søndag den 14. september 2014

Små glæder, stor lykke...

Der er gået lidt tid siden sidste indlæg, den professionelle verden udenfor mit blomsterunivers har krævet lidt mere tid, udlandsrejser mm. Det fik mig til at tænke med endnu større glæde ( hvis det er muligt) på min have og dens indbyggere, de skønne planter.
På en tur rundt i haven, sprang glæden mig i møde, iform af selvsåede græskar fra sidste års Haloween udsmykning.


Måske i år det bliver et hjemme dyrket, som skal være lygtemand?


Dette lille grønne græskar gør bare en så glad. Det er så livsbekræftende, at pludselig er planten bare her efter dens mor sidste år blot stod på samme plads og rådnede. Et frø må have overlevet.

Lykke er også skærebedet. Den har sprudlet og blomstret så det er en lyst. Det kan af hjertet anbefales, at anlægge et sådant bed .


Her har min yngste plukket og sat noget af skærebedets mangfoldige  udvalg i vaser. Har man først startet dette blomsterparadis, kan man fortsætte med at tage frø og så til næste år. Så der er minimale udgifter forbundet med  
projektet. Der flytter dog nok lidt nye planter ind i skærehaven næste år.

Vi er ved at have styr på det grundlæggende i haven efter ombygningen. Så nu kan jeg begynde alt det hyggelige med at pynte den til og give den præg. 


Rosenbedet med Austin roserne er blevet skåret til og luget. Det gamle brændeskur er endelig revet ned og kørt væk så der i forlængelse af Austin roserne kan komme mistbænke fremstillet af husets oprindelige vinduer.
Disse skal blandet andet være nursery for små nye spirer indtil de kan plantes ud i skærebedet.


Dette skønne skærebed leverer også blomster til badeværelset, hvilken lykke med morgenfruer og solhat i Alto vasen....


samt løvemund og ærteblomster i den nye vase fra Royal Copehagen, som forstiller en hortensia. Dejlig fødselsdagsgave at få. Hvor er livet rigt med blomster!

God søndag.

15 kommentarer :

 1. Hej Tina.Dejligt at vende hjem til haven igen...............og sikke dejlige buketter din datter har lavet.
  Det kan være svært at nå det hele.,men lige nu er haverne rigtig smukke med efterårsfarverne.
  God ide med at genbruge de gamle vinduer fra jeres hus til mistbænke............har selv lige arvet et sæt vinduer fra en på vejen.
  God dag Knus Jette
  PS. har set at du har læst min mail......................og har sendt en igen.
  Mangler jo din adr. så jeg kan sende dig dine frø du har vundet.

  SvarSlet
 2. Hej Jette Mange tak for din kommentar. Ja haven er skøn med sine farver lige nu. Kan du skrive mig din e-mail adresse så jeg kan sende dig min adresse?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen.Du må jo have min mail adr,...................da du jo har læst den jeg sendte?
   Knus Jette

   Slet
  2. Hej Jette jeg har ikke fået mail fra dig, men beskeder på din blog. Jeg ville ikke skrive adressen der.

   Slet
  3. Hej Tina.Min mail er jetbob@mail.dk..................så håber snart at kunne sende dig dine frø
   Knus Jette

   Slet
 3. Jamen, jeg MÅ bare have et skærebed!

  Hvor er det fint at græskarret har sået sig selv. Den slags elsker jeg! Her kan vi ikke lade græskar ligge og rådne. Westier mener nemlig at rådne græskar er gode at spise - hvilket de ikke er: De giver rigtig dårlig hundemave (vi har eksperimenteret ...)
  God aften til dig og dine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana nej det er nok ogsåsidste gang vi gør det efter vi nu har fået lille Zeus. Men det er sjovt at prøve denne gang. Tak ulige måde og rigtig god uge!

   Slet
 4. Hej Tina!
  Hvor er det dejligt at kunne mærke den sprudlende blomster glæde, og den rigdom der følger med:-) dejlig overraskelse med græskaret.
  Skal også have skærhave sammen med køkkenhaven næste år, samler frø, og siger så kan der blive råd til at købe lidt nyt til.
  Skønt indlæg og dejlige billeder.
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette, det er en sand glæde med de blomster. Det bliver vidunderligt for dig med køkkenhave og skærehave! God fornøjelse med det!

   Slet
 5. Hej Tina! - hvor har du dog ret. Hvad ville livet være uden blomster. - De giver bare så meget glæde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Bente, ja de planter og blomster er til stor glæde og inspiration. Verden ville være fattig uden den!

   Slet
 6. Så flott med et slikt skjærebed! Jeg synes ofte det er kjedelig å ta blomster fra bedene, regelen er at det alltid må være minst fem blomster tilbake. Tror et slikt bed til skjæring ville være perfekt! Høsthilden fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anne-Kristin så koseligt at høre fra dig! Jeg synes det er en god regel du har med 5 blomster. ;-)

   Slet
 7. En virkelig dejlig livsbekræftende beretning om din glæde ved haven og blomster. Og kan man nu forstå at det ikke interesser alle ;-) og at det for manges vedkommende først er kommet ret sent i livet, inklusive mig selv. Det undre jeg mig sommetider over, da jeg ikke vil undvære det for noget i dag.
  Skærehaven er så absolut et plus, som man kan boltre sig ufortrødent i, og at du nyder det, mærker man :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde takfor kommentar Margit, jeg har altid interesseret mig for haven, men jeg tror dels, at vi får mere tid når vi bliver ældre og børnene bliver større. Eller også bliver man klogere og finder sand glæde i naturens vidunderlige verden. For mig gælder begge dele. :-)

   Slet