lørdag den 4. oktober 2014

Oktober i sol


Idag har det været en fantastisk dag , vejrmæssigt. Luften var klar og frisk mens solen skinnede. Det var det perfekte plantevejr. Jeg havde i sommers bestilt 4 roser mere til haven. 3 Austin roser samt Maria Leonida, en underskøn rose fra 1829. Den får de skønneste hvide roser.
De nyplantede roser er ikke så spændende lige har når de er plantet så istedet viser jeg lidt stemningsbilleder fra haven idag. Sollyset var så smukt her til eftermiddag.
De 3 Austin roser er Lady Emma Hamilton og the Pilgrim som er plantet i bedet ved øst terassen og som noget nyt havde jeg bestilt en opstammet rose variant: Queen of Sweden. 

Jeg glæder mig til at kronen folder sig ud med de smukkeste lyserøde roser. Det er nok ikke den sidste opstammet rose jeg køber. Tænk at kunne have roser svævende over de andre blomster i bedet.

Der er også lagt tulipan løg og narciss løg i lange baner. Det har dog været lidt vanskeligt at få løgene i jorden, grundet vores nye familien medlem, der gerne vil hjælpe.Problemet er bare, at Zeus graverl løgene op igen......
Le Vesuve blomster smukt og flittigt i øjeblikket.Fortsat god weekend.


14 kommentarer :

 1. Ja tak det kender jeg godt, Schippo graver også løgene op igen, men heldigvis er den allerede stoppet med den juleleg. Fine roser du har købt og plantet i dag.
  Ja efteråret er en smuk tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth, dejligt din lille hvalp er stoppet med det pjat. Ja mon ikke du har alle de roser jeg har plantet? :-)

   Slet
 2. Sikken stemning i dit orangeri, det ser indbydende ud.
  Dejlige roser, og en opstammet Queen of Sweden, den glæder jeg mig til at se i blomst. Den skal nok lige vinterdækkes lidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla, vi er også bare blevet så glade for orangeriet. Tak for tippet med vinter dækning det viljeghuske, ville være ærgeligt om det gik ud.

   Slet
 3. Jamen, hundehvalpe ER meget hjælpsomme. Vores Olga hjalp også utroligt meget det første år vi havde hende. Hun hjælper (heldigvis) knapt så meget mere ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana ja Zeus er helt utrolig hjælpsom. Han er også glad for Austin roser, han napper hovederne af.Jeg glæder mig til han bliver lidt mindre hjælpsom.

   Slet
 4. Hvor ser dit nye orangeri hyggeligt ud :-) - Roser kan vi ikke undvære. Spændende hvordan de bliver, når de kommer i blomst! - God søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente ja jeg glæder mig allerede til næste forår og sommer. Så skal der blomstres :-)

   Slet
 5. Det ser hyggeligt og efterårsagtigt ud i din have :-)
  Sikke dog en lille bandit, der sådan graver løgene op igen, men sød ser den ud jeres lille Zeus :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi, ja han er 5 kg ballade, men han har et godt sind. Han skal nok blive en god hund.

   Slet
 6. Godaften Tina.Skønne stemningsbilleder fra din dejlige have og orangeri.Er spændt på at se når din opstammede Queen of Sweden blomster.................har selv en almindelig.Og dejligt at du har fået lagt en masse øg.............selvom din søde hund elsker at grave dem op igen.
  Jeg har nydt den dejlige dag med et besøg på Gisselfeld-Paradehuset og tilsidst hos Isabella..............skøn dag God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, ja det er skønt med lidt investering i forår og sommer. Jeg kunne også godt tænke mig at komme til Gisselfeld. Jeg mødte faktisk Stig derfra, da jeg hentede mig lysekrone til Orangeriet hos transportfirmaet, der havde fragtet den hjem.

   Slet
 7. Hvor ser dit orangeri dog skønt ud med lys i om aftenen :-). Dejlig kombination tulipanløg og ny hund, skønne begge dele, ha ha håber at de må forliges begge parter ;-), kh Margit

  SvarSlet
 8. Hej Margit Mange tak, ja lyset i orangeriet emblemet udvidet. Manden har nu installeret led lys veddannelserne. For det ikke skal være løgn er det fjern betjening til. Jeg grinte lidt men det er nu ikke så tosset. Ja jeg håber Zeus mister interessen for have arbejdet. ;-)

  SvarSlet