tirsdag den 10. maj 2016

Der er gået fisk og tulipaner i den


I søndags gik der bogstavelig talt fisk i den. Andedammen fik 18 nye indbyggere i form af israelske guldfisk. Jeg var ikke helt sikker på om der skulle fisk i dammen, men vi lavede den dyb nok for en sikkerheds skyld. Og jo det skulle der.....det er så hyggeligt.


Jeg fangede selv alle sammen i den lokale dyrehandel. det blev til mange med lange flotte haler og en enkel pinto. (plettet model)
 
 


Her er de kommet ud i deres rette element og oppe og nyde lidt velkomst mad. Nu må vi se om fiskehejren holder sig væk.

 
Der er nu blevet plantet en del ved søen selvom, at det ikke ser ud af meget endnu. Der er plantet planter med blomster i bordeaux/bourgogne og hvid. Det bliver et Chanel bed, hvid som deres kendetegn kameliaen og bordeaux som  en af deres vidunderlige spadseredragter.
Jeg har blandt andet af roser sat: Burgundy Ice, Boule de neige, Louis XIV of Leda.
 
 

Redoute rosen fra Austin, står i knop allerede, troede det var den eneste. Men i dag fandt jeg knopper tillige i Glorie de Dijon, Kathleen Harrop samt Louise Odier. Det tyder på en tidlig rosensæson start.


 
 
Jeg har ikke været på bloggen så meget, da de sidste fire dage, hvor jeg har haft fri, er gået med at plante alle de 15 roser, der blev indkøbt på Fyn hos JAS roser


 
 
Der er blevet plantet frølinger ud til den store guldmedalje.  I år har de været så og plantet perfekt. Jeg har haft dejligt store planter at fråse i. Det har været en sand lykke.
 
 
 
 
 
 
 


Her narcis Thalia, den lille fine narcis er så vidunderlig, at jeg allerede nu har besluttet, at den skal der indkøbes lang flere af


  
 En ny narcis i haven i år er Lemon Beauty, som er fin og sart narcis.
 En absolut darling er den store tidlige Sweetheart, som gør sig rigtig godt mellem narcisserne og de gule hyacinter i det historiske bed. Det rosa og blå sommer bed er helt hvidt og gult i øjeblikket. Der kommer helt sikkert flere af Sweetheart i indkøbskurven i efteråret
 

 


Denne tulipanYellow pomponette, er bare rigtig dejlig fyldt og vidunderlig gul. Den står i Tante Grøn bedet sammen med skønhederne nedenunder. 

 

Disse to tulipaner Banjaluka og Orange van Eik, har været og er et festligt syn, nærmest som en samba fest. Tillige et vidunderligt skue op af alunrøddernes mørke og brune farver. 
Tulip Banjaluka og Orange van Eik

 
Her en nu farve i Tante Grøn bedet : La belle epoque. Den har en skøn pudderfarve som egentlig passer fint ind i bedet som dæmper til samba farverne på første sal. (De orange røde og gule er høje kraftige tulipaner) Mens Denne  La belle epoque er forholdsvis lav.
   
Jeg har også købt en mørk tulipan til samme bed. Den hedder Paul Scherer og er vidunderlig mørk nærmest sort. Den danner en dejlig modvægt til de andre farver.
  
 


 


Så er der lige et par billeder fra min datters lille have. Hun er altså også god til det med farver, men hun er jo også kunstmaler.


 

 
 
 

 
 
 
 
 
Hornvioler og stedmoder
 
 
Blik indover Høneballebedet
 
 
 
Cunninghams White er sprunget ud som den første Rhodo i haven.
 
I Rhodobedet står Blue Diamond tulipaner sammen med......
 
 
Sweet impression


Sweet impression tulipanerne, imponeret det bliver man. De er gigantiske, hold da op og sikke en farve. Kan stærkt anbefales. Alle tulipaner er fra Blomsterverden.dk. Det der er så pragtfuldt er, at man kan købe løgene i stykvis. Så man kan få lige præcis det antal man ønsker.

  
 
 
Jeg slutter af med lidt japanske kirsebær. Jeg har Amanogawo , søjle kirsebær i havegangen. Den bagerst har dog i flere år haft det skidt, bladene er visnet før tid og der kom ikke rigtigt blomster på. Den var lille og undselig, men jeg synes at, den skulle have en chance. Men det blev ikke bedre. Så der blev taget en hård beslutning. Den blev fældet og brugt som grene i min lange englænder (Old English gulvvase) til jul. Se indlæg her. Nu er der plantet et nyt lille træ.
 
 
 
 
Her billeder af den skønne rosenmandel, jeg har to opstammede ved havelågen. Men de får desværre ofte sygdom så bladene visner. Men det får lov at stå, da de minder mig så meget om mor og far: Laila og Erik , som har lagt forbogstaver til min blog. De havde også en skøn rosenmandel i haven. Jeg brugte den tit når jeg lavede borddekorationer til min fars fødselsdag 22 maj. Dejlige minder.
 
 

 
 Håber I alle nyder det skønne vejr derude, lad os krydse fingre for det fortsætter.
Fortsat dejlig uge!
 


 

25 kommentarer :

 1. Thalia kan man slet ikke få nok af. Jeg satte 10 forrige efterår..og blev så begejstret at jeg indkøbte 100 sidste efterår....og nu planlægger jeg allerede at indkøbe 100 mere til efteråret...jeg kan SLET ikke få nok af den smukke, smukke blomst.

  Tillykke med "familieforøgelsen", vi håber hejren holder sig væk.
  Hav en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther Jamen det er da er da at gå all in, men ved gud hvor jeg forstår dig. Det er hårdt at sætte alle de løg. Men hvilken gevinst det er når de så kommer op og blomstrer. Den Thalia er bare skøn, du har ret den kan man ikke få nok af. Håber det går fremad med ryggen, min ven . Foreløbig har vi ikke set hejren endnu og alle fiskene trive . God pinse. Knus Tina

   Slet
 2. Hej Tina.Tillykke med dine nye beboer.......det skal nok blive fornøjeligt med fiskene.Og alle de smukke tulipaner og narcisser nyder jeg også her.Thalia er også min favorit.
  Og både den japanske kirsebær og mit skønne rosenmandeltræ blomstre sammen med magnolie og mine to paradisæbletræer.Det er bare et overdådigt syn.Fik et godt råd på min planteskole med min rosenmandel.Fik at vide at jeg efter blomstring skulle klippe grenen halvt ned.Og den blomstre fint.
  På nær en rose har jeg også fået plantet mine nye roser ud i både bede og krukker..Men min Queen of Sweeden ser helt død ud........ikke et eneste blad.
  C. White blomstre også her sammen med min smukke acer.
  Nu gælder det bare om at nyde de sidste gode dage.Men her er meget tørt,så en byge vil være velkommen.
  Kan ikke huske om vi snakkede om en tur til Tante Grøn,men har lige lavet et indlæg ang.turen.Ville da være dejligt hvis du har tid og lyst til at tage med.
  Rigtig dejlig aften til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette Tusinde tak, vi er blevet rigtig glade for de små fisk. De er så hyggelige at følge når man sidder på bænken ved søen. De er allerede ved at være godt tamme når det er fodringstid.
   Thalia er en vidunderlig narcis kan godt forstå, at det også er din favorit. Det lyder helt fortryllende med alle de blomstrende træer og buske. Tak for tippet m.h.t. rosenmandel, det må jeg prøve. Øv med Queen of Sweden, mon ikke den kommer,hvis den får godt med sol og vand? (Ellers skal hende jeg købte med hjem til derover i august, hun kan evt tage en ny med hjem, hvis du ønsker det>?
   C. White gør ikke meget væsen af sig men når der er godt med blomster i den er den jo vidunderlig.
   Jeg tænker lige over Mors turen, det er ikke lysten den der mangler. Knus og kram til dig Jette. :-)

   Slet
 3. Hvor fint med de nye husdyr - det skal nok blive fint omkring deres nye hjem. Hvor har du meget, som blomstrer lige nu - det ser skønt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frede, Tusinde tak ja det er slet ikke tosset med en guldfiskedam, fik at vide, at det ikke er på mode længere. Men jeg er bare ligeglad, :-) har altid ønsket mig en. Det sjove er, at hele familien er blevet lidt vild med sø og fisk. Det har været så hyggeligt. Det er så skønt at se alt det der blev putter i jorden af løg i efteråret , holde en fest i haven. Knus Tina

   Slet
 4. Tak for en fin rundtur imellem tulipaner, roser og den japanske træhave. Dejligt når det hele blomstrer og duften af fine blomster er rundt omkring i haven - det er en herlig tid, og lad os håbe at det lidt endnu.
  Tillykke med de nye havebeboer, håber at de får lov til at svømme fredeligt rundt for diverse hejre og katte.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten Ja det er en skøn tid, er helt beruset af al den duft. Der findes bare ikke mere vidunderlig måned. Der er vel også fuldkommen forårs lækkert ovre hos dig? Man har ikke lyst til at det skal stoppe. Jeg håber også mine fisk får lov til at spise sig store, mætte og lykkelige. Jeg tror allerede de er glade. Man kan næsten se det på den når de svømmer rundt. Knus til dig og Jack

   Slet
 5. Så kom der også fisk i din havedam, det er hyggeligt at kigge på dem, jeg håber også, at fiskehejren holder sig væk. Det ser fint ud, du har mange fine tulipaner og ikke mindst din kirsebær er fin. Rosenmandlen har det desværre med at få sygdom, jeg havde min nogle år, så måtte den også væk. Men dejligt når et træ minder en om en skøn tid.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth Ja, der er noget med er så hyggeligt os og dyr, de får sig bare sneget ind. Men det giver noget helt specielt i værdi. Det er jeg sikker på, at I også synes med jeres søde hunde. Ja Amanogawaen har været så flot fyldt med blomster. Du kan tro at jeg har nydt den. Rosenmandlen får lov at blive selvom jeg må klippe den ret meget ned. Den er bare så skøn i blomsterne at jeg ikke kan undvære den. Knus Tina hils Bent og ønske god påske

   Slet
 6. Hvor er det hyggeligt med fisk i havedammen. Jeg glæder mig til at se, når alle de nyplantede planter får fylde og de rigtigt kan ses.
  Hvor ser der skønt og blomsterrigt ud i din forårshave, en helt fantastisk dejlig tid.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette De fisk er bare sagen og heldigvis kan både hund og kat lade dem være :-)Kan se at lille søde Merle også er glad for vand :-)
   Tak det er en skøn tid med alle de blomsterende løgplanter, kan forestille mig, at der er fuldstændigt fantastisk i din have. Håber snart at kunne besøge den når du holder åbent. Det er et stort ønske. Knus Tina

   Slet
 7. Hej Tina. Tillykke med de nye beboere. Dem kan man få rigtigt meget tid til at gå med at kigge på. Flot at du har fået plantet alle roserne i den varme, jeg mangler stadig den ovre fra Jas, nu må jeg vist hellere se at få den i jorden. Alle mine narcisser er næsten færdige. Dine står godt nok flot endnu.

  Det er skønt med den dejlige sol så det hele kommer i blomst, min rosenmandel måtte også sige farvel sidste år. De er altså så smukke, nu drømmer jeg lidt om et japansk kirsebærtræ.
  Nu må i have en rigtig dejlig pinse derinde på Amager.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda Tak, ja det er helt utroligt så engageret man bliver i de fisk, ikke kun mig men hele familien, pigerne er også ret fjollet med dem, de fik begge lov at så sætte en pose med fisk hver. Dejligt, at de gider nu de er voksne.
   Det har også holdt hårdt med roserne, men jeg tvang mig i gang da der jo var en del :-)De sidste par dage er narcisserne på vej væk , kun pinseliljen og narcis Calgarý (som er sen)står tilbage. Rosen mandlen er så skøn, men den sygdom er noget bras. Det ville være så smukt og passe super fint ind med et japansk kirsebær i din have. Hvad med f.eks et Hally Jollivette, det er så smukt og du kan få det i en udgave hvor det ikke bliver så stort.
   Rigtig dejlig pinse i Slagelse og Casa Rosen.Knus til dig og Alma

   Slet
 8. Sikke mange flotte tulipaner du har 😀
  Roserne ser ud til at være meget længere fremme end her hos os, måske fordi jeg fik dem klippet meget sent igår, men sikkert også fordi vi bor længere mod nord.
  Sjovt, at du har både et Tante Grøn bed og et Høneballebed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lene Tusinde tak, det kan være, at dine roser når at indhente mine på Amager. Der er knopper i men ingen sprunget ud endnu. Ja jeg kan lide at give mine områder i haven navne, så ved man præcis hvor og hvad man snakker om. Navnene kommer ud fra hvad jeg er blevet inspireret af. Rigtig dejlig pinse.Knus Tina

   Slet
 9. Hejsa Tina.
  Sikke dog en dejlig sø i har fået og selvfølgelig skal der da fisk i. Er så smukt når man kan se de svømmer rund.
  Jeg har også haft fisk i traktor søen.... men de forsvinder lige så hurtigt de bliver sat i.
  Så nu har jeg desværre opgivet.
  Min mor har rigtig store guldfisk i hendes sø og når hun ryster med mad dåsen, så kommer de op. Så lidt tamme kan de altså godt blive!

  Rigtig skøn dag i det smukke sol vejr
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte Tusinde tak, ja fisk måtte der i til sidst, for de giver en så megen ro i sjælen, når man betragter dem. Nu er jeg da spændt, hvad er mon en traktor sø?
   Det din mor gør det må jeg da også træne med mine ;-)
   Ønsker dig en vidunderlig pinse. Knus Tina

   Slet
 10. Sikken tulipanfest der er i din have lige nu - det er bare så dejligt. Ja, tillykke med både fisk og de mange nye roser (bare det var mig) - det kunne da være dejligt med en tidlig rosensæson i år.
  God pinse, søde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla Der blev investeret lidt i efteråret i tulipaner og hvor har jeg nydt det. De er desværre hurtigt på retur grundet varmen, men pyt ikke klage over det dejlige vejr.
   Ikke svært at købe så mange roser når man kan købe dem til så rimelig en pris hos JAS. Når man nu tog den lange vej kunne man jo ikke bare nøjes med en :-)
   God pinse til dig søde Ulla og Mr M knus

   Slet
 11. Jeg nyder og har nydt det gode vejr i lange baner, men her til aften kom strømperne på.
  Sikke mange skønne tulipaner og narcisser du har, de lyser dejligt op og er både festlige, samt bedårende. Du skriver at du skal have flere Thalia til næste år og det kan jeg kun anbefale, den hører med til mine absolutte ynglinge, vi har flere hundrede af dem. De lyser enhvert mørk hjørne op, er snehvide smukke, står længe og kommer igen og igen. Jeg vil fase mere over på narcisser netop fordi de er trofaste og man kan sprede blomstringssæsonen lige så lang som tulipanerne. Tror jeg skal prøve at se efter om mine roser også er begyndt at få knopper, det er tidligt, spændende. Tak for kigget i din dejlige have :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margit Er det ikke bare vidunderligt, det vejr? Den Thalia er vist et hit hos mange, intet under, den er skøn. Jeg har mange flere narcisser end jeg viser. De er nemlig gode der er flere varianter jeg kan dele ud i år. De er gode til at formere sig. Er sikker på at mange af dine roser har grønne knopper. Håber at kunne se din smukke have snart. Rigtigt dejlig pinse til dig og familien. Knus Tina

   Slet
 12. God aften Tina
  Så holdt varmen ikke længere, men tror også blomsterne især roserne godt kunne trænge til et pusterum
  Hvor hyggeligt med fisk. Glæder mig til at se Chanel bedet i fuld flor
  Sikke mange smukke tulipaner du har . Bliver jo helt forelsket
  Tak for kikket til alle dine smukke blomstrende træer. Dejligt med sådanne minder
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marianne Nej det var måske godt med en pause med varmen, inden det hele bliver blæst for hurtigt af. Men jeg var nu glad for det dejlige varme vejr ;-) vi er blevet så glade for fiskene, de nærmest helt tamme. Jeg glæder mig også til at søen vokser til. Jeg kæmper i hvertfald alt hvad jeg kan med at plante og plante. Tak jeg hat også sat mange tulipaner og flere er planlagt. Fortsat god uge. Knus Tina

   Slet
 13. Skønne, skønne billeder :)

  'Thalia' kan man bare ikke få for mange af. Jeg har ca. 110 og lur mig om ikke jeg køber flere til efteråret :)

  SvarSlet