fredag den 27. februar 2015

Forårsklargøring

Der er efterhånden gået noget tid siden mit sidste indlæg. Mange timer på arbejde, en forretningsrejse til Wales samt en akut operation for en byld i halsen satte bloggeriet lidt på hold.
Men inden nåede jeg, at starte klargøringen af Orangeriet op.Jeg fik fejet gulvet, renset potter og planter. Det var skønt, så bliver det ikke mere forårsagtigt.
 

Jeg glæder mig til at potterne med de skønneste planter. I de store tænker jeg at fylde mine skærmliljer  i. Så må jeg lige finde ud af hvorledes jeg får dem fragtet rundt på grunden. De skal jo stå det helt perfekte sted. Istedet bliver de eksisterende skærmlilje krukker fyldt med Dahlia knolde. Jeg har købt ti forskellige,  (Claus Dalby anbefaler) på Bilkas hjemmeside. Den ene mere vidunderlig end den anden.
Knoldene er pænt store og ikke særlig dyre. 


Mandarintræet fik ny potte, alle mandarinerne har heldigvis overlevet de sidste par måneders vinteropbevaring  i kælderen.
 

Der er godt med mandariner på. Det er første gang,at jeg har så mange og så store mandariner på. Men det er også første gang, at det har fået speciel citrusgødning gennem sæsonen. Så det kan anbefales. Nu skal de blot have godt med lys så de kan vokse sig endnu større.
 

Tilslut et billede af min rosengødningsleverandør. Det er Alex, min datters hest. Han har været en trofast ven gennem flere år, hvor min datter har døjet med psykiske udfordringer. Det er utroligt hvad de dyr kan. Men udødelige er de desværre ikke, Alex har fået så megen gigt, at vi bliver nødt til at aflive ham i næste uge. Det bliver en rigtig trist dag, men det vil være egoistisk at lade ham lide mere. Nu kommer han op i himlen til sin stolte morfar, hele Danmarks Tarok. 


16 kommentarer :

 1. Dit drivhus er helt vidunderligt og sikke et dejligt mandarintræ. Spændende med dine planer om skærmliljer og dalia!
  Jeg håber, du er blevet helt rask igen. Ja, dyr kan noget ganske særligt, og det er trist, at jeres smukke Alex er så plaget af gigt, at I må sige farvel til ham.
  Rigtig god weekend! Kh

  SvarSlet
 2. Tusinde tak Gitte, ja og jeg glæder mig meget til denne første forårs sæson i drivhuset. Der er allerede godt varmt når solen er der.Tak er ved at det bedre, når man får det så skidt glæder man sig bare endnu mere til foråret og havesæsonen. Vi håber, at vi kan lokkemad em ny hest, så hun kan gemme Alex i sit hjerte og komme videre. God weekend.

  SvarSlet
 3. Hej Tina!
  Hvor er det dejligt med sådan en forårsrengøring, så er det lettere at få udført planerne som også lyder skønne! Flot mandarin træ!
  Øj Taroks barnebarn, men så synd når sådanne ting rammer, godt i har truffet en beslutning, uanset hvor svær den er!

  Alt godt til jer alle
  Hilsner Anette

  PS I mine unge dage, meget unge dage var jeg ofte på Jysk væddeløbsbane, men også i Skive, og var med til Hydros dåb.

  SvarSlet
 4. Hej Anette ja det er altid skønt at få muget lidt ud. Jeg gløder mig til at se om mandarinerne vokser yderligere, håber det . Det kunne være sjovt.
  Ja trist med Alex. Hydro var halvbror til Alexs mor Fabiola, ham fik jo nogle børn den Tarok. Det var sjovt du har mødt Hydro, skulle have været en pragtfuld hest. Hende der ejede den til sidst måtte også aflive ham da han var i tyverne. God weekend kh Tina

  SvarSlet
 5. Hej Tina
  Ja du har da været væk længe til ikke alt for mange spændende ting, håber det går godt igen nu.
  Det er godt nok flotte mandariner, dem kan du være stolt af.
  Trist med Alex, det er altid trist at miste en nær dyreven.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth ja tak det går fint igen, det var lidt af en forskrækkelse sådan ikke kunne trække vejret på grund af den hurtigt voksende byld. Jeg er også lidt stolt af, at få så mange mandariner, det bliver super at høste. Det bliver en trist dag på tirsdag hvor vi skal sige farvel. Fortsat god weekend. Kh Tina

   Slet
 6. Det noget værre noget Tina, men godt det går dig godt igen, hvor dejligt din datter nåede at få det bedre så har Alex gjort sin mission...orangeriet ser godt ud....kh grethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe ja jeg har prøvet det der var sjovere må jeg indrømme, men hurra for dygtige læger . Der er ingen tvivl om, at Alex har været en del vores datters helbredelse. Kh Tina

   Slet
 7. Dit orangeri er så smukt :-) - Jeg er ikke kommet så langt endnu, at jeg har fået gjort rent i mit drivhus, men jeg nyder at være derude engang imellem alligevel, og nu kommer den skønne forårstid, vi alle har set frem til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente Tak, jeg er ikke helt færdig, der skal også vaskes vinduer og gardiner. Men man må tage lidt ad gangen. ;-). Ja er det ikke skønt allerede nu at være derude? Og de dage bliver bare flere og flere. Skønt. Kh Tina

   Slet
 8. Sikke da en masse du fortæller, Tina! Det lyder udpræget ikke-rart med en byld i halsen. Er du helt frisk igen? Du må give din datter en krammer fra mig ... Jeg hader at få mine dyr aflivet - selv om det selvfølgelig er det rigtige at gøre når de ikke har det godt længere. Orangeriet ser dejligt ud!
  Knus fra Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana Det var bestemt ikke rart og jeg blev urolig da lægen blev bekymret og sendte mig på riget. Da lægen der foretog indgrebet sagde, at hvis det hævede igen så skulle jeg med det samme ringe 112 forstod jeg hvor alvorligt det havde været. Det udviklede sig bare så hurtigt. Men gudskelov gik det godt og jeg er ved at være ovenpå igen.
   Tak Nana , Emilie bliver glad for en krammer. Orangeriet er bare lykke for mig, elsker det! Forsat god weekend. Kh Tina

   Slet
  2. Uf, godt de fik klaret det! Så har du måske været på øre/næse/hals-kirurgisk afdeling på RH ...? Der kommer jeg, og det er jeg meget glad for! Fortsat god bedring!!

   Slet
  3. Ja det var det lige præcis på syvende sal. Tak Nana.

   Slet
 9. Hej Tina.Dejlige billeder fra dit smukke orangeri.....................og et skønt sted at søge hen når vejret ikke arter sig.
  Sikke da en forskrækkelse med den byld.Godt at du er ved at komme ovenpå igen.
  Og at din datters hest nu skal aflives er da bare så trist.
  Ja!! der sker sommetider en masse som man ikke selv er herre over.
  Mange knus fra mig til dig og din datter Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Jette. Ja det er en sand luksus med orangeriet. Der sker hele tiden noget mindre heldigt men mon ikke det vender med foråret . Det satser vi på ;-) tak for det, tror min datter bliver glad for et kram. Kh Tina

   Slet