lørdag den 14. juni 2014

Den skønne rosentid part 2


I sidste indlæg fortalte jeg om mit store rosenbed og viste nogle af de første roser, som er sprunget ud.
Idag viser jeg nogle af de hvide/creme farvede roser som jeg har sat i samme bed.

Nedenstående er Mme. Hardy, en Damascena rose. Den er fra 1832, udviklet af Hardy som havde opsynet med kejserinde Josephine af Frankrigs rosenhave ved hendes bolig, slottet Malmaison. Det er en skøn hvid rose, som når fuldt udsprunget ret unikt viser et grønt "øje" i midten. Den dufter skønt med et strejf af citron. Den bliver op til 1,5 meter. Hos mig er den slank og opret, den breder sig ikke så meget. Hardy opkaldte den efter sin kone, en vidunderlig gestus.Boule de Neige ( snebold) er en vidunderlig Bourbon rose. Får de mest vidunderlige kridhvide blomster når de er helt udsprunget. Den har et smukt mørkegrønt løv og den er stærk. Den er nu blevet trampet ned to gange ved arbejdet med vores Orangeri. Men den har overlevet! Men der hvor jeg køber roser er det altså også god kvalitet. 
For et par år siden måtte jeg overgive mig til Austin, jeg havde ellers besluttet mig kun at have historiske roser. Men jeg må tilstå, at jeg har ændret den regel.
Når man ser nedenstående er det ikke svært at se hvorfor. Jeg har for et par år siden plantet en Austin rose i det historiske rosenbed. Den bliver vel også til en historisk rose på et tidspunkt. Det er Claire Austin. En aldeles yndig creme hvid rose. Hos mig er den spinkel i grene og løv men har det mest vidunderlige yndige rosenhoved.


Jeg har også plantet nye roser som jeg nævnte i sidste indslag. Jeg er igang med at dekorerer morgen terassen foran Orangeriet. Der skal naturligvis på en sådan terasse være gule og orange roser. Vi mangler stadig at få fjernet et brændeskur hvor der også skal være roser, men det var rum til at lave et par bede ned mod Orangeriet . Jeg har købt 4 Austin roser som får følgeskab af Alchymisten. Jeg har købt dem hos Rosenposten Knud Pedersen. Det er bare så god kvalitet. Ved to af de roser jeg havde bestil sendte de 2 stk måske fordi de var spinkle. Hvilken god service!
Jeg har købt Golden Celebration, Jude the Obsure, Crown Princess Margareta og Pat Austin. Emma Hamilton var desværre udsolgt, hende ville jeg ellers gerne have haft.
Stor var min glæde da jeg fik en Pat Austin i blomst. Her kan I se den.


Den er da skøn?

Det er nu igen tid til at fremstille rosensaft, så min yngste har plukket lidt af hvert til saften. Min ældstes datters kæreste er i konditorlære så jeg hat tænkt at stille ham en udfordring. Bag den mest vidunderlige rosenkage!
Fortsat god weekend!
.

14 kommentarer :

 1. Sikke nogle skønne roser. Jeg er virkelig et fjols til det med navne, men det burde jeg vist interessere mig lidt for.-.. De er super flotte de hvide du har... Dem kunne jeg godt falde for..
  Jeg har også købt roser samme sted - fin service

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne Tusinde tak, jeg bliver også lidt forført af navnene, selvom det er tosset.

   Slet
 2. Hej Tina
  Jeg har også mme Hardy, den fylder nu ret meget hos mig.
  Dejlige roser, du har købt, jeg har de fleste af dem, men det har du nok bemærket. Inden længe springer Jude the Obscure ud, den er bare vidunderlig i tørvejr, og det lader det til, at det bliver ved med at være.
  Clair Austin har jeg også anskaffet mig i år, jeg har en anden god rosenpusher.
  Du skulle prøve at lave rosengelé, det er bare så lækkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth tak ja jeg tror også det nye rosenbed bliver fint. Jeg glæder mig til at se Jude, spændt på om jeg mon ser blomst i år. Jeg tror jeg vil tag imod dit råd og lave noget rosen gele. Hvad spiser I det til?

   Slet
 3. Sikke mange skønne roser du har - jeg har det som Susanne, det med navne er jeg ikke god til, men jeg er fascineret af, når I andre fortæller og viser om det ene skønne eksemplar efter det andet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Hej Frede tusinde tak, ja det er godt med lidt guf for øjet og rosen er i den forbindelse en superb fotomodel.

   Slet
 4. En rosenkage lyder helt vidunderligt, Tina, og hvor har du mange dejlige roser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame ja det bliver spændende at se hvad han kan finde på og tak ja jeg elsker også mine roser!

   Slet
 5. HejTina.Hvor har du mange smukke roser...........er først ved at have succes med dem i år.
  Og er da spændt på at se dit rosenbed ved dit nye orangeri.
  Spændende med en rosenkage
  Pat Austin rosen er bare vidunderlig..........sikke en form og farve.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
 6. Hej Jette mange tak og hvor skønt de også lykkedes hos dig. Jeg er også bare så spændt på at se Austin roserne gå igang. Lige nu er der ikke meget at se andet end Pat Austin.

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Hej Tina
  Sikke mange dejlige roser. De strutter af sundhed. Jeg ønsker, at jeg havde plads til flere, men det bliver nok ikke til mere end en til to nye roser i år.
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Laleh Beklager så meget, at jeg først. Har fanget din kommentar nu. Jeg har siden indlægget puttet lidt flere roser i haven. Kan bare ikke lade være. Kh Tina

   Slet