søndag den 29. marts 2015

Rosen tæmmeri

Dagens store overaskelse var, at vejret faktisk viste sig fra sin pæne side. Det holdt tørt og solen viste sig i perioder. Så var det bare om at komme ud i haven. Jeg griber hver en stund hvor der er mulighed for det. Der er så mange dejlige projekter her i foråret. Hver en lille ting er en investering i endnu skønnere have og frodighed.
 

Dog har frodigheden ikke startet endnu, så der må hjælp udefra. Jeg kunne ikke stå for disse bordeaux og fersken farver af stedmoder, hyacinter og ranukel da jeg var i det lokale plantecenter.


Det blev til et par kukker til indgangspartiet.
 

Så var det dagen hvor jeg fik gjort lidt ved min elskede Alchymist. Efter vi sidste sommer rev garage ned og lavede terasse, har den bare fået lov til at stå i fri dressur. Det har tit resulteret, at man er blevet fanget af dens lange "arme". 
 

Her ses den i vinter med dens lange arme ud til alle sider. Jeg havde længe spekuleret på hvorledes jeg skulle få den tæmmet. Jeg havde drømt om de smukkeste stativer. Men det er nok ikke så nemt, at få den indviklet i et højt stativ, så kraftig som den er.
 

Valget faldt på 4 grønne plastbelagte metal stænger på 2.10 m hver. Jeg har sat stængerne som en firkant rundt om rosen. Dernæst blevet fangarmene tæmmet ved forsigtigt at blive bøjet ned mod den stang der gav grenen den mest naturlige bue. Jeg er godt tilfreds med resultatet. God uge derude og god påske til dem, der allerede er så heldige at have påskeferie.


12 kommentarer :

 1. Det ser ud til, at du har fået tæmmet den, håber det holder. Det er i det hele taget svært at tæmme roserne.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Jeg håber det holder, den er i hvert fald bundet godt fast. Men lad os se om ikke rose kan tæmmes ligesom trold. God påske. Kh Tina

   Slet
 2. Hej Tina.Det var da en smart løsning på din vilde rose..............lad os håbe at det holder.
  Dit fad ser bare rigtig godt ud...............skønt med lidt nye forårsblomster.
  Ligner lidt den opsats jeg viser i dag................på nær at jeg har puttet lidt påsketing i.
  Vi har også brugt weekenden til oprydning i vores skure...............lidt kedeligt,men dejligt at få gjort.
  Også en rigtig dejlig påske til dig og din familie. knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Ja jeg krydser fingre for rosen og dens opbinding. Tak jeg kunne heller ikke stå for lidt ekstra forår i krukkerne. Jeg har også set dine dejlige opsatser. Håber jeg får lidt tid til at påske pynte de nærmeste dage. Hvor skønt at få ryddet op, surt mens det står på men dejligt bagefter. Også en vidunderlig påske til dig og din familie. Kh Tina

   Slet
 3. Rigtig god påske til dig og dine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente Tusinde tak og i lige måde. Kh Tina

   Slet
 4. Sikke en skøn farve.... bordeaux og fersken..... Den er smuk...
  God påske til dig...
  Knus Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne Tusinde tak, kunne ikke stå for farverne, de valgte nærmest mig. God påske til dig og din familie. Kh Tina

   Slet
 5. Slurp! Nogle lækre farver du har i dine krukker! Og så kan jeg godt sige at jeg glæder mig til at se rosen til sommer!
  Tak og god påske til dig og dine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana Tusinde tak, ja man kan godt glæde sig til rosen, da den er så vidunderlig! Tak og rigtig god påske til dig og familien. Kh Tina

   Slet
 6. Just passing by to say Happy Easter:o)

  Hvor er det nogle skønne forårsfarverl, du har investeret i. Du har så evig ret. Frodigheden er vi nødt til at købe os lidt tid, på dette tidlige tidspunkt af haveåret. Til det formål er hornvioler jo fortrinlige og mine absolutte yndlinge. Mage til taknemlig blomst, skal man lede længe efter. Og så er den sød og minder allermest om et glad og smilende kønt ansigt.

  Din Alchymist bliver da helt forrygende iår, når den har fået spændt nogle grene vandret ud.Den vil belønne dig med et væld af skønne blomster.

  Hav en dejlig påske sammen med dine kære og nære.

  Kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 7. Kære Tante Grøn Hvor dejligt med en påskehilsen, tak for det. ;-) ja vi er heldige, at der findes hornvioler som beriger vores kolde forår med de smukkeste blomster. og så kan de blive ved langt ind i sommeren. Alchymisten er åbenbart glad for at bo på Amager så godt, at den sidste år remonterede med hele 6 blomster. Men ikke sikkert den gentager successen i år efter den er blevet dresseret. Rigtig god påske til dig og din familie! Kh Tina

  SvarSlet