tirsdag den 17. juni 2014

Summertime Armchairgardening

Flere havemennesker/ bloggere har beskrevet det vidunderlige udtryk: Armchairgardening. Det at kunne  være udøvende havemenneske også om vinteren, ved at kigge havebøger og frøkataloger fra lænestolen, er kendt, men udtrykket var nyt for mig. Men hvor er det dog et skønt udtryk.

Nu er det gudskelov ikke ikke kun om vinteren, at man kan foretage Armchairgardening. Om sommeren skal jo også nogle pauser til ind imellem havearbejdet.
Her i kommunen har vi et vidunderligt bibliotek med et godt udvalg af havebøger. Jeg låner en del for at finde ud af hvilke jeg selv absolut må eje.


Her er nogle af dem jeg lånte. Vis mig dit drivhus af Claus Dalby var oplagt for at låne for at blive inspireret til lidt ekstra indretning i vores nye Orangeri, Tante Grønts have måtte jeg bare læse da jeg havde hørt så meget om den skønne tante. Det er en pragtful bog, vidunderlig skrevet med et glimt i øjet og med Claus Dalbys altid fantastiske billeder. Derudover er der rosen bøger mest i øjeblikket om Austin roser, da de skal præge bedene ved vores nyanlagte øst terasse.
Dog skal det lige bemærkes, at bogen Mit haveliv af Claus Dalby, heldigvis er min egen. Den har nemlig været lånt på biblioteket, men er nu købt hjem til mit eget bibliotek. Ved at købe den direkte hos Klematis kan man være så heldig at få en hilsen fra forfatteren. Det er jeg rigtig taknemmelig for.

Så forfatterne skal ikke bekymre sig om, at de sælger mindre grundet biblioteker, jeg tror det er en god markedsføring.


Jeg har lige lavet sommerens flasker af rosensaft. Men denne gang også rosen gele på anbefaling af Lisbeth fra Høneballehaven. Billedet ovenover viser de blomster jeg brugte. Det er en skøn symfoni af mine forskellige roser. Opskriften kan ses her i tidligere indlæg. Klik her
 
God aften
 


12 kommentarer :

 1. Hej Tina
  Hvor er det dejligt at du kan nyde roserne og bruge dem i forskellige sammenhænge. Jeg tror ikke at forfatterne har noget at klage over, de får jo bibliotekspenge, som er en fast indtægt ;-)
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh Ja det er skønt at kunne bruge roserne på forskellig vis så føler man, at rosen sæsonen forlænges. Bibliotekspenge er vel også fair, men hvad det giver i forhold til salg ved jeg ikke. Forhåbentlig worth while

   Slet
 2. Der fik du da lige sendt mig på biblioteket - det har jeg slet ikke tænkt på! Jeg plejer kun at gå efter skønlitteratur og lærerbiblioteket!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frede ja du kan godt kigge efter lidt faglitteratur også :-) og du er jo kun arm kræfterne som sætter begrænsning. Jeg plejer at invitere manden med .

   Slet
 3. Jeg tror, at du har ret i, at bibliotekernes udvalg stimulerer os læsere til at anskaffe vore egne bøger. Det er lidt lige som i de store boghandler i USA., Barnes & Noble fx. Når jeg besøger min datter derovre, tilbringer jeg lange aftener der i dybe lænestole opslugt af alverdens bøger og magasiner. Jeg spurgte engang en af de ansatte, om den frie adgang til hele udvalget ikke betød mindre omsætning, men hun forsikrede om, at det modsatte er tilfældet. Det tror jeg på, for jeg går jo aldrig selv tomhændet derfra.
  Happy Armchair Reading
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jytte Det var en god historie, og det er en god ide af boghandleren ligeledes åbner mulighed for dette. Det burde de også gøre herhjemme med kvm lejepris er nok for høj.

   Slet
  2. Hej igen Tina! Jeg har foreslået min lokale boghandler at sætte en magelig stol eller to op i hjørnet med have- og kogebøger, men han tror ikke på mig!

   Slet
  3. Øv det var en skam , at han ikke ville være med :-)

   Slet
 4. Lige som dig elsker jeg også armchairgardening, men kendte heller ikke ordet. En stak coffee table books - så kan det regne eller sne alt det, det vil.
  Uhm, rosengelé lyder helt vidunderligt!

  SvarSlet
 5. Tak Madame lige præcis! Rosen geleen blev faktisk rigtig god, gik fint med hvid fisk.

  SvarSlet
 6. Hej Tina
  Jeg har aldrig vovet mig ud i gele ... måske spørger jeg lidt dumt, men bruger du det til madlavning ?
  Det lyder godt....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne jeg har brugt det som tilbehør til lys fiskeret smagte ganske fortrinligt. Jeg har ligeledes tænkt mig at severe det til desserter, jeg laver nemlig også rosenis. Selve saften smager fantastisk med lidt danskvand og is terninger i.

   Slet