fredag den 29. august 2014

Øst terrassen


 Det er ved at være et par dage siden jeg sidst har skrevet på bloggen. Men der er heller ikke sket så meget i haven, der har desværre ikke været tid. Min datters sygdom tager stadig en stor del af vores tid. Og det vigtigste er , at hun kommer rask ud på den anden side.
Men jeg regner med, at vi kan komme lidt videre med øst terrassen i weekenden. 


Vi har haft så stor glæde af denne nye terrasse hele sommeren. Det er bare så fantastisk, at dels få så meget lys ind ad den nye køkkendør samt muligheden for at kunne gå direkte fra køkkenet og ud i baghaven. Vi skal have revet det sidste af vores gamle brændeskur ned. Det er den rædsel, som ses bagerst. Istedet skal vi have bygget mistbænke af nogle af vores gamle vinduer. Der skal tillige plantes en hvid blåregn og der skal være plads til indeholde en udvidelse af det nye rosenbed.


Det nye rosenbed tager sig godt ud. Austin roserne blomstrer flittigt og det nyslået græs er kommet sig godt efter lidt regn er sat ind. Så godt, at jeg håber at kunne skære kanter her i weekenden.Endelig kom Jude the Obscure i blomst, jeg vidste ikke, at jeg havde ventet sålænge på den.
 

Da jeg bestilte den fik jeg to rødder. Den første blomstrede temmelig hurtigt, men med en laks farve. Jeg tænkte, at den ikke lige var hvad jeg havde forestillet mig. Men jeg tænkte den måske ser lidt anderledes ud i virkeligheden end på billeder samt måske gør en anderledes jordbund også noget. Men jeg undrede mig, indtil den anden rod begyndte at blomstre. Den var præcis som jeg havde forestillet mig: dejlig sart gul. Jeg skrev da fluks til Rosenposten og Knud Pedersen svarede, at der nok var tale om en Jubilee Celebration der var kommet med i stedet for Jude the Obscure. Så Jubilee Celebration skal nok holde flyttedag.
 

En anden rose , som blomstrer flittigt nu er Crownprincess Margareta. Den har de mest vidunderlige abrikosfarvede blomster. 
 

Mens jeg glæder mig til de næste roser kommer i oktober, vil jeg vise udsigten fra terrassen ned mod baghaven og Orangeriet. Jeg glæder mig allerede nu til at pynte op med julelys. Det bliver nemlig første jul med Orangeriet.

God weekend!16 kommentarer :

 1. Hej Tina.Hvor ser der bare rigtig godt ud på din øst terrasse.......................det er blevet rigtig godt.
  Og kan godt forstå at du nyder at kunne gå lige ud i haven fra din køkkendør.
  Fantastisk udsyn ned over til dit smukke orangeri................og kan forestille mig duften fra
  alle dine skønne roser.
  Har jo lige været på besøg hos Claus Dalby i søndags.........................viser rigtig mange smukke billeder fra hans dejlige have.Du skal næsten se hans Kenzo bed.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Jette, ja terrassen er fantastisk og den kan kun blive bedre ;-). Jeg har set dit indlæg fra CDs have, det er godt nok nogle vidunderlige billeder du har taget. Der er megen inspiration at hente og hvor flot , at han åbner op for så mange. Jeg kan næsten se , at han er ved at skabe trend med Kenzo farverne. Men også dejligt med lidt spræl i.

   Slet
 2. Dejlige Austinroser!
  Jeg kan godt forstå I er glade for den nye terrasse. Og i denne sommer har der jo været usædvanligt mange, varme solskinstimer hvor det har været godt at sidde på en terrasse :-)
  Det vigtigste er at ens børn har det godt! Det kommer selvfølgelig i første række. Fortsat god bedring med jeres datter! Og god weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Nana, ja det har været helt vidunderligt selvom denne sommer har været præget af , at skulle til hospitalsbehandlig hver dag. Men det hjælper det med en have og skønne blomstrer. Tak for gode ønsker! God weekend.

   Slet
 3. Hvor er det en dejlig terrasse, og så med udsigt til orangeriet. Kan godt forstå at du glæder dig til at jule dernede. Så fine dine roser er.
  God bedring med datteren og rigtig god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette, jeg nyder det også hver morgen, at kunne stå op og kigge ud på alt det skønne. Og jeg må indrømme det er gemt en gammel julenisse i mig, jeg kan ikke lave være med at jule. Tak for gode ønsker og god weekend i lige måde.

   Slet
 4. Hej Tina!
  Kan godt forstå du nyder at kunne gå direkte ud på terrassen, den ser utrolig dejlig ud, kan forestille mig at haven bliver endda mere flittig besøgt. Og hvor er det en flot helhed i har fået lavet, og lækre "krukker".
  Rigtig god bedring med datteren, og god weekend.
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette, ja jeg kan heller ikke rigtig få armene ned mht den nye terrasse, funktionen er bare så vellykket. Jeg glæder mig til at udvikle den undervejs. Tak for gode ønsker og rigtig god weekend

   Slet
 5. Det ser dejligt ud, og skønne roser, men det er da ikke i orden at få en forkert rose, selvom den også er smuk. Judes blomster er bestemt værd at vente på.
  Håber det snart bliver bedre med jeres datter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Lisbeth, nej jeg ville nok ikke selv have anskaffet mig den men jeg fik også Jude omend meget lille og spinkel men den skal nok vokse godt! Tak for gode ønsker, vi håber også alt det vi kan! God weekend.

   Slet
 6. Hej Tina
  Hvor ser det godt ud med både terrasse og orangeri, glæder mig til at se dig jule igennem ;)
  God bedring me. datteren

  SvarSlet
 7. Tusinde tak Heidi ja det bliver i sandhed skønt at jule igennem! Tak for gode ønsker mht datteren. Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 8. Hej Tina, når jeg tænker på hvordan det så ud før, så er det jo blevet et helt fantastisk sted I har fået lavet og da jeg kan forstå at I har jeres udfordringer her i livet lige nu, ja så er det dejligt at kunne gå ud i sin have og få noget terapi og energi, så man har noget at give videre :-). Ønsker alt det bedste for jer, kh Margit

  SvarSlet
 9. Tusinde tak Margit, det er lettere at have udfordringer i en skøn have ingen tvivl om det . Tak for de gode ønsker! God søndag.

  SvarSlet
 10. Hej igen.Vil bare lige sige at du har vundet min give away.................se mit nye indlæg.
  God søndag aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Jette jeghar svaret på din blog.

   Slet