søndag den 1. februar 2015

Bing og Grøndahl, Claus Dalby og Old English

Jeg har købt mig en ny vase. Jeg kunne simpelthen ikke stå for formen og motivet. Det er en Bing og Grøndahl vase let kugleformet med rosenmotiv på. Nu kan Bing og Grøndahls vaser ikke købes fra nye aF. Denne er da også erhvervet via Den Blå AvIs.
Bing og Grøndahls fabrik, blev startet i 1853 på hjørnet af Vesterbrogade og Rahbecks alle af Vilhelm Grøndahl og brødrene Bing. De havde mange successer blandt andet Mågestellet og den første juleplatte i Danmark.
I 1987 var det slut som selvstændig virksomhed, da fusionerede De med Den Kongelige Porcelænsfabrik, under navnet Royal Copenhagen.

Her er rosen vasen pyntet med årstidens roser: Juleroser. Jeg er rigtig glad for den, synes den er smukt og jeg elsker de gamle danske vareproducenter. Jeg har igår bestilt en ny produceret vase også hos en af de gamle fabrikker. Jeg har nemlig bestilt Old English vasen fra Holmegaard, som bekendt er designet af Claus Dalby.
 
blomster i vaser og ska¦èle
 
Billedet er lånt fra Claus Dalbys hjemmeside, håber ikke han har noget imod det.
 
Jeg glæder mig rigtig meget til at få den leveret. Den har nemlig en rigtig god vaseform. Et lille tip, ved at købe den på Holmegaards hjemmeside. Klik her, kan man opnå 10% rabat, hvis det er første gang man køber derigennem. Det benyttede jeg for så er der hurtigere råd ligeledes at købe glas skålen , der er i samme serie. 

Rigtig god søndag aften.

12 kommentarer :

 1. Man kan ligesom ikke få for mange vaser, vel? ;-) Rosen på B&G vasen ligner en New Dawn. Tænk at fylde den med New Dawn roser til sommer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana Nej, for mange kan vi ikke få ;-). Ja, du har nok ret, det kunne være en New Dawn. Du kan tro, at der skal roser i til sommer. Dejlige danske have roser. God uge kh Tina

   Slet
 2. Fine vaser du erhverver, både den aldrende dame med det lette og smukke ydre, og også den ny producerede Old English - som virkelig ser fantastisk ud ifbm arrangementet af buketten.
  Utrolig smuk kombination med julerosen i den nye Bing og Grøndahl.
  God aften.
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for din smukke kommentar. Ja, jeg tænkte, at det ville være fint med juleroser i, for når der skal roser i, skal det være mine haveroser. God uge. Kh Tina

   Slet
 3. Hej Tina.Ja !!! vaser kan selvfølgelig ikke få for mange af..................og de nye vaser fra CDs hånd står da også på min ønskeseddel.
  Men den er da også rigtig smuk som du har købt.......................og så med juleroser
  Og tak for information ang.de 10 % hos Holmegård.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Tusinde tak for kommentar. Ja, Claus Dalby har fået lavet en rigtig smuk og anvendelig vase. God uge kh Tina

   Slet
 4. Vaser i forskellige udgaver skal der til, jeg har også en del stående i skabene, så der er noget at vælge imellem :-)
  Fin information om de 10% rabat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for kommentar Vivi, det er dejligt med et vase skatkammer, jeg tænker der i sommer kommer mange dejlige blomster i din have som du kan fylde i dem ;-) kh Tina

   Slet
 5. Rigtig sød vase, du har fundet. Vaser kan man ikke få for mange af, når man elsker blomster :-) Bogen kan du godt glæde dig til.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette, nej vi får aldrig for mange. Ja, jeg tror også , at jeg skal investere i buket bogen. God uge. Kh Tina

   Slet
 6. Hej Tina
  Ja det er en smuk vase og smukt pyntet.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet