lørdag den 5. marts 2016

Så er der pyntet op til påske

Påsken er jo lige om hjørnet, skønt den ligger tidligt i år, skal der stadig pyntes op i haven. Jeg håber, at vejret går mod bedre tider. For jeg er gået helt amok i Stedmoderblomster og hornvioler .
 

Før i tiden var min ø: Amager, Københavns køkken og blomsterhave. Herfra tog bønderne ind til Københavns torve for at sælge deres varer. Men udviklingen har gjort, at det ene gartneri efter det andet er lukket og nedlagt.


Men et sted kæmper videre. Det ligger i Dragør: Gartneriet Raagaarden. Her kan man i øjeblikket købe stedmoder og hornvioler i lange baner og til meget rimelige penge.


Det gjorde, at jeg gik helt amok. Det blev til 60 potter med de skønne planter i alskens farver. Det er virkelig svært at begrænse sig når man ser det store drivhus fyldt med blomsterborde i lange baner. 


Jeg fik også brugt lidt halm jeg havde fra kaninerne til at fremstille kyllinger og æg. Jeg kan godt lide at bruge mine forskellige rester til noget kreativt håndværk.
 

Det er skønt at få alle de farver ind i haven igen. 
 

Hat I fået plantet stedmoder og hornvioler?
Rigtig god søndag, min bliver god for jeg skal besøg havemennesker i morgen. Det glæder jeg mig meget til!

30 kommentarer :

  1. Kære Tina. Hvor har du bare pyntet fint, det ser super godt ud :-). Jeg har ikke nået at købe nogle endnu, men satser på at gøre det snart. Rigtig god fornøjelse i morgen, min søndag kommer til at stå på forberedelse til undervisning mandag. Kh Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Mette Tusinde tak, jeg har været lidt tidligt ude men har været ude for før, at de var udsolgt. Der kommer jo som regel kun een gang i butikkerne af de skønne planter. Men jeg er nok blevet skæmt af min oplevelse. Kan absolut ikke gå mit forår i møde uden de skønne blomster.
      God dag med forberedelse, håber at der også bliver lidt tid til hygge. Knus Tina

      Slet
  2. Kære Tina, hornvioler er uovertrufne og står øverst på min ønskeliste, især fordi de pludselig er borte fra markedet, men så absolut fordi de er så taknemmelige hele foråret og sommeren, de findes i de skønneste farver og er de nemmeste planter at passe. Så jeg kan godt forstå at du gik amok, det gør jeg også i næste uge :-). De liver op og minder os om alt det der venter forude, dejligt :-), kh Margit

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Margit Ja hurra for dem, så stærke og livsglade! Selv gartneren syntes de måske holdt lidt for længe ;-) men han har jo også sommer blomster han gerne vil sælge. God amok uge næste uge, er sikker på, at du får lavet noget smukt med dine indkøb. ;-)Det glæder jeg mig til at se. Rigtig god søndag. Knus Tina

      Slet
  3. Det ser rigtig fint ud :)
    Jeg er ikke så begejstret for stedmoderblomster mere, til gengæld er jeg helt skudt i hornvioler på denne årstid. Jeg har også købt tre bakker, men har stadig ikke fået plantet dem ud.
    Min søndag kommer formentlig til at gå med at få efterset mine dahliaer og sætte nogle af dem til forspiring, dem jeg vil prøve at lave stiklinge af.
    Hav en dejlig søndag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Esther Tusinde tak . Stedmoderen er også noget stor og anmasende, men jeg kan bare ikke stå for alle de glade farver. Jeg synes jeg har været mere hungrende i år end nogensinde efter farver. God fornøjelse med Dahlia arbejdet, det er så hyggeligt. Man kan stå og drømme om alle de fine blomster der er i vente. Knus Tina

      Slet
  4. Hvor ser det dejligt ud med alle dine hornvioler og stedmoder.
    Jeg har ikke fået købt endnu, går og venter på, at de bakker med 10 små planter i hver kommer i butikkerne i stort antal. Jeg plejer at købe de små planter, fordi jeg skal bruge rigtig mange, så bliver nødt til at tænke økonomi med ind over. Der er jo meget andet, der også skal købes til haven hen over sæsonen, og jo billigere jeg kan få varerne, jo flere ting/planter kan jeg få :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Vivi Tusinde tak. De vokser sig jo også hurtigt ud dem i 10 plante bakkerne. Dem har jeg også købt tidligere år. Men dem havde gartneriet her ikke. Men enkel potterne var så billige, der bliver jo sprunget et led over ved at købe dem direkte hos producenten. Helt enig det er om at få så meget som muligt for have pengene. PS Jeg begyndte at fylde vand i bassinet igår . Men mere om det senere. God søndag knus Tina

      Slet
  5. Kære Tina. Åh jo der er plantet hornvioler og stedmoderblomster i krukker her hos mig. Jeg holder af begge slags, men jeg bruger rigtig mange af hornviolerne for de er så sæde og holder rigtig længe. Så jeg ville også kunne risikere at gå amok, men hvornår kan jeg ikke det, hvis jeg kom i et drivhus med en masse hornvioler.
    Det ser rigtig fint ud, og det er da lidt trist at gartnerierne ophører på øen, som du kalder Amager, så er det godt at der er stadig en der holder skansen.
    Du må have et rigtig godt besøg i haven.

    Iøvrigt synes jeg at den kurv du viser først - en form for zink kurv tænker jer, er utrolig flot.
    Kh.
    Kirsten

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Kirsten Tusinde tak ja jeg kan sandelig ikke tåle at komme ind i et sådant gartneri. Ved dårligt hvor jeg skulle ende og begynde. Dejligt at du også har pyntet dine krukker. Ja dejligt der er en der holder stand. Men tror at det er hårdt han klagede lidt over varmeregningen i drivhusene.
      Det er en zink kurv men den tidligere ejer har malet lidt på den, håber det skaller af. Fik den billigt forleden da jeg hentede sten til søen. Et ungt par havde købt en grund med ombygget sommerhus, alt skulle fjernes og ryddes, da de skulle bygge nyt. Der stod zink baljen. ;-) hav en vidunderlig søndag. Knus Tina

      Slet
  6. Hej Tina
    Jo der er plantet hornvioler i krukken fra dig. Jeg har ikke købt så mange, jeg har det som Vivi, så billigt så muligt, så man kan få noget mere for pengene :)
    Kram

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Lisbeth Åh det ser sikkert dejligt ud i krukken :-). Jeg gik også kun amok da de simpelthen var så billige. Rigtig dejlig søndag. Knus Tina

      Slet
  7. Godmorgen Tina.Du kan tro jeg også lige har fråset i de små fine hornvioler.Vi fik et nyt plantecenter i går ..........så det blev til tre kasser med 18 stk. i hver til bare 50 kr. pr. kasse.Nu står de og venter på at jeg får plantet dem ud i krukker.Lyder hyggeligt med havebesøg Rigtig god dag Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Godmorgen Jette Ej hvor dejligt. Er det Plantorama i Vallensbæk? Så at de skulle åbne. Det var da også et mega tilbud ;-) glæder mig til at se dem i krukkerne. Rigtig dejlig søndag til dig. Knus Tina

      Slet
    2. Hej igen.Nej det var Grønne hjem i Ballerup der åbnede i går.
      Og der var rigtig mage gode tilbud..........viser en flot stor buskbomkugle, jeg købte til bare 100 kr. senere på dagen.
      Knus Jette

      Slet
    3. Åh det lyder godt Jette, buksbom kugler kan man ikke få for mange af ;-) knus Tina

      Slet
  8. Hej. Hold da op 60 potter jeg skal love for at du er gået amok. Jeg elsker også hornvooler og vil gerne gøre dine flotte sammenplantninger efter, for det ser bare rigtig godt ud. Jeg håber jeg kan finde dem til rimeæige penge. Rigtig god fonøjelse med havegæsterne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Birgitte Jeg kunne slet ikke lade være. Tusinde tak jeg har nu bare stoppet planterne ned rundt omkring i potterne. Jeg lavede to specielle zinkbaljer med dem og andre forårsblomster samt halmfugle. De var til gave til dem jeg besøgte idag på lynvisit idag. Har I steder hvor de plejer at få gode tilbud? Knus Tina

      Slet
  9. Hornvioler er så smukke kan godt forstå du amok er gået...og så er du god til det Tina..
    Kram fra mig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Grethe Tusinde tak. Og så får man vupti foråret ind i haven. Knus Tina

      Slet
  10. hej Tina, hvor ser det fint ud med dine hornvioler - dem kan man ikke andet end blive helt forelsket i. Og sikke da et udvalg der hos gartneriet :)
    Vi glæder os vist alle til lidt lunere vejr og solskin igen.
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak søde Ulla, ja jeg er helt som nyforelsket med alle de planter der er flyttet ind ;-) Det var svært ikke at køre tilbage efter traileren og også fylde den op med varer fra gartneriet :-). Lad os stemme for varme og forårs nu. knus Tina

      Slet
  11. Kære Tina.
    Hvor er du fantastisk dygtig til at få tingene til at ligne en million. Dine halmfugle er meget fine og dine hornvioler har præcis den måneskinsgule farve som man aldrig kan købe, de er altid mørkeblå og erantisgule. Men jeg har et stort CD fad med krokus, de også forår.
    Kærlig hilsen Eliane

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Eliane Tusinde tak for dine søde ord. Jeg rendte også rundt som en toppet høne i hele drivhuset for jeg så lige en blomst i den ende og den anden ende, blev næsten helt rundtosset. Uh, jeg gad godt se din Dalby skål med krokus, helt sikkert smukt ! Hils John knus Tina

      Slet
    2. Åh Tina, det er bare et terrakotta-fad, ikke et Old English skål. Hvis jeg ejede en, ville jeg ikke nænne at sætte den ude i gården.
      Jeg har ikke lært at lægge billeder på instagram, men mit barnebarn kommer næste weekend og hendes kæreste arbejder ved TDC som vejleder, så han må kunne lære mig det. Skal nok skrive til dig, når det sker.
      Kærlig hilsen Eliane.

      Slet
    3. Nåh jeg tog fejl , jeg forstår godt, at du ikke ville sætte det ud, mine kommet kun ud til fotografering. Jeg glæder ,ig også til at se dig på Instagram . Hils knus og kram Tina

      Slet
  12. Dejlige billeder af skønne blomster.
    Kan godt forstå at du måtte købe nogle, for sådan et syn i drivhuset er da ikke til at stå for.
    Jeg selv fik et par stedmoderblomster i gave forleden, da vi havde gæster. Resten jeg skal have kommer lige pludselig med hjem i indkøbskurven en dag.
    God aften til dig.
    Klem Lonni

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak søde, ja svært ikke at gå helt amok. Dejligt, at du også har startet sæsonen og pas på når du er ude og handle for de er så frække . De står på spring efter at hoppe op i din kurv. ;-) knus Tina

      Slet
  13. Jeg elsker også stedmoderblomster, og jeg forstår så godt, at du gik helt amok :-) - Smukke fotos, du har taget :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak Bente, man kan bare ikke andet end gå amok i et sådant drivhus ;-) god weekend

      Slet