tirsdag den 8. april 2014

Blå velkomst på den anden side af hækken...

For at gøre det smukt ude ved hækken og forhindre jordstykket blive brugt som hunde og kattetoilet har jeg plantet blå perlehyacinter. Det hjælper noget men det kan også være, at bare det, at det ser fint ud gør , at der bliver griset mindre.Men uanset,  smukt ser det ud på denne tid. Hvor jeg ikke har været heldig indenom hækken med perlehyacinter, gror de fortrinligt herude foran hækken. Jeg tror, at det skyldes, at der er en del grus iblandet i jorden. Så der skal nok iblandes lidt grus fremover når der plantes perlehyacinter i haven. Hvad er jeres erfaring?


Så er stjernemagnolie sprunget ud.


Og udsigten fra køkkenet er blevet endnu bedre....


Nu er garagen revet ned, tilbage er flere tusinde mursten der skal renses. Det viste sig, at den inderste mur ( der var dobbelt muret vægge) var der muret med gule mursten. De ser så fine ud med lidt rødt på. Jeg tænker, at vi kunne lægge en kant af disse gule sten i gulvet i Orangeriet.

Med ønsket om en fortsat god uge.

14 kommentarer :

 1. Godt med genbrug selvom det er et stort arbejde at rense stenene. Jeg har ingen problemer med perlehyacinterne, de gror bare, hvor jeg planter dem. Min stjernemagnolie blomstrer ikke endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det bliver et super genbrug, og kostbare om man skulle købe det. Har set i genbrugsbutikker, at de rask væk tager 4 DKK pr. Sten! Jeg tror I har tryllejord i Høneballehaven, for alt ser flot ud hos dig eller også dine grønne hænder!

   Slet
 2. Hej Tina. Det ser fint ud med udsigten - tillykke med stenene når arbejdet skal gøres det kræver muller..... men der er jo penge i det. Det vidner bare om at i på sjælland har lidt bedre vejr angående blomsternes udvikling, her står de stadig i knop....blå indgang er altid flot....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe ja der forstår stadig lidt af et arbejde med de sten, man bliver godt nok øm i fingrene :-). Vi har ellers været bagud med alt andet her på Amager af blomstring. Så dejligt vi også er kommet med. Ja jeg synes nu også de blå byder flot velkommen.

   Slet
 3. Uh, så fin en stjerneblomst du allerede har fået! Købte en sidste måned og glæder mig til udspring. Fin ide med perler langs hækken. Der fik du en overraskelse med de gule sten men det bliver jo bare et flottere mønster du får, er jeg sikker på :)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose ja stjernemagnolien er rigtig fin lige nu og der er begyndt at fylde. Den er efterhånden 16 år, den vokser langsomt. Jeg nyder perlerne hver dag jeg kommer hjem. Ja det bliver spændende hvad vi kan finde ud af med de gule sten.

   Slet
 4. Hej Tina.Ja!!! nu er der det store arbejde med at rense alle de dejlige sten............men det bliver superflot som gulv i jeres orangeri.Og god ide med de smukke blå perlehyacinter langs hækken.
  Går også og venter på at min dejlige Susan springer ud med sin første blomst...........den er lige på vej.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette ja nu skal det bare derudad med stenene, perlehyacinterne ser så flotte ud. Håber snart Susan vil glæde dig med sit udspring.

   Slet
 5. Det bliver så spændende at dit orangeri, når det er færdigt! - Perlehyacinter har jeg rigtig mange af. De er smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente tak ja nu kan jeg snart ikke vente mere..

   Slet
 6. Så fint med rækken af perlehyacinter og sikke en skøn stjernemagnolie, du har! Det er imponerende, at den blomstrer allerede.

  SvarSlet
 7. Tak Madame, Perle hyacinterne ser mere og mere fine ud for hver dag. Stjernemagnolien er ofte lidt tidligere en min anden Soulangiana.

  SvarSlet
 8. Hej Tina....
  Kan høre, at det er lidt forskelligt om perlehyacinterne vil gro eller ej.... Hos mig vælter de op, og bliver hurtigt til mere... Så jeg tænkte, at sådan var det hos alle.... For flotte er de.... Jeg elsker perlehyacinter...'
  Jeg har kun en almindelig magnolie - den blomster ikke endnu... Men ofte er det også lidt senere herude på landet - hvor det blæser lidt !!! :)
  Det bliver mega spændende at se dit orangeri.....
  God aften til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, ja jeg tror , at jeg er den eneste hvor perlehyacinterne ikke rigtig vil gro, måske fordi vi har meget ler i jorden. Min alm magnolie er også kun lige på trapperne. Jeg er også rigtig spændt på hvorledes Orangeriet vil tage sig ud...

   Slet