mandag den 25. september 2017

Så småt begynder efteråret at titte frem 

Det har været nogle forholdsvis dejlige dage her på det sidste, da regnen endelig besluttede sig for at stoppe. Men man kan godt mærke, at efteråret snart melder sin ankomst. Farverne i haven er så småt begyndt at skifte.

Så er det tid for nye arrangementer rundt omkring i haven. Her er det indgangspartiet der er blevet klædt på til efteråret.

På dette tidspunkt var der tilbud på de fleste planter i plantecenteret da de er ved at gøre klar til juletingene. Jeg fik flotte hosta her variant Fire alarm og prydpeber.

Når man ser bladene her forstår man godt navnet Fire alarm. De lyser helt vidunderligt op i krukken.

I den skønne Tudor krukke er der desuden plantet opstammet glansmispel. Glansmispel får de skønneste røde skud.

I den firkantede Belton krukke er plantet en Corokia, den er næsten ikke til at se. Den er så let og luftigt og har det mest fantastisk sølvgrå løv.

Den lyse alunrod hedder marmelade og øverst en rødlig lampepudsergræs Rubrum.

En sedum der ligner små roser blev det også til. Den lyser godt op i terracotta krukken. Tilsidst er der garneret med græskar, lygter, beton kogler og den dejligste frugtskål. Fordelen er at  disse frugter rådner aldrig, de bliver kun pænere med årerne.
Så er efteråret budt velkommen!

10 kommentarer :

 1. Kære Tina.
  Den store trappe kan sagtens bære de store krukker og planter. Det ser smukt ud. Også tak for de dejlige rosenbilleder i forrige indlæg. Mine Claus Dalby roser har lidt blomster igen, men ellers er det Crocus Rose det har et overdådigt flor. Den bliver simpelthen ved og ved med at blomstre.
  Ønsker dig en dejlig dag.
  Kærlige tanker fra Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane Det er altid dejligt at høre fra dig , tak for det. Det er lidt skønt med lidt rosenflor på falderebet til efteråret. Min Claus adalby er også lige ved at springe ud, det gælder jeg mig til , da første blomstring gik til i regnen. Crocus Rose er ogsåen der stor på min ønskeliste. Er den også sund hos dig? Knus og hils

   Slet
  2. Undskyld det sene svar, Tina. Vi har så travlt med svigermors overfyldte hus der skal tømmes.
   Ja, Crocus Rose er meget sund og stærk og den blomstrer i en uendelighed. Er den første og den sidste i haven. Den fryser ikke tilbage om vinteren og så er den utrolig smuk. Jeg har haft den i en stor krukke i 5 år og der har den det fint.

   Jeg skrev engang til dig, at jeg ville have Purpursolhat i stedet for dahlia. Jeg er gået fra det, da Claus siger at de ikke tåler vintervæde så godt. Vi har haft et garagetelt stående i haven og sat krukkerne i det om vinteren, men det er for stort et arbejde for os, så i år får de lov til at stå ude. Jeg er nået dertil, at det bliver til flere roser i stedet for, da de også blomstrer hele efteråret.

   Tak, hils også din mand. Kh. Eliane

   Slet
  3. Kære Eliane Nu er det mig der undskylder sent svar :-) Bedre anbefaling kan Crocus Rose da ikke få! Den må jeg have fingrene i. Jeg synes at det lyder som en aldeles god beslutning med roser, så I ikke har alt det bøvl med krukker ind og ud. Purpursolhatte er skønne men jeg har fundet at de er svære at få til at overleve, så Claus har ret. Kender det med at tømme hus, vi er igang med at flytte mine svigerforældre og tømme huset. Ja der er nok at se til. Knus til dig og John.

   Slet
 2. Ja, velkommen efterår, den Tudor krukke er godt nok flot i både krukken selv og indholdet. Det er nogle skønne efterårsting du viser her. Ønsker dig nogle gode sensommerdage her til slut i september.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla Tusinde tak, ja den Tudor krukke er slet ikke så tosset, det er også en af de krukker der sælger bedst. Tak jeg har sådan nydt de seneste dage. I weekenden håber jeg på tørvejr, der skal lægges løg. Knus og hils

   Slet
 3. Efterårets farver er så fine😀
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lene Tusinde tak , jeg er også lidt vild med efteråret, der er mange skønne farver. Knus

   Slet
 4. Muito bonitas as imagens.
  Amei.
  janicce.

  SvarSlet
 5. Dine opstillinger ser kanonflotte ud :) Er vild med "Fire Alarm" :)

  SvarSlet