lørdag den 11. oktober 2014

Roser og Orangeri


Efteråret er her. Det mærkes i luften og ses på farverne i haven. Dagens buket er derfor bundet med røde efterårsfarver. Idag var der New Dawn, Vesuve og Claire Austin roser som blev bundet med Solhat Cherry Brandy og rødbladet grene.


Jeg kan godt lide kombinationen af de lyse og bordeaux farver. Derfor skulle den naturligvis i den smukke bordeaux nøglehulsvase fra Anne Flohr.
Ellers står den på soignering af mit historiske rose bed og gøre potterne efterårsklare. Der er en del blandt andet min fars skærmliljer. De skal ind og overvintre i Orangeriet. Jeg gør som jeg gjorde sidste år, putter den i en stor pose, som fyldes op med halm. 

Mandarintræet er flyttet ind. Der er godt med frugter og blomster på. Måske kan jeg nå at få mandariner til jul ;-).


Sommeren har været god ved krydderurterne. Her er det rød skovsyre, der har udviklet sig fra en lille potte til at fylde en hel kumme.


Jeg ved , at jeg har vist den en del gange før, men den er og har været så pragtfuld hele sommeren. Engletrompet dufter så skønt, især om aftenen, med den skønneste citrusfrugt. Den har desuden haft et væld af blomster. Kan kun anbefale denne vidunderlige plante.Og så er lysekronen sat til så kan der hygges derude om aftenen. Med ønsket om en god søndag til alle.

10 kommentarer :

 1. Smukke fotos - og dit orangeri er bare så flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Bente, det bliver også flittigt benyttet ;-)

   Slet
 2. Det var godt nok en smuk buket. Ja, der ser rigtigt hyggeligt ud i dit orangeri, hvilken glæde det må være at have det lige nu på denne årstid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Ulla, lige i øjeblikket er det skønt med Oangeriet, vi har spist frokost hver dag i weekenden , så skønt!

   Slet
 3. Hej Tina
  Flot buket og flot lysekrone. Ideen med halm om skærmlinien er ny for mig, men hvis det virker, er det fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Lisbeth, måske det ikke er nødvendigt med halm, men jeg har gjort da min far havde dem indendørs ( godt nok koldt).

   Slet
 4. Hej Tina.Rigtig smuk buket du viser...................og hvor ser der dejligt ud i dit orangeri.
  Flot engletrompet..............sådan en har jeg aldrig haft.
  Men mine tre agapantus står da bare i drivhuset om vinteren i deres potter.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Jette.Engletrompet kan kun anbefales, så skøn! Jeg tror nu på, at mine skærmliljer vil overleve.

   Slet
 5. Det lyder som en god ide, det med skærmplanten, det vil jeg prøve, tror du også du kunne det med engletrompeten? Skøn lysekrone i dit dejlige orangeri :-), Kh Margit

  SvarSlet
 6. Tak Margit, jeg tror jeg vil gøre det samme med Engletrompeten for jeg tror ikke jeg har plads i soveværelset. Jeg har læst at Claus Dalby vinteropbevarer sine der :-)

  SvarSlet