mandag den 7. juli 2014

Haven i juli

Det er en vidunderskøn tid havemæssigt! Det hele gror frodigt med lidt førstehjælp i form af vand. Men idag kom der vand ovenfra. Det er dejligt når man lige har sået lidt græs og plantet roser.
Men lavendlerne og skærmliljerne har også nydt godt af regnen. Jeg er så glad for , at det for andet år er lykkedes mig, at få min fars skærmliljer til at overleve. Ikke blot det, de har også allesammen masser af knopper. Så Søren Ryges råd holder, men det var jeg ikke tivivl om. Rådene kan ses her i et af mine tidligere indlæg.
En anden skøn ting i sommerhaven er mit figentræ, nok nærmere stadig figenbusk. Det er en aflægger gren fra svigermors træ. Man skal blot tage en af de nederste grene ned til jorden og dække den med jord. Efter noget tid sætter den rødder og den kan flyttes til sit blivende voksested. Der er rigtig mange figner på allerede. Jeg synes, at den har de mest vidunderlige blade og giver et flot modspil til vores gamle kirsebærkornel i baggrunden. Den har vi klippet helt firkantet, det ser faktisk rigtig godt ud. Jeg er ved at samle billeder ind over vores gamle kirsebærkornel året rundt til et indlæg. Den er fantastisk fordi den er så gammel og stor.
Jubel glæde, de skønne Marmelukærmeærmer er sprunget ud, hvilken farve og selvtillid. Den brillere med sin lethed i dyrkning og sine viderunderlige farver samt trompet farvede blomster. De fås i frøposer til næsten ingen penge i de fleste supermarkedet.

Her tilslut min hvide lilje, blomsterne er skønne men bladene ikke noget af skrive hjem om. De er ædt op af biller, men jeg nænner ikke at slå dem ihjel, de har jo ikke spist blomsterne....

Rigtig god uge til jer alle.

8 kommentarer :

 1. Jamen, det er da bare sådan en skøn tid i haven lige nu! Dejligt billeder du viser! Her har det også regnet i dag, og regnen faldt altså på et tørt sted. Jeg kan ellers bedst lide sol, men i dag har jeg - og haven! - nydt regnen :-)
  God uge til dig, Tina!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana ja det er sørme godt, at vi har fået lidt regn, med det vejr er der brug for førstehjælp til planterne.

   Slet
 2. Åh hvor er I heldige med regn, ingen regn til os - heller ikke i morgen.
  Du skal altså slå de liljebiller ihjel, ellers bliver der jo mange flere. Næste gang tager de blomsterne, det har de gjort ved en lilje hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth jeg må nok lytte til dit råd, for bladene ser godt nok slemme ud og så ved jeg ikke om det er ekskrementer de sætte på blade. Håber der er kommet lidt regn på Samsø

   Slet
 3. Hej Tina.JA !!! juli måned er bare sådan en skøn og frodig tid i vores haver..
  Vi fik sølle to mm. i dag...............så det er ud med vandkanderne..
  Jeg købte en Bornholmsk figen for tre år siden på en tur til øen.Den står en stor krukke...............men synes ikke der er mange figner på i år.
  Jeg viser også min hvide lilje magen til din i mit nye indlæg.Og der har billerne også gnavet godt af bladene.............men de smukke blomster har de ikke rørt.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette og de sidste par dage har bare gjort juli bedre. Håber dog I har fået lidt regn til haven. Men godt bilerne ikke har nappet dine blomster.

   Slet
 4. Smukke fotos, du viser - og JA, det er en skøn tid i vore haver :-)

  SvarSlet