onsdag den 23. juli 2014

Austin roser i terassebedet

Det er skønt at have sommerferie og så i dette vejr. Hvem behøver at rejse? Jeg er glad for at være hjemme, kunne nyde haven og ikke mindst roserne.
Efter jeg har haft en enkel Austin rose, Clarie Austin, i mit rosenbed med historiske roser kan jeg godt se deres fremragende kvaliteter.


Jeg har derfor valgt og med stor glæde set frem til at vælge Austin roser til de nye terasse bede. Der var ingen tvivl om, at de skulle være i gule/ abrikose/orange farver da vi på denne terasse kan se solen stå op.
Problemet var hvilke skulle jeg vælge for der er så mange flotte.

Jeg har foreløbig fået købt og sat 5 stk: Jude the Obscure, Golden Celebration. Pat Austin, Crownprincess Margareta og igår da jeg skulle købe ekstra græsfrø på plantecenteret,kom der en Summersong med i kurven, sikke en farve og duft, brændt rødorange som gulvet i Orangeriet og med den skønneste duft af myrra og citrus.Nedenstående billede viser den første Golden Celebration, der er sprunget ud. Jeg kunne næsten ikke styre min glæde her til morgen. Straks skulle skønheden foreviges.


Jeg regner med, at jeg har plads til to mere i bedene, der omkranser den østvendte terrasse. Pilgrim er selvskrevet, måske i opstammet form. Men sikke en vidunderlig opgave at have: kunne drømme, søge, kigge, beundre og dernæst vælge.


Som det kan ses af ovenstående billede er der lidt bart mellem roserne. Jeg kunne godt tænke mig noget mørkt rødt løv, men har ikke fundet det rette. Hvis nogen har gode forslag modtager jeg dem med taknemmelighed.
 

Der er en rose, som ikke er en Austin rose i terasse bedet. Det er den skønne Alchymist. Den har stået på sin plads længe, først lænet op ad garagen, der nu er revet ned. Nu står den op ad en midlertidig jernstang indtil den får et klatre stativ. Prøv at se, hvad jeg fik billede af i går aftes. Endnu en blomst på vej, nu et godt stykke tid efter sidste afblomstring. godt den ikke selv ved, at den ikke remonterer. :-)

Ønsker jeg alle en rigtig god sommerdag.
16 kommentarer :

 1. Hej Tina
  Dejlige roser du har købt, jeg har dem alle, men det ved du sikkert. Flot at Alchymist har en enkelt blomst endnu.
  Summersong er lidt kraftig i den brændte farve, så jeg har den ikke sammen med de andre.
  Du har ret, ingen grund til at rejse på ferie, når man har en dejlig have at være i, og når vejret oven i købet er godt :)

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth ja jeg har jo set skønhederne på din blog :-) . Jeg må se hvorledes Summersong tager sig ud med de andre. Hvis det er helt galt kan den jo altid flyttes, det har jeg heldigvis altid haft held med, altså flytteriet.

  SvarSlet
 3. Hej Tina
  Hvor er den flot - Claire Austin.... Jeg ønsker mig også hvide roser. Købte nogle Escimo her først på sommeren...
  Og sikke en flot krukke og opsats du har.... SMUK.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne Tak, hvide roser er også bare så skønne! Glæder mig til at se dine på bloggen.Tak er så glade for de to krukker og opsatser. Købte dem på Lauritz.

   Slet
 4. Hej Tina!
  Så lækkert et terrassebed du får dig, og ikke mindst det indgangsparti du viser, har også næsten lige købt mig en golden celebration, den stod i blomst og forførte med sin duft:-)
  Fortsat rigtig god ferie
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette Mange tak, jeg ved hvorledes det er med den rosenforførelse, man må give efter. ;.) Golden Celebration er virkelig vidunderlig.
   SvarSlet

   Slet
 5. Hej Tina.Smukke roser kan man ikke ¨å for mange af.Så det bliver da et helt forrygende bed du får.
  Dejligt at holde ferie i sin have.................og nyde de skønne dage vi har lige nu.
  Fortsat god ferie til dig knus Jette

  SvarSlet
 6. Hej Jette , Du har så ret med hrensyn til antallet af roser, håber bedet bliver godt men det må stå sin prøve. Vi nyder ferien, det er så skønt med det vejr!

  SvarSlet
 7. Det vil jeg straks gå ud og viske i ørerne på mine alchymister, pleace bare en lille en.......en lille bitte en ;-).
  Løvet til dine roser kunne være mørk hyld, den kan du holde i ave, ved at klippe den ned, når du syntes den bliver for voldsom :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber viskeriet hjælper ;-) Jeg vil fluks kigge på den mørke hyld, tak for tippet.

   Slet
 8. Jeg siger som dig - hvem behøver at rejse, når vi dette fantastiske vejr. Dit orangeri er utrolig flot og sikke nogle dejlige billeder af roserne!

  SvarSlet
 9. Mange tak Madame, det er bestemt en vidunderlig tid.

  SvarSlet
 10. Skønt orangeri Tina....og flankeret med så smukke roser - ja så er en drøm ved at gå i opfyldelse. Austin roserne er skønne og let at falde for med deres romantiske look og dufte - elsker dem :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Dorthe, det er lige præcis hvad det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Ja jeg er også blevet lidt forfalden til de engelske roser. God lørdag.

   Slet
 11. Skønne roser, du har, Tina! - Jeg vil også have en Alchymist, tror jeg. Den mangler blandt mine roser. Engelske roser er smukke, og dem jeg har, dufter også skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente Tak jeg elsker bare roser. Du må bestemt have en Alchymist, den er uundværlig, godt nok remonterer den ikke men den er tilgivet. Når den er der er den bare aldeles vidunderlig. Jeg er også blevet lidt meget forelsket i Austin roserne. Har lige bestilt 3 mere. :-)

   Slet