søndag den 13. november 2016

En vidunderlig weekend

Det har været det mest perfekte vejr for havenørkleri i  denne og sidste weekend. Jeg havde planlagt, at skulle have alle Dahlia op sidste weekend. Det blev heldigvis udført, alle knolde er renset og pakket i avispakker og placeret i frøkasser. Frøkasserne bliver opbevaret i vores kældernedgang. Så håber jeg på, atknoldene er saftige og fulde af kraft til foråret. 


Da missionen med opgravning og pakning var fuldført, tænkte jeg lidt, hvorfor har jeg dog købt så mange knolde. Men det er der en speciel grund til. De Dahlia har bare været fantastiske, blomstret i et væk og leveret til utallige buketter. 


Så jeg glæder mig til at se alle disse skønheder igen. 


I denne weekend var det det fineste vejr til at forberede julehaven. Jeg kan ikke prale med at have haft sne, men der lå en smuk rimfrost til morgen. 
Jeg synes, at nu det ikke kan være sommer, så er et drys rimfrost en smuk erstatning. Citrusfrugterne er sikkert inde bag orangeriet ruder. 


Rosen Burgundy Ice kæmper alt hvad den kan med stædigt at blomstre. Fuglene har svært ved at tage deres bad, jeg prøver hele tiden at skifte isen ud med badevand.
 

Lidt sol blev det også til 


Gudinden Isis står uberørt af kulden ved søen. Guldfiskene er gået i hi på bunden af søen da isen er begyndt at æde sig stille og roligt ind på vandet. Jeg har lagt et stykke flamingo plade for at holde isfrit på et lille stykke af vandoverfladen. 
 

Idag startede de første indledende julepynterier i haven. Der skal startes i god tid da jeg næste uge holder åben julehave for tredie år i træk. Så må man sige, at det er en slags tradition nu. 


Her er det en af de skønne krukker som jeg sælger fra firmaet Haddonstone. Den er pyntet til jul med pyntegræskar, som har fået sølvspray, kogler, efeu oget lystræ. Man kan læse mere om Haddonstones produkter på min hjemmeside : www.havenskunst.dk 

Håber også, at I har haft en dejlig weekend

9 kommentarer :

 1. Det ser fint ud Tina, håber du får nogle besøgende i din julehave i næste uge, du har jo så meget fint. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil bevare dahlia knoldene, det er flotte blomster, du har haft.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Tusinde tak. Ja jeg håber på lidt godt vejr søndag samt lidt besøgende. Jeg har jo forrygende travlt når jeg kommer hjem fra job meget skal nås inden søndag. Men derefter har jeg lovet mig selv at gå mere på bloggen. Jeg savner det, men savner også flere timer i døgnet. Knus Tina

   Slet
  2. Og ja jeg er glad for at jeg nåede at tage knoldene op, pyha :-)

   Slet
 2. Godaften Tina.Skøny at du også har fået alle dine knolde op.Jeg viser også mine som står i min udestue.Ligger bobleplast over og håber de klarer sig.
  Men dejligt ser der ud i din have med lidt rimfrost.
  Her er alle mine roser slut for i år.Men godt med lidt mildere vejr i næste uge så jeg kan få de sidste løg i jorden.
  Og håber din julestue får mange besøgende.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Super at du også nåede at få dine knolde op. Håber du har fået lagt lidt løg i haven. Jeg kom også til at købe flere nu der var halv pris så dem skal jeg også have sat. ;-). Rimfrosten så køn ud nu er det vådt og sjappet i haven. Jeg håber også der kommer lidt besøgende på søndag. Knus Tina

   Slet
 3. Skønne billeder fra din have med rimfrost og julerier - det ser rigtig godt ud :) Jeg skal altså have flere dahliaer i min have næste år, og denne gang kommer de i bedene - bliver helt inspireret af at se din dejlige blomsterbuket. Rigtig god julehave næste weekend!
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda Tusinde tak, ja lidt rimfrost kan gøre underværker ;-) mange af Dahlia bliver så glade for at sprede fødderne, så hvis man kan holde sneglene væk, kvitterer de med storartet vækst og lutter blomster. Tak for gode ønsker. Knus Tina

   Slet
 4. Der ser nu bare hyggeligt ud. Man blir helt i julehumør. Håber jeg kan se din have en anden gang, du har godt nok kælet for detaljerne. Det står bare superflot Tina. :)
  Håber du får tid til at nyde det lidt ind imellem også. Dejligt at møde dig og din søde datter i Bella Centeret. Rigtig god weekend - og haveknus herfra.

  ps. Skal dahlia ikke tørre først? Ellers rådner de. Jeg har bare taget mine ind og de ligger ude til tørre. Har ikke den allerstørste erfaring med knolde. :-O

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eva tusinde tak for din hilsen og dine søde ord, jeg er lidt bagud med flere ting, så havde alt for sent set din søde besked. Jeg var bare også så glad for at mødedig i Bella . Det var så hyggeligt! Jeg håber, at vi kan mødes i haven i det nye år, Det ville være så hyggeligt.
   Det kan være at du har ret mht. knoldene men jeg håber at det går. Det ligger udenfor hvor der er luft men ikke for koldt. Knus Tina

   Slet