fredag den 19. maj 2017

Kender i Geum?

Jeg må tilstå, at det var lidt af en tilfældighed, at jeg stødte på Geum eller nellikerod som vi kalder dem på dansk. 
Jeg faldt over dem i Billigblomst i Århus for et par år siden. Der stod en hel bakke med de mest vidunderlige orange hoveder. De lyste så meget op, at man ikke kunne andet end blive glad. Navnet er Cooky. 


Slægten Nellikerod (Geum) er udbredt i Europa, Nordasien og Nord- og Sydamerika. Det er stauder med rosetstillede grundblade. Blomsterne bæres endestillet på bladbærende stængler. Den gør sig rigtig godt med dens form og farver blandt tulipaner og roser. Den starter med at blomstre i maj og fortsætter ganske længe. 

Den her er en skøn dobbelt blomstret. Den hedder Geum Mai Tai og kom til straks efter de orange var købt. Den har en skøn rosa laks farve. 


Den danner en yndig busk med masser af nikkende hoveder. Den er også god som fyld i buketter. Geum Rivale eller eng nellikerod er en skøn plante der ikke er sjælden i fugtige områder i Danmark. En vidunderlig gul Georgenberg variant. De er bare så fine, små og yndige, at man ikke kan lade være med at holde af dem. 
Jeg slutter lige af med et billede af den skønne CookyDer er et par stykker der ikke er sprunget ud endnu, dem må i have tilgode. Jeg ønsker jer en rigtig dejlig weekend med masser af varme. 

11 kommentarer :

 1. Hej Tina
  Jeg har også forskellige geum, den sidste nye købte jeg hos Rita for 14 dage siden, den har gult løv og orange blomst, meget flot.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Tak for din kommentar, den variant lyder spændende, glæder mig til at se den. Har jo også set at du har en Maj Tai, er det ikke korrekt? God weekend. Knus Tina

   Slet
  2. Jo det er rigtigt, jeg har også Mai Tai.
   Knus

   Slet
 2. Jo du kan tro jeg kender Geum for jeg samler jo på dem. De er bare skønne og kan bruges mange steder i haven. Jeg arbejder på en liste over alle dem jeg har...regner med den er færdig om et par dage. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita Ja det tænkte jeg nok, at du gjorde med alle de fuldstændige mange vidunderlige planter. Håber jeg en dag kan komme forbi dig, måske du har en Geum til salg. Håber, at det går godt hos dig. Knus Tina

   Slet
 3. Kære Tina.
  Tak for nogle dejlige billeder af den skønne Geum. Jeg kunne godt tænke mig at se et oversigtsbillede af din have Tina, for at se hvor meget det er kommet til at fylde, alt det du plantede sidste år.
  Jeg ønsker dig og din mand en dejlig weekend.
  Kærlige tanker fra Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane Selvtak og tusinde tak. Jeg får lige taget nogle oversigts billeder. Det er ved at gro godt til i Tante Grøn bedet. Dejlig weekend til dig og John. Knus og kram Tina

   Slet
 4. Kære Tina. Det er faktisk først for nylig at jeg har fået kendskab til denne blomst og da Rita den anden dag viste en del billeder af forskellige slags, blev jeg helt solgt. Den er jeg nødt til at få nogle eksemplarer af på et tidspunkt. Udover dens skønhed har den også den gode egenskab, at den blomstrer tidligt, jeg mangler nemlig noget tidligt blomstrende i mine bede. God weekend til dig og dine. Knus Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mette Tusinde tak for kommentar, jeg må da fluks ind og se Ritas indlæg. Der er helt sikkert plads til flere Geums herhjemme. Du vil blive glade for dem. Man kan ikke andet med deres tidlige blomstring. God weekend til dig og familien. Knus Tina

   Slet
 5. Geum, eller nellikerod som jeg kalder dem, er skønne planter som jeg holder meget af. Jeg har 4 forskellige , men der kan meget vel snige sig flere ind i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vivi Tusinde tak for kommentar. Skønt at høre, at du også har glæde af de skønne planter. Håber I nyder livet i jeres glaspalads. God weekend.Knus Tina

   Slet