torsdag den 11. december 2014

Årets juletræ

I år havde jeg lyst til et andet juletræ end det vi plejer. Normalt køber jeg detn største normansgran jeg kan få. Vi har nemlig pænt højt til loftet. Problemet er blot, at når træet er højt er det også meget bredt. Manden har i mange år ønsket sig et lidt mindre. 
 

Så måske tiden ar til at prøve noget andet? Jeg søgte en del på nettet, men det er for det meste rødgran og normansgran der sælges. Vi endte med at tage på den lokale planteskole. Der vidste jeg, at man nok kunne få andre stedsegrønne planter og træer, end lige juletræer.
 

Efter megen søgen rundt inde og ude, vente jeg tilbage til en gruppe af ceder træer. De har den der fine gråblå grønne nuance, der gør den passer så fint til sølv og pastel farver.


Så vi endte med at købe træet. Det er i potte, så det kan sættes ud efter endt jule mission. Så forhåbentlig kan det bruges igen til næste år. Jeg har pyntet det med kugler fra Magnolia Living og Drømmegaven i rosa, sølv og latte farvet kugler samt lysholdere og guirlander i sølv.Som det ses fylder det ikke så meget i omkreds, så i år er der ingen undskyldning for ikke at danse om juletræet. 

23 kommentarer :

 1. Ja det er bestemt ikke bredt og heller ikke højt, men det er smukt i haven. Er hele familien tilfredse med træet?? Ens børn kan som regel ikke få det stort nok, heller ikke selvom de er voksne :)

  SvarSlet
 2. Smukt ser det ud, med den fine pynt. Et fint og elegant træ, også i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette. Jeg glæder mig også til at få det ud kraven.

   Slet
 3. Tak Lisbeth, pigerne synes faktisk det er rigtig fint og at det er sjovt at prøve noget nyt. Den eneste der er lidt utilfreds er katten, hun elsker at ligge under grenene. Det er lidt svært med den form træet har. Hun kan bedst lide at gemme sig. ;-) god aften.

  SvarSlet
 4. Hvor er det fint - og lidt modigt! Dejligt, at familien er med på noget nyt og anderledes i forhold til det, man plejer. Mine unge damer klager over, at adventskransen og kalenderlyset har byttet plads i år, for det plejer da.....(ja, ja det plejede det sidste år, året før var det anderledes og året før igen også anderledes) - her i huset bliver noget åbenbart meget hurtigt en tradition! Jeg forsøger at dog fortsat at holde traditionerne dynamiske.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Frede ja rør blot ikke ved min gamle jul.- sådan har børnene det ? Mine piger selvom de er store går meget op i vores juletraditioner. Det er jo skønt et eller andet sted. Betyder at de bryder sig om det og det er vigtigt. God weekend.

   Slet
 5. Elsker når man tør prøve noget andet, så godt gået Tina...smuk pynt, Du bliver glad for det i haven, jeg har haft det på min liste meget længe...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Grethe, jeg er glad for træet og jeg glæder til at slippe det "løs" udenfor. God weekend.

   Slet
 6. Det er rigtig fint! Jeg er helt vild med pastelfarverne, men jeg tror ikke at jeg når at lave om på juletræspynten herhjemme i år. Den bliver vist i guld og grøn som den plejer ...

  Det er da også smart at have træet i en potte, for så kan I jo have glæde af det længere - også her inden jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Nana Julepynten passer så fint til træet, tak for den ;-) det lyder vidunderligt med guld og grønt!

   Slet
 7. Hej Tina!
  Hvor er det et smukt og poetisk træ, og jeg er vild med at det kan bruges til noget efterfølgende:-)
  Jeg lavede et gør det selv juletræ sidste år, der havde lige været storm og mængder af granner var væltet i området, så datteren og jeg slæbte kæmpe grene hjem. Ungerne lo for det var grimt sagde de, mens andre ville bestille et til i år.
  Ha en skøn weekend
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anette, ja det er det med børn unge som ældre der skal ikke røres ved den jul de kender. Det er godt de lærer genbrug. Hvad gør I i år? God weekend.

   Slet
  2. Troede ikke vi skulle have et træ i år, da vi ikke skal være hjemme i julen, men jeg savner sådan et træ(det kom lidt bag på mig;-), så i år bliver det også hjemmelavet af store grangrene, glæder mig til projektet:-) De to unge har kigget lidt på billeder af træet fra sidste år og finder det pludseligt hyggeligt....

   Slet
  3. Ja I skal da have lidt juletræ, held og lykke med projektet! God søndag i advent.

   Slet
 8. Cedertræer er flotte, og et godt alternativ til de traditionelle normann- og rødgrans juletæer :-) Det er tillige et skønt træ, du kan plante ud i haven efter jul.
  Hos os bliver det helt traditionelt en normannsgran, men tror det bliver en slank udgave af slagsen i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 9. Tusinde tak Vivi , vi er blevet så glade or træet, det er ikke så tosset en erstatning for normannsgranen som nok skal komme ind igen. Du har ret det er en slank flot udgave! God weekend.

  SvarSlet
 10. Hvor er det smukt - og sikke en god idé at købe et træ i potte, som I kan sætte ud i haven bagefter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Gitte, ja synes det var en skøn ide med genbrug. God søndag.

   Slet
 11. Det ser rigtig smukt ud :-) - Også fint, at det er sådan et slankt træ og at man kan sætte det ud i haven efter brug. Måske en idé til næste år her hos os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Bente, ja der er bedre plads end der plejer, og så synes jeg, at det er lidt smart, at det kunne komme ud for derefter at blive brugt til næste år. God søndag.

   Slet
 12. Hej Tina.Det er da et rigtig smukt træ du har valgt i år.Det kunne jeg også godt have fundet på at købe.
  Og rigtig god ide at sætte det i en potte og derefter ud i haven.
  Smukt pynt du har hængt på træet.
  Rigtig god weekend til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Jette, ja vi bliver mere og mere glad for det dag for dag. Glæder mig også til at se det i haven. God søndag i advent.

   Slet