tirsdag den 22. marts 2016

Andedamsopdatering og god påske

Der er gået et par dage siden sidste indlæg. Vi har haft store fødselsdagsuge i sidste uge. Min yngste blomst blev 18 den 17 marts, min mand fyldte et år mere den 18 marts og min ældste blomst blev 23 den 20 marts. Så der har været festivitas flere dage i træk. Så ikke så meget tid til bloggeriet.  Men jeg har da fået tid til at arbejde videre med søen.


Sådan ser det ud i dag. Der er ikke meget at se men jeg har sat en del vintergækker. Mellem de to grønne kirsebær laurbær buske, der skal min nye gamle havebænk stå. 


På den ene side af søen skal der plantes buske, løg og blomster i hvide og bordeaux farver. Det bliver et rigtigt Chanel bed ;-). Indtil videre har jeg plantet pæonerne : Maxima, Duchesse de Nemour, (hvide) Inspecteur Lavergne samt General MacMahon (dyb røde) Der var tilbud i Bilka, i Claus Dalby serien. 
Der er tillige sat hvid hortensia, brudeslør, syrisk rose, hvid syren Pixie, solhat Cherry Brandy, hvide liljer samt kirsebær Prunus Kojo-no-mai. 
Den første åkande er tillige sænket i vandet. Foruden springvandspumpen er der monteret filter pumpe for at rense vandet. Jeg har desuden sat en projektør ned i vandet så der om aftenen er lys i vandet. 


Weekenden bød også på en tur til Bilka. Desværre har vores lokale Bilka i Fields ikke udendørs planter. De ved dårligt hvem Claus Dalby er. Jeg håber, at de vil lave om på det, altså også få udendørsplanter. 
Jeg tog så til Ishøj, men ak de havde ikke den rose: Odysse som jeg så længe har ønsket mig. Jeg havde i sommers fundet den hos en engelsk forhandler men da de skulle have 1.700 DKK i fragt stod jeg af. 
Nå men jeg fik en anden sød rose Sweet Pretty samt Burgundy Ice, sidstnævnte er sat i Chanel bedet. 
Der røg også førnævnte pæoner samt kugle primula med i kurven.
Planterne står på bænken som skal stå  ved dammen.
 

Jeg synes lige, at I skulle se dekorationen som yngste blomsten bestilte til sin champagnebrunch, hvor hun havde Marie Antoinette tema. Den bestod af roser, nelliker, levkøjer ranunkler samt liljer.Jeg har fået påskepyntet etageren i jern som jeg hentede hos Anette i Langå. Anette har bloggen Anettesflora og et vidunderligt sted og skøn butik. Zeus ville også gerne med på billedet. Han er en rigtig lille linselus. :-)
 

Her er etageren foreviget i Orangeriet.Den lange englænder fra Holmegaard og Claus Dalby er blevet til påsketræ med æggene fra Royal Copenhagen  og farvede fjer. 


Dejligt med alle disse pynte projekter, jeg elsker denne tid. 


Jeg slutter af med dette dejlige hjerte som jeg fik af Anette da vi besøgte hende i Langå for at hente jern etageren. Jeg glæder hver dag over det skønne hjerte. Elsker den form Anette giver dem. 

Rigtig god påske ! 
28 kommentarer :

 1. God aften Tina. Stort tillykke til alle i din familie. Sikke en skøn dekoration du fik lavet. Hvor bliver det flot dit havebassin. Glæder mig til at se det i fuldflor til sommer.
  Så fint med alle dine påskedekorationer .
  God påske
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marianne Tusinde tak. Idag står den på rengøring af orangeriet og potning af de nye Dahlia. Hvad mon du har af planer? Håber, at det går bedre med dig og du kan få nydt påsken søde. Knus Tina

   Slet
  2. Hej igen.. Lidt staudetanker. Vi skal ned til Tove ved Skælskør og hente lidt stauder i morgen. Ellers hedder det påskefrokost fredag og lørdag hos forældre. 2 af vores 3 fynboer af børn kommer hjem. Tirsdag rejser Caroline ( yngste datteren der lige er blevet 18 ) og jeg på 2 dages overnatning i London.
   Kroppen er stadig elendig, men må ligge med is på nakken indimellem, så går det , nogenlunde i løbet af dagen. Dejligt at Thomas hjælper med mine haveprojekter.
   Dejlig dag til dig
   Kh Marianne

   Slet
  3. Det bliver dejligt med nye stauder ;-). Håber I får nogle dejlige hyggestunder med familien ved påskefrokost. Rigtig god fornøjelse i London, det bliver da skønt! Jeg har også tit rejst med min yngste så hyggeligt. Fortsat god bedring håber ikke du bliver alt for plaget på turen til London. Knus Tina

   Slet
 2. Hej Søde Tina.
  Tillykke med dine 2 blomster og Manden :o) hvor er det smukke dekorationer du har lavet. Du er altså bare dygtig. Jeg vil gerne lave det til min mission at finde en Odyssey til dig, den må du have den er så fantastisk.
  Det bliver så smukt ovre ved den dit vandhul, hvem der bare havde sådan et.
  Rigtig god Påske til dig.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Linda Tusinde tak, det er alt for meget. Men jeg bliver så glad. Tænk at du vil kigge efter en Odyssey til mig, hvor dejligt. Tak du søde menneske. Måske, der er lidt plads i din have til lidt vand. Det kan jo også være en dejlig vandkunst. Ønsker dig dejlige dage i dit skønne kolonibo og god påske til dig og Alma. Knus Tina

   Slet
  2. Hej Tina, jeg er lige kommet hjem fra Bilka og der har de den, inden jeg fiser ud og køber den ringer jeg lige til JAS og hører om han har nogle. Det plejer at være nogle flotte eksemplarer han har :o)
   Hvis du altså kan vente med at få den til jeg har været over fyn midt i April :o)
   Kh Linda

   Slet
  3. Kære Linda Var det også i Hundige, at du var? Jeg kan sagtens vente, jeg er bare glad for at du vil hjælpe. Så taknemmelig for din hjælp. Knus Tina

   Slet
 3. Hej Tina
  Ja tillykke med alle dine kære og med din flotte andedam, hvor ser det bare godt ud, og hvor bliver det flot med alt det du har plantet. Jeg ved, at Jette fra Mit lille gods lige har fået fat i Odyssey, så det må kunne lade sig gøre, men mon ikke det er i gode hænder hos Linda, det vil jeg tro.
  God påske
  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Det blev lidt sent med svar, er igang medrengøring af orangeriet. Det tror jeg bliver et 2 dages arbejde. Tusinde tak for hilsener, jeg glæder mig også vildt til at det hele springer ud. Jeg så nemlig Jettes indslag så jeg stormede afsted til Bilka først i Fields og derefter i Ishøj, men ak ingen Odyssey. Jeg orkede ikke også at køre til Hundige. Men det er da storartet af Linda, at hun vil holde øje. Så sødt af hende. God påske til jer alle. Knus Tina

   Slet
 4. Kære Tina.
  Også tillykke med de tre´s kæres fødselsdag.
  Hvor dine dekorationer bare så flotte og du forstår at få tingene til deres ret. Anettes etageren er blevet så flot, I to skulle slå jer sammen :-)
  Jeg skal i Bilka enten fredag eller lørdag, så jeg vil også gerne se efter den omtalte rose, jeg vil nemlig selv op og se hvad de har - og jeg påtænker mig at udvide mit rosesamling med tre mere :-) så er der flere der kigger, og den skal nok komme til dig på en eller anden måde. :-)
  Og god påske til dig og din familie.
  p.s. din andedam er blevet så flot, og man kan sagtens se vintergækkernes hvide hoveder der lyser op.
  Hvad skulle farven egentlig være på bænken, jeg kan ikke lige huske om jeg har læst hvad du har besluttet dig til :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten Tusinde tak for hilsener og tak for ros, den er jeg ydmyg og glad for for. Det kunne være hyggeligt at lave noget med Anette, der er blot det, at vi bor i hver sin ende af landet. Hvor ligger "dine" Bilkaer?
   Er spændt på at høre hvilke nye roser du får erhvervet dig. Der var tilhængere af alle tre farver til bænken så jeg har ikke besluttet mig helt endnu. Rigtig god påske til dig og dine og søde Jack. Knus Tina

   Slet
 5. Først tillykke til alle fødselsdagsbørnene.
  Spændende projekt med søen og hvordan det kommer til at se ud efterhånden som du får bedet fyldt op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak kære Rita for hilsenerne. Ja, jeg kunne godt bruge nogle af dine påskeklokker ved søen,må forbi dig til næste år. ;-). Men spændende at se om det bliver som forventet eller der skal flyttes lidt rundt.
   Kram Tina

   Slet
 6. Tillykke med alle fødselslarerne.

  Synes da godt nok du har haft gang i en hel del siden dit sidste indlæg :)

  Det bliver spændende at se sommerbilleder af din andedam, når tingene er begyndt at vokse lidt op.

  Hav en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther Tusinde tak for hilsener. Ja det er en travl tid, synes der er så meget at gøre i haven. Jeg glæder mig også vildt til at bedet om søen vokser til. Idag har den stået på renseri og afvask af orangeriet, fortsætter i morgen. God påske knus Tina

   Slet
 7. Tillykke med fødselsdagsbørnene. Har selv en datter der bliver 18 d. 2/4. Det skal nok blive rigtigt flot ved din dam, med alle de skønne ting du har fået plantet. Glæder mig til at se billeder efterhånden som det vokser til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte Tusinde tak for hilsener. Det er underligt så pludseligt at de børn bliver voksne. Jeg synes ikke man når at opdage det. Jeg ønsker dig rigtig dejlig fødselsdag den 2 april, en stor dag. Jeg vil skynde mig ind og se din blog. Knus Tina

   Slet
 8. Hej Tina.Tillykke med alle i din familie.Og hvor bliver din andedam bare flot........glæder mig meget til at se den med blomster rundt om.
  For der er da nogle flotte planter du har købt.
  Din opsats fra Anette er da bare pyntet SÅ flot.Den kan bruges til så meget.
  Lidt ærgerligt at jeg ikke købte de sidste Odyssey da jeg var i Bilka i Hundige.
  For så kunde både Gitte og dig da havde fået en hver.De kostede kun 74 kr.
  Rigtig dejlig påske til dig og din familie.Påskeknus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Tusinde tak for hilsener. Det bliver godt når det hele vokser til. Det var netop derfor, at jeg købte etageren for den kan pyntes efter årstiderne,
   Nå det var i Hundige, at de havde Odyssey, tænkte det nok. Men jeg orkede ikke at køre i en tredie Bilka. Det er ikke mit favoritsted. Det er alt for stort, jeg får pip af at være der. Men jeg vil jo gerne kunne købe Dalby tilbud.
   Ja du skulle have købt allesammen havde gerne hentet hos dig, men det kunne du jo ikke vide. Når jeg får den nok en dag. Knus Tina

   Slet
 9. Tillykke med hele din familie, det må da siges, at i klumper de fødselsdage noget sammen ;-)
  Hvor er det dejligt med det vand du har fået i haven. Åh hvor jeg glæder mig til, at jeg når så langt her. Tror det er første gang vi bor et sted så længe uden bassin i haven, men det her er også det største haveprojekt jeg nogensinde har haft gang i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vivi Tusinde tak, det var også et fint bassin som du havde i din tidligere have. Kan godt forstå, at du kunne tænke dig et igen. Tak for dine indspark de var yderst nyttige.
   Ja det er dæleme noget af et fødselsdags klumperi. :-) havde været bedre med lidt mere fordeling. Fortsat god påske. Knus Tina

   Slet
 10. Hej Tina!
  Først stort TILLYKKE med alle dine fødselarer:-) og total lækker, smuk og flot opsats til Josefines fødselsdag!
  Og hvor bliver det dejligt ved jeres sø, bare det at kunne høre vandet plaske lidt gør en stor forskel. Jeg glæder mig til fortsat at følge det hen over året. Jeg drømmer også om vand i haven, men det er lagt i bero, jeg har vist rigeligt andet/have at skulle have styr på nu.
  Etageren er også blevet super flot, har jo set lidt af det hele på insta, men der bruger jeg kun tlf, så billederne er små.
  Jeg er vild med kigget ind til orangeriet, og flot baggrund for alle dine flotte kreationer.Vasen er så elegant!
  Tak for de fine ord til<3
  Rigtig dejlig påske til jer alle.
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak søde Anette for al din ros, orangeriet er helt klart en fantastisk kulisse for dekorationer. Jeg er bare så glad for etageren, glæder mig til at pynte den til sommer, efterår og jul.
   Tak for fødselsdagshilsner, Josephine og Hans hilser igen og ønsker dig og din familie en dejlig påske. Her står den på have klargøring. Knus Tina

   Slet
 11. Hvor ser det fint ud ved dammen, det skal nok blive rigtig godt. Tillykke med alle fødselarerne, I har da en virkelig festlig marts. Her i huset har vi kun et martsbarn, han har fødselsdag om et par dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Frede, ja det er altid en festlig marts her på matriklen ;-) Jeg glæder mig også til at sidde ved søen til sommer og betragte livet. Tillykke med martsbarnet, går ud fra at det er husbonden der fylder år? Knus Tina

   Slet
 12. Hej. Dammen er allerede meget flot. Det bliver da helt fantastisk med alle de lækre planter, der skal være rundt om. Det glæder jeg mig meget til at følge med i:) Ærgerligt, at du ikke fik den rose, du havde ønsket dig mest, men jeg tror, at du bliver glad for de andre også. Tillykke med alle dine fødselsdagsbørn. Det er mange på én gang, men sikkert meget dejligt:)
  Rigtig god påske til jer allesammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte Tusinde tak, det er så dejligt at have vand i haven ;-) glæder mig og håber der kommer frøer eller tudser. Men ved ikke hvad hunden vil sige til det. De andre roser bliver bestemt også fine ingen tvivl om det. Tak for lykønskninger Hans hilser igen. Rigtig dejlig påske. Knus Tina

   Slet