du behøver at tynde ud. Knus Tina

   Slet
 12. Kære Tina.En ferietur til Paris er da skønt............har været der rigtig mange gange.Håber du nyder den smukke by.
  Har jo selv lige nydt London og Hampton Flower Show............og er ved at sortere alle mine mange billeder der overfra(359 stk.)

  Men lige nu nyder jeg da bare alle de dejlige billeder du viser.Og fine ting du har fået hjem fra England.Og er vild med dine hvide blomstrer rundt om din sø.
  Fint at liljen kom så smukt.Og smukke roser har du jo i hobetal.
  Glæder mig også til mange billeder fra Paris Knus Jette

  SvarSlet
 13. Kære Jette Det var så skønt, undskyld, at jeg først så din kommentar så sent. Har jo vist lidt billeder fra vores Pariser tur sidenhen. Jeg skal rigtig have gennem studeret dine billeder. Det var ikke så lidt, at du har fået taget. Men forstår det godt, når man kommer til sådanne steder er det svært at styre kameraet :-) Knus Tina

  SvarSlet