fredag den 11. marts 2016

Andedamsopdatering II og weekendbesøg

Idag var vejret da bare fantastisk, efter arbejde var det bare ud i haven. Jeg hoppede rundt som en tosset vårhare. Man kunne da bare ikke styre sig i det vejr. 
 

Søen er blevet beklædt med presenning, fiberdug og aviser. (Sidstnævnte ses dog ikke på billedet her) 


EPDM dugen er lang i . Jeg har valgt en 1.0 mm tyk dug da vi har hækken tæt på. Det bevirker risiko for rødder. Denne dug skulle gerne være så kraftig at mindre rødder ikke vil trænge igennem. Her er jeg ved at fylde vand i samtidig med at springvandspumpen er monteret. 
 

Nu har jeg tillige fået lagt sten omkring søen og begyndt at flytte jord ned omkring stenene.
Så når det er klart skal der mere vand i og plantes. Der skal også lige graves en pumpe ned til at filtrere vandet. Vandet bliver iltet via springvandet og bevægelsen i vandet gør, at mygge larver ikke finder det attraktivt at bo der.

 
 
Søndag stod ellers på en lyn visit til det jyske. Jeg skulle hente denne smukke etagere hos Anette fra med bloggen Anettesflora i Langå ikke så langt fra Randers. Det var så skønt at hilse på Anette som jeg har kendskab til via bloggen. Vi startede næsten samtidig med at blogge. Det blev til et kort besøg da Mols færgen stadig sejler med vinterplan og detmed ikke så mange afgange. Men det var et så hyggeligt møde, tusinde tak Anette for dejlig kaffe og bollet og ikke mindst din hjemmelavet pesto. 
Jeg tog ikke billeder for jeg ville være 100% tilstede når nu besøget var så kort.

 

Turen gik derefter rask væk til et lyn besøg i Flade på Nykøbing Mors, hvor Tante Grøn og Syrenprinsen residerer. Det er slet ikke tosset at besøge have nørder i marts, man bliver også inspireret her. Det var ingen undtagelse hverken hos Anette eller Jytte ( Tante Grøn ) . Jytte og John tak for en dejlig eftermiddag med kaf og kage. Der var sat et skilt  på døren om, at det var den jyske udgave af Flyvergrillen samt det kostede flinke 0 kr at bliver beværtet. Kors i rumpen hvor jeg elsker din humor Jytte, din skønne have fe. 
Jeg har lavet endnu en kopi kat , blev inspiretret hos Jytte og John til at dele vintergækker. Her på billedet ovenover har jeg delt vintergækker ud i bedet hvor vi lige har lavet nyt dræn. Ser frem til et hvidt tæppe. 

 


Slutter med lidt forårsstemning. 

 
 
Med en dejlig kobber krans af buksbom som har fået kobber på sig. Købt hos Haveshoppen og fremstillet hos Art by kobber. Det er skønne ting de laver og sælger.

Rigtig god forårs weekend

27 kommentarer :

 1. Hej Tina
  I kommer vidt omkring, hyggeligt med besøg i andre haver, hvor man møder ligesindede. det kan vi lide. Det bliver flot med dammen, I går omhyggeligt til værks.
  Kram Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Ja, det var så hyggeligt og givende med det søndagsbesøg. Det bliver spændende at se det hele vokse til omkring søen, se om det bliver som man havde forestillet sig. Jeg satte i går den lækre verbascum som du sendte mig i efteråret. Håber den vi
   Okser sig stor om flot. God søndag. Knus Tina

   Slet
 2. Kære Tina.Det var da eb skøn tur i var på..........og en flot etagere du fik med hjem,håber også snart at besøge Anette.Og så også en tur op til vore alle sammes Tante Grøn.Så bliver det da ikke bedre.
  Og i er da kommet pænt langt med jeres havedam.
  Skøn forårsdekoration du har lavet........er vild med din lille fine forkobrede krans.
  Nu ser det ud til at foråret er godt på vej.Så en rigtig dejlig weekend til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Det var så skønt med en Jyllandstur. Håber at kunne komme forbi med bedre tid, når der er sommerplan hos Molslinien eller der er tid til overnatning. Ja, det går fremad med dammen, skal ud og plante i dag :-) . Tak det er så skønt med forår på bordet. De dekorationer kan jeg se fra terassedørerne i køkkenet, så det er så dejligt. De forkobbrede ting er bare så fine. God søndag. Knus Tina

   Slet
 3. Det er et stort arbejde at lave en havedam, men hold da op, hvor bliver det fint. Jeg vil lige vise Malcolm dit indlæg her, for han lavede jo vores to havedamme efter stort set samme principper.
  Skønt med havebesøg, jeg læste godt hos Anette at du havde været forbi. Og en tur til Mors sådan helt "uden for nummer" - det var da også helt fantastisk. Tante Grøn har en helt særlig måde at give sine gæster velkomst på.
  Ja, vi må vist alle i haven i weekenden, hvis vejret skulle arte sig.
  God weekend. Knus fra ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla Ja, der er da blevet arbejdet lidt og det er løbet op, noget dyrere end jeg først havde forventet. Men vi bliver glade for den. Tror det bliver meget godt, skønt vi ikke har prøvet det før.
   Ja den slags impulsive besøg er mange gange de bedste. Det var så skønt begge besøg, på trods af, at vi ikke havde for megen tid.
   Jeg skal ud i haven nu skønt det stadig er gråt. Men pyt, det regner trods alt ikke. Knus Tina

   Slet
 4. Hej Tina, nøøj hvor bliver den nye havedam flot :o) sikken et arbejde. Hvor blev jeg glad da jeg så du havde været på besøg hos Anette, hun er bare så sød jeg elsker at besøge hende. Den etagere, den ønsker jeg mig også. Hvad vil du pynte den med ? Tanta grøn har jeg stadig ikke fået besøgt, jeg håber at få rådet bod på det når Jette og jeg får arrangeret det så vi kan samlet en gruppe.
  Lige nu går jeg og rydder på plads efter malerne har været her og venter på solen kan bryde igennem så vi kan komme i kolonihaven.
  Rigtig dejlig dag med masser af sol til jer.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda Tusinde tak, ja et arbejde men et dejligt et. At besøge Anette var et ønske jeg har haft længe. Håber at kunne komme igen og se hendes have om sommeren. Det var så hyggeligt, så godt, at du har været der. Tante Grøns have er også bare skøn og fuld af inspiration selv om vinteren.
   Hvor er det dejligt det snart er forår og sommersæson i kolonihaven. Kan godt forstå, I glæder jer. Nu må jeg i haven igen :-) knus Tina

   Slet
  2. PS har ikke fundet ud af hvad jeg skal have i etageren men helt sikkert noget påskenoget ;-)

   Slet
 5. Kære vårharer:-)
  Det bliver så fantastisk med den dam, det er et spændende projekt at følge. Det ser lækkert ud på dit forårsbord!
  Jeg glæder mig til jeg har så mange vintergækker at den slags kan lade sig gøre, her, for erantisen ved jeg vil gå en del år endnu, en enkelt er hvad der er;-)
  Og jeg sætter pris på du brugte tiden på at være tilstede med nærvær, tak for det.
  Velbekomme, Og igen tusinde tak for besøget, jeg håber meget på vi mødes igen.
  Ha en skøn weekend med forhåbentlig en masse udendørs aktivitet
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette :-) Jeg er også hare i dag, kan slet ikke styre mig må bare ud og videre med dammen og alle de andre gøremål i haven. Der stod mange vintergækker i kæmpe klumper her i haven da vi kom. De er nok helt tilbage fra husets begyndelse i 1925. De bliver delt og delt. Det skulle jeg have vist så kunne jeg tage en klump med til dig. Ser frem til at se dig igen, det var så hyggeligt. Knus Tina

   Slet
 6. Hold da op hvor ser det bar godt ud, det er lige ved man kunne begynde at overveje noget i den retning. Du må da bare glad nu hvor der er kommet vand og pumpe i og jeg kan sagtens forstille mig hvordan det kommer til at se ud med planter og det hele.
  Jeg bemærker at dine fliser er så pæne, hvordan kan du holde dine fliser så pæne, mine uanset om de er nye er grønne af alger. Bruger du noget eller er det bare sådan hos dig og du er så heldig med fine pæne fliser :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak kære Kirsten , det det er fantastisk med springvand og det hele oppe og køre. Nu skal jeg blot plante og dække til. Men det er jo det sjove. Glæder mig til sommer og sidde på bænken og nyde udsigten. Jeg gør absolutlut intet med fliserne, nogle er nye. De ældste er mere end 10 år. Men måske er det fordi der er så megen sol? Men hvis jeg får noget på ville jeg give dem en omgang med højtryks spuleren. God søndag. Knus Tina

   Slet
 7. Spændende med den havedam. Hvis jeg havde plads, ville jeg også have sådan en :) Jeg nøjes dog med noget vand"halløj" i en meget mindre målestok, men mere om det når projekt omlægning af forhaven er kommet i gang :)

  Skønt med havebesøg hos andre bloggere. Det må jeg se at få gjort noget mere ved, nu jeg har fået bil :) 1. aftale er på plads: en tur forbi Linda i Casa Rosen om ikke så længe - april tror jeg det bliver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther Ja, det har også været en drøm længe. Men mindre vandhalløj kan også sagtens gøre det. Bliver spændende at se hvad du finder på. Det er så skønt og givende at besøge andre have tosser. :-) Det bliver skønt at se Lindas sted, det ser bare så vidunderligt ud. Hende kunne jeg også tænke mig at besøge. God søndag. Knus Tina

   Slet
 8. Hvor fint det bliver ved havedammen - glæder mig til fortsættelsen! Herligt med besøg hos blogvenner - det er noget af en tur, I har været på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Frede, i weekenden har jeg gravet lidt planter ned omkring dammen. Det bliver så godt at se det vokse til. Ja det var lidt af en tur men det var alle kilometrene værd. Knus Tina

   Slet
 9. Sikke en dejlig dag med besøg hos havevenner, sådan en dag kan man leve længe på, for ideerne bliver ved med at poppe op :-)
  Hvor er i kommet langt med havedammen, det bliver så godt.
  Skøn forårsdekoration med det forbobrede buksbumhjerte.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Tusinde tak det er lige hvad man kan, leve længe på sådanne oplevelser. Ja lige pludselig gik det så stærkt med dammen, men det er jo alt grundlæggende der tager tid. Når det elpåvirkede plads så vupti går det stærkt. ;-). Jeg retssystem med det forkobbrede ting, de er ikke tosset de ting i Haveshoppen ;-) knus Tina

   Slet
 10. Sikke en dejlig weekend du har haft. Hvor er den flot, din etagere og den fine lille krans.
  Hvor bliver den flot din andedam. Glæder mig til billeder af det færdige resultat
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marianne En super weekend var det! Etageren var værd at køre efter ;-) Tusinde tak, jeg gløder mig også rigtig til at se planterne omkring søen springe ud. Knus Tina

   Slet
 11. Kære Tina, Så er det rigtig ved at blive forår og sikke du kan nyde det med den fine sø. Tak for din henvisning ART by Kobber på Haveshoppen også:-)Karin

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Karin Tusinde tak, du kan tro, at jeg skal nyde søen ;-) velbekommen mht henvisning, det er så fine ting jeg har fået, er så glad for dem . Kh Tina

   Slet
 12. Det ser super godt ud med dammen :-) - og dejligt at foråret er på vej nu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente Tusinde tak, ja det er så superskønt, at foråret nu endelig er her ;-) knus Tina

   Slet
 13. Det er så dejligt med vand i haven, det bliver i glade for :-)
  Fornuftigt, at i har foret bunden godt, og valgt en kraftig folie :-)Der er meget arbejde med at etablere et bassin, men et endnu større arbejde, hvis det skal renoveres pga. af huller i folien.

  Det lyder hyggeligt med de havebesøg i har været på, skønt at mødes med andre, der har samme interesse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vivi Tusinde tak, ja jeg tænkte også, at vi hellere måtte lave et grundigt foringsarbejde. Men det var alligevel hurtigt at få klart. Glæder mig til at se det hele vokse op og se alle de insekter som vandet forhåbentlig lokker til. ( på nær myg) :-) knus Tina

   Slet