søndag den 5. juni 2016

Vidunderlige sommer

Nu må man da vist sige, at sommeren har holdt sit indtog. Skønt jeg sveder tran på arbejde, ville jeg ikke ønske det anderledes. Tænk at være begunstiget med et sådant vejr. Så snart jeg, i hverdagene, er kommet hjem, er det ud i haven, vande og plante. Jeg planter stadig  frøplanter ud, men er snart ved at være igennem.
De sidste par dage er rosenfesten rigtig gået igang. 


Her en af mine nye roser fra JAS: Bourbonrosen Kathleen Harrop. Den er helt vidunderlig sund at se på med de skønneste rosa blomster og lifligste duft. 


En anden rose  fra JAS: Rose de Meaux, en lille sød kompakt rose med de yndigste mossede knopper Den er klassificeret som en centifolierose, der blomstrer en gang i juni, men blomsterne skulle  holde længe. Den er særdeles velegnet i potter. Derfor har jeg sat den i en stor potte på terassen. Det kan virkelig anbefales. 
 

Golden Celebration den vidunderlige Austin rose er fyldt med blomster og knopper. 
 . Den elsker varmen når blot den får vand og gødning. 


Pat Austin vil også være med til festen. 


Den første Dahlia: Orange Nugget er sprunget ud. Den er bestemt ikke ked af den dejlige varme. Iøvrigt overlevede alle mine Dahlia fra sidste år super fint i krukkerne som de stod i sidste sommer. De overvintrede i orangeriet med halm og plastik poser omkring sig. 


Endelig en klematis, der ser ud til at lykkedes  Efter jeg har været  plaget af visnesyge på næsten stort set alle klematis, er det skønt endelig at se en frisk. Jeg planter dem nu med lidt fjer fra en dyne iblandet jorden. Det har denne Capitaine Thuilleaux som kvitteret for. Den er fremelsket af en fransk forædler som har opkaldt den efter hans som som han mistede i 1 verdenskrig. 


Klematis ved indgangspartiet John Paul II blomstrer ikke endnu, men synes om at arbejde dog rundt om den flotte krone som jeg købte på besøget på Sanderumgård hvor der var Havemarkeder 1 maj. Indslag derfra kan ses her.


Det lyserøde bed er blevet til mit Casa Rosen bed. De skønne roser minder mig om Lindas skønne blog og kolonihave. Sidste søndag var jeg så heldig at have Linda på besøg i haven. Hun havde den vidunderlige lupin Blossom med til mig. Den er jeg rigtig glad for. Den er blevet sat i bedet. Man kan lige ane lupin bladene i midten af bedet. 


Her Mit lille gods bed. Det vokser godt til. Lupinerne i den skønne sarte gule farve vandt jeg i en Give away for 2 år siden hos Jette,  som har bloggen Mit lille gods. Det er fantastisk , at se de tørre frø kan blive til de skønne blomster. 

Jeg håber, at  alle har haft en vidunderlig søndag i haver og måske til blogtræf i Kolding. Her i haven er der blevet plantet i lange baner. Jeg var på besøg i en stor sommerhus have, der var tilplantet med de skønneste planter i lange baner. Jeg fik en hel trillebør fuld med hjem.
Have mennesker er vidunderlig gavmilde. 
 
Hav en dejlig uge derude. 

14 kommentarer :

 1. Kære Tina.
  Ja det er et vidunderlig vejr. Nyder det også og er så meget det overhobedet er muligt.
  Dejlige og flotte roser, som jeg sagtens kan forestille mig dufter herligt. Du har valgt nogle flotte da I var på tur hos JAS.
  Jeg håber at du snart kan begynde at se enden af dit udplantningsprojekt, det er sjovt og hyggeligt, men lige pludselig kan det være svært at få dem placeret og man kan endda løbe tør på krukker, så spande må igang :-) det har jeg oplevet denne sommer :-) Men alle frølingerne er plantet ud, hvis jeg da lige ser bort fra de frø jeg såede sidste dag fordi jeg fik lyst til det :-)
  Håber at du får en god start på en ny og varm uge
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten Jeg tøffer stadig rundt og planter ud og flytter. Og der bliver vandet tør slet ikke ikke tænke på vandregningen. Når der flyttes planter i denne varme skal der vand til , meget vand. Jeg er en der flytter planter nårsomhelst . Så kan det være det bliver flyttet igen. Det lyder skønt hos dig, nu kan du nyde dine frølinger springe ud. Knus til dig og Jack

   Slet
 2. Sikke din have blomster og er smuk Tina. Så fantastisk frodige billeder.
  Jeg må absolut gøre noget forkert. For alle mine planter er på ingen måde så langt fremme.
  Den eneste hvide plet er Natviol som tårner sig op og står smukt.
  Eller er der ikke meget at komme efter endnu.
  Men tror også vi har fået langt mere vand og mindre sol end resten af landet. Men nu er sommeren også kommet her til. Så håber på masser af blomster snart.

  Rigtig skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte Der er rigtig stor forskel på hvor vi bor selvom landet er lille. Jeg må indrømme at i år har jeg vandet og gødet meget. Måske har det noget at sige, jord forhold og beskaffenhed betyder meget har håber erfaret. De første år var der næsten ingenting der blev til noget hos mig. Men den rigtige jord eller Topdressing har gjort underværker. Knust Tina

   Slet
 3. Sikke en rosenblomsterflor, min står stort set kun i knop endnu, men det er dejligt atbhave noget at glæde sig til 😊.Hvor ser det skønt ude i din have trods varmen og tørken 😊, vi vander også på livet løs, ellers tror jeg det hele ville være svedent af 😊, forsat god saommer, som vi bare skal nyde 😊, kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margit Jeg tænker nu der er gået et par dage, er roserne også i fuld gang hos dig? Tak du kan også tro jeg vander hver dag. Det har sin pris det gode vejr. Men ingen klage herfra ;-) Rigtig god sommer til dig og dine. Knus Tina

   Slet
 4. Hej søde Tina.
  ØJJJJJ hvor er der sket meget på den uge :o) har du været inde og se mit indlæg om jeres skønne have :o) og jeg har fået det fineste lille lyserøde bed opkaldt efter Casa Rosen, så bliver det da ikke bedre og slet ikke når det ligger i din have. Nu håber jeg at Blossom opfører sig pænt og gør mor her stolt.
  Rigtig mange kærlige hilsner fra Mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære søde Linda Ja det er faktisk helt utroligt så meget der er sket. Det hele er bare sprunget ud. Det er ret fint nu det lyserøde bed. De rosa allium er sprunget ud og står og svæver som fine bolde. Glæder mig til at se Blossom i blomst. Den ser ud til at trives. Tusinde tak for den. Den skal nok tjene dig ære ;-) Knus fra Tina

   Slet
 5. Hej Tina. Det ser fint ud overalt. Hvor er du heldig at du har fået en lupinus blossom. De er så flotte. Dine bede er allerede rigtig blomsterrige, jeg håber, sommeren fortsætter sådan her de næste 2-3 måneder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte Mange tak :-) Ja det var simpelthen utrolig sødt af Linda, at komme med en så speciel lupin. Den må der tages frø af. Håber du kan holde alle dine planter glade i denne tørke? Men skønt er det, tænk vi det bliver sådan som du skriver de næste 2-3 måneder . Det ville da være fantastisk. Knus Tina

   Slet
 6. Hej Tina.Der ser bare så dejligt ud i den have lige nu hvor roserne for alvor er i gang.Jeg er bare så glad for at flere af min roser fra Jas blomstre.
  Dejligt at se at mit lille gods bed trives hos dig.
  Og vi havde en skøn dag i Kolding.............har lavet et indlæg derfra hvor du kan se hvem der mødte op.
  Og hvor er den fin din kongekrone med blomst, som du købte på vores tur til Fyn.
  Rigtig dejlig dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Ja nu er der en sand rosenfest igang. Der er også flere af mine nye fra JAS , der blomstrer og mange er der knop i. Det er god kvalitet han laver. Det lille gods bed går helt amok. Dejligt ;-). Jeg må senere ind og se på indlæg. Det har jeg ikke haft tid til. Dejligt at der denne gang ikke var regnplask i Kolding. God tur på søndag. Jeg ved at Jytte har knoklet for at gøre have klar med sommerblomster, så det bliver sikkert et helt vidunderligt syn.
   Er så glad for at jeg købte kronen, den er så fin. Knus Tina

   Slet
 7. Hej Tina!
  Hvor ser det dejligt ud hos dig, og så spændende med alle de planter du har lavet i og sat i år:-))))Det ser ud til at i er længere fremme med roserne på øen. Pat måtte jeg google hvor er den SMUK<3 Ihh altså tillykke med den børe fuld, det føles jo som den største skat.
  Ha en skøn uge
  Kram Anette

  PS ifht samtale andet sted så er min gloire også i gang, og dufter ved hele terrassen

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette Mon ikke rosenfesten er startet hos dig nu? Jeg er allerede i fuld gang med at klippe visne af. Det går så stærkt pt. Ja Pat er smuk, den er god når den kommer op i luften for den nikker lidt med sine tunge hoveder. Den er forøvrigt opkaldt efter Austins kone. Ja det var lidt af en gevinst med den trillebør fuld af planter. Tog noget tid at sætte ud i haven. Mangler stadig nogle Dorothea løg.
   Hvor dejligt med din Glorie , den er bare helt vidunderlig. Knus Tina

   Slet