fredag den 26. september 2014

Point du Vue......lidt Royal har man vel lov at være......

 
Forleden da jeg slappede af med at surfe lidt på auktionshuset Lauritz, blev forelsket. Jeg så den mest vidunderlige pilaster af sandsten. Da prisen så ud til at blive rimelig bød jeg på den og vandt auktionen.


Den er mere end 200 år gammel, skulle have været en del af det andet Christianborgs slot, som blev opført mellem 1803 - 1828. Det blev til et slot i nyklassisistisk stil uden tårn. Der var ikke råd til det vilde efter Napoleonskrigene. Da det stod færdigt ønskede Frederik den 6 ikke at flytte ind. Han havde sikkert fundet sig alt for godt til rette på Amalienborg, hvor kongefamilien havde opholdt sig efter det første Christiansborg brændte.


Kun Frederik den 7 boede i perioder på slottet som den eneste royale person. Da demokratiet blev indført i 1849 fik rigsdagen lokaler her. Slottet brændte i 1884 og det tredje Christiansborg blev opført. Det er det vi kender idag.


Og nu står en del af historien i min have, det er da særligt!
Tænk om Frederik den 7 har set min nyerhvervelse, dengang den stod ved slottet? Sikke en tanke!  Jeg tænker hver gang jeg træder ind ad min havelåge og kigger ned på mit nye point de vue: Hvem har mon tidligere gået forbi den, set den eller hugget den ud? Tænk hvis den kunne tale.....sikke historier den kunne fortælle!

God weekend!

10 kommentarer :

 1. Hvor er den flot, den kan jeg godt forstå du ikke kunne stå for.

  SvarSlet
 2. Ja sikken historie den kunne fortælle, det kunne være sjovt, det sætter ihvertfald fantasien igang :-). Den er rigtig flot, godt den endte i din have og du fik dit point of vue :-). Håber at du fik den til en ok pris, når jeg kigger på sådan nogle, syntes jeg de er sindssygt dyre, men never mind, godt du er glad for den :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Margit, jeg elsker ting med en historie og denne er helt uovertruffen. Skal blot have fundet en potte der passer bedre. Jeg fik den til omkring 2.500 så nu er mine lomme penge brugt for det næste stykke tid.Men det gør ikke noget når jeg har den at se på.

   Slet
 3. Hej Tina.Tillykke med din flotte pilaster.................den kan jeg godt forstå at du faldt for
  Og med en ny krukke derpå................ja !! så bliver det bare rigtig flot.
  At den så også har en spændende historie gør den jo endnu mere interessant.
  Rigtig god weekend Knus Jette.
  Der er plantemarked i morgen i Lyngby.................hvor vi er en del bloggere der mødes.
  Måske har du tid? Og har du fået mine frø? de kan sås lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette ja tusinde tak , jeg har modtaget frøene i sidste uge. Det bliver spændende at så dem. Sår du dem direkte i haven eller i potter? Det kunne være så hyggeligt at mødes, jeg må lige se hvad resten af familien har af planer. Hvor er det henne i Lyngby? Tak for din dejlige kommentar.

   Slet
  2. Hej igen.Godt at du har modtaget mine frø..................og jeg sår den i potter...............som så kan plantes ud til foråret.Plantemarkedet er på Kornagervej i Lyngby. kl 10-12.Gå ind på Cuginaks blog...........hun skriver lidt om det.
   Der er parkering på en stor græsplæne ved markedet.
   Håber vi ses.Knus Jette

   Slet
  3. Tak for info Jette, jeg prøver at se om jeg ikke kan komme, lyder hyggeligt, tak for tippet!

   Slet
 4. Hvor er det spændende, at du har en del af vores historie stående i din have! Jeg kan godt forstå, du måtte eje den fine pilaster af sandsten. Rigtig god weekend!

  SvarSlet
 5. Tusinde tak Gitte, ja pilastren er rigtig fin og endnu bedre når den nu har en historie. God weekend i lige måde :-)

  SvarSlet